Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 5. 2010 11:52
karma

...jako zarytý ateista....když jsem si začal číst článek, říkal jsem si.....pánejo to zas bude......ale Vy jste mě bavil.....opravdu bavil. Karma (a zase někdy juknu):-)

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 5. 2010 11:40
připomeňme ale

Že  výsledkem poznání a  měření může být i omezení. Tím že definuji že někde něco je, určité míry a vlastností, taky říkám, že tam nemůže být nic jiného. Pokud říkám, že před 60 miliony let byli na Zemi brontosauři, současně říkám, že Bůh před 6 tisíci lety nestvořil Zemi  - a naopak...

0 0
možnosti
PJ

Pavel Jost

17. 5. 2010 11:26
Mírou všech věcí je člověk...

"Mírou všech věcí je člověk, jsoucích, že jsou, nejsoucích, že nejsou.". Já tu větu chápu tak že věci jsou na základě toho že je vnímá člověk. Co člověk nevnímá tak není - i když můžeme operovat s vysokou pravděpodobností že je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.