Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

22. 5. 2012 14:04
Váš návod je špatný.

Žádné odhazování. To už je lepší se rozvnou přiznat, než odhazovat corpus delicti.

Ve skutečnosti se měl Rath odvolávat na svou poslaneckou imunitu a na nic jiného. Na každou otázku policie se měl vytasit se zaklínadlem imunity a toho, že nemají souhlas sněmovny. Krabici jim neměl vydávat a měl se bránit fysickým odporem s tím, že má imunitu a ani nemohou proti němu nijak zakročovat bez souhlasu sněmovny.

A na tom měl stále trvat, dokud sněmovna skutečně souhlas nevydá. Teprve pak je čas začít se vyjadřovat k věci samé.

NAŠTĚSTÍ tomu frackovi tolik zbytnělo ego, že si možnost zásahu proti sobě vůbec nepřipouštěl a byl tedy tak zaskočen, že se na žádné rozumné jednání nezmohl.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 5. 2012 17:19
Re: Váš návod je špatný.

Je to trochu složitější - už z několika rozhodnutí soudů zaznělo že občan má příkazu policisty uposlechnout vždy, a to i tehdy když je to rozhodnutí nelegální a v rozporu se zákony. A až teprve následně si může stěžovat u policejní inspekce, soudu, atd, aby to prošetřili a toho policistu případně potrestali. Neboli i Ráth a dobře to věděl, musel jim tu krabici dát a nechat se zadržet.nakonec, kdyby to neudělal, byli proti němu v přesile a mohli použít vynucovaní prostředky, nebo ho klidně i v potyčce  zastřelit...

Jiná věc samozřejmě je, že pokud Ústavní soud dojde k závěru, že zadržení bylo nelegitimní, tak si policie všechny důkazy i celou bednu s čímkoliv může strčit do...

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 5. 2012 13:12
obviněný pochopitelně může měnit výpověď kolkrát chce

A když mu policie jednu verzi rozbije s pomocí důkazů, tak si klidně může vmyslet jinou. Čili, tímto se dr Ráth  nijak neomezil a klidně může stavět svou obhajobu na tom že to byla jeho vlastní krabice s jeho vlastními penězi, a měl jí u přátel třeba schovanou.

Spíše, že u nás neplatí americký výklad práva, totiž že obžaloba musí prokázat že se případ stal tak jak předkládá a neexistuje jiná možnost jak se stát mohla - a toto soudce ještě zopakuje porotě, "pokud si nejde jisti zda pachatel zločin spáchal a existuje tu možnost že to bylo jinak, nemůžete ho odsoudit"...  Tak to u nás neplatí, u nás skutečně soudce sám může usoudit že výpověď  obviněného je nevěrohodná, tudíž na ní nebude brát zřetel.  A sám taky posoudit o tom jak silné (a legitimně získané) jsou důkazy předložené policií. V tom jsme převzali bolševický model soudnictví , že pachatel když už je chycen (a důkazy svědčí proti nemu), tak odsouzení u soudu už je pouhá formalita ať se hájí jak chce

0 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

22. 5. 2012 15:17
Re: obviněný pochopitelně může měnit výpověď kolkrát chce

Když bude měnit výpověď, zkomplikoje sice práci vyšetřovatele, ale přestonou mu věři i fandové soc.dem. Politikovi by mělo jít o to, abu mu lidé věřili. Je fakt, že jeho politická kariéra už skončila. Bude se muset věnovat po návratu něčemu jinému. Ta důvěryhodnost mu ale bude chybět.

0 0
možnosti
B

batoh

22. 5. 2012 12:40
Zešílí??

Já doufám, že Rathovi činy budou vyšetřeny, on bude usvědčen a potrestán. Přát mu cokoliv jiného mi připadá .....poněkud nedůstojné.

0 0
možnosti
H

Halfunx

22. 5. 2012 12:31
Pokud mě paměť nešálí,

tuhle větu o vínu řekla jeho mluvčí, ne on sám. Proto je možné, že se mluvčí spletla, nebo si vyvodila svůj závěr a Dr. nic takového neřekl.

To, že může být a pravděpodobně i je politickým zločincem je pravda. Proto se i jiní politici bojí a mají čeho, jak je vidno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.