Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... áááá, tak von se neláme chléb,.... obávám se, že se kuje železo !

2 0
možnosti
TT

Vzhledem k tomu, co se na východě Ukrajiny děje, tak spíš kalí ocel ( a Pavků Korčaginů, kteří za svůj prospěch zradili rodinu je tam také evidentně dost).

1 1
možnosti
Foto

V naší ČT jsou nyní samí "analytici" typu Jakuba Jandy.

Ve skutečnosti jsou to pouze protiputinovští a protizemanovští demagogové a propagandisté vyškoleni bůhví kým.

A jejich "argumenty" jsou tak ubohé, že přibývá stále více lidí s názorem, že naše ČT a manistremová média lžou hůře než za komunistů.

Ale ono stačí si poslechnout Joe Bidena a normálně uvažující člověk přemýšlí, zda to má tento válečný štváč v hlavě v pořádku.

6 12
možnosti
Foto

Mám standardní otázku: Kde je to Novorusko? Historicky území s podobným názvem v okolí Doněcka a Luhanska nikdy neexistovalo. Pouze pár let byla úplně jinde (na pravém břehu Dněpru) tzv. Novorossijská gubernie na území tzv. Nového Srbska. Proslavil ji Potěmkin svými vesnicemi. Kouzlo nechtěného.

Pokud autor začne operovat takovýmto výmyslem, není třeba o dalším diskutovat.

Pan Tůma to vystihl přesně. Jemu R^.

Autor blogu si zaslouží ANTIKARMU jako Brno.

12 9
možnosti
GK

Mám standardní otázku: Kde je to Novorusko? Historicky území s podobným názvem v okolí Doněcka a Luhanska nikdy neexistoval. -

 I vy jeden sibale, ze vy jste nedaval ve skole pozor 8-o

Noworossija - byla historická oblast, která byla takto nazyvana od roku roku 1764 co Ruska rise (Russian Empire)  zpatky vytlacilo Osmanskou risi a jeho vazaly Krymsky chanat a vytvorilo  (Novorusko) New Russia government. Toto uzemi spravovane ruznimy spravnimy jednotkamy obsahovalo predevsim jizni cast dnesni Ukrajiny s historickou Bezarabii, castecne vychodni Ukrajiny a jizni casti ruska ktere lezi u Azovskeho a Cerneho more. - Doneck byl soucasti Novoruska a Luhansk byl coby kamenem dohodil. Takze separat jeste dostane cely jih az po Odesu. :-P

Tady k tomu mate i mapku :-P http://en.wikipedia.org/wiki/File:New_Russia_on_territory_of_Ukraine.png

6 3
možnosti
JT

Klasický příklad demagogie.

Cituji: "Agrese je také konflikt. Ruská agrese by to byla, kdyby východní Ukrajinci — co zrádci své země — pomáhali Rusům okupovat Ukrajinu. Je to obráceně — Rusové pomáhají východním Ukrajincům bránit se v občanské válce kyjevské moci."

Celý konflikt zahájila ruská anexe Krymu, což je typická agrese. Následně tzv. občanskou válku vyprovokovalo Rusko. Přiznává to i první vůdce tzv. separatistů. Bez materiální a lidské podpory z Ruska by konflikt dávno skončil. Žádný stát, který někde podporoval občanskou válku neusiloval o připojení dotyčného území. Na rozdíl od Ruska.

Autor zpochybňuje základní atributy státnosti, jako, že úkolem armády je chránit územní celistvost státu, nebo, že výkonnou mocí je legální vláda a ta musí dělat totéž.

Stejnou optiku má celý článek, vyčítá jmenovaným ideologické vidění,  ale sám se chová mnohem hůře.

11 3
možnosti
Foto

Tohle myslíte opravdu vážně?

Pokud snad myslíte jako klasický příklad demagogie svůj příspěvek, potom to beru.

I když ty argumenty o válce vyprovokované Ruskem jsou totálně nesmyslné i pro školáka.

Copak Putin provedl v Kyjevě násilný, nelegitimní převrat a dosadil k moci juntu, která poslala vraždit svoje občany za to, že se nechtějí nechat zotročit a být s nimi v jednom státě, což mimo jiné potvrdili referendem?

3 12
možnosti
Foto

Viďte, v těch krkolomných konstrukcích Vás možná překonal. ;-D

7 2
možnosti
JS

Jakub Janda je svazákem dnešních dnů. Škoda mluvit. Na Facebooku "září". Rád se předvádí. Připomíná mi Savanarolu.

7 3
možnosti
LN

...jsem nakloněn tomu..... že situaci vystihuje jeden už docela letitý vtip...

...s kým sousední rusko...????....s kým chce....!!!

10 0
možnosti
Foto

Jedna za všechny:

Rusové nejsou proseparatističtí.

Rusové jsou a vždy budou jen a pouze proruští.

Nepíšu o občanech, ale o hlavě státu.

8 2
možnosti
SN

:-)  Pěkně napsáno! Objektivně !   R^R^R^

4 6
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.