Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Linde CZ

30. 8. 2010 14:08
Ani jsem to nedocetl

Aby neco vsechny stejne bolelo - jde jeste o trest nebo uz o pomstu?

0 0
možnosti
MU

Mira UL

30. 8. 2010 13:40
Je absolutní nesmysl, aby o vině a trestu

rozhodoval úředník nebo policista. Soudce je jediným oprávněným soudit a trestat. O dopravním přestupku rozhodují zkorumpovaní a práva nedbalí úředníci, kteří si sami dělají výklady zákonů. Mám s těmi úředníky nejednu špatnou zkušenost.

Navíc soudce může rozhodnout o zabavení věci použité ke spáchání trestného činu - v tomto případě automobilu. Myslím, že zabavení auta a jeho prodej v aukci je horší trest než několikamilionová pokuta.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
JC

Jarcho

30. 8. 2010 13:16
Měsíční příjem?

A co lidé, kteří nemají žádný měsíční příjem. Třeba umělci, zemědělci, sezónní pracovníci...

0 0
možnosti
JM

janacz

30. 8. 2010 13:06
To je nápad...

A nezabral by ten spravedlivý systém hodně psaní a papírů? Potvrzení o příjmu, ročním příjmu, dalším příjmu, počet dětí, další výdaje, hypotéky, dluhy...   zatížení počítačů...    a nakonec korupce. ;-D

0 0
možnosti
R

realateista

30. 8. 2010 13:02
Souhlas s výhradami - spravedlnost neexistuje

S článkem částečně souhlasím, znám několik zbohatlíků, kteří předpisy porušují. Pokuty je příliš nezatíží, argumentují životním tempem a prací.

Na druhé straně: Měl jsem kamaráda továrníka, který byl neustále ve spěchu, firmu řídil z části po telefonu. Po dálnicích jezdil 160, jinde 120 km/h. Přitom neustále telefonoval. Tvrdil, že jinak to nejde.

Nehodu nezavinil žádnou, ale měl mnoho přestupků, pokuty bral jako "provozní výdaje". Nakonec se zabil v letadle, které používal místo auta i v ČR kvůli rychlosti. 

Tento člověk skutečně dával práci cca 80 lidem (většina dělníků), dokázal s nimi dělat velké výkony (cca 13 mil/os/rok). Trávil mnoho času v autě (a letadle), měl mnoho přestupků. Myslím, že by nebylo správné, aby platil stejné procento jako člověk daleko méně vytížený a méně jezdící, který přestupky téměř nemá důvod dělat. 

Závěr: "adekvátní" pokuty ano, ale ne prostě lineárně. 

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

30. 8. 2010 13:32
Re: Souhlas s výhradami - spravedlnost neexistuje

Nechápu, proč by měl soud odlišovat, jestli viník byl pracovně zaneprázdněný a nebo překročil rychlost kvůli nějaké kratochvíli. Je rozdíl, jestli Vás sestřelí v stosedmdesátce bavorák, který řídí nějaký floutek nebo vytížený manažer?

0 0
možnosti
JH

Profesor

30. 8. 2010 12:56
Vylepšení

A chudákům, kteří spáchají dopravní přestupek, by ještě stát z pokut těch bohatých doplácel do zákonného standardu. Sociální spravedlnost nade vše!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.