Diskuse

Hračky plačky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

11. 6. 2010 11:55
bohužel

Neboť si uvědomme, že ony zmiňované deriváty jsou až vyšší úrovní burzovních obchodů. Na základní úrovni slouží burza k tomu, aby podnikatel, vydáním akcií získal peníze pro rozjezd (či rozšíření) svého podnikání. Napřed se obrátí na banku s žádostí o půjčku, ta mu ale nepůjčí (zdá se jí to riskantní, málo výnosné, apod). Takže musí na burzu, vydat akcie. Čimž ale riskuje, že jeho podnik ovládne někdo cizí.

No a co udělá banka s těmi penězi? Podnikateli je, poměrně bezpečně půjčit nechtěla, tak za ně nakoupí deriváty, na kterých sice může více vydělat ale i v´íce ztratit??S tím že ztrátu jí skoro určitě uhradí stat??Tak to by se asi stát měl pořádně zamyslet.Asi ne když platí (to už je pozdě), ale když dává bance licenci, a hlavně na co..:-/

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

11. 6. 2010 11:12
Karma!

Udeřil jste hřebík na hlavičku. Banky za to samy o sobě nemohou. Může za to všemocný stát propojený s finančními kartely.R^ Nevidí to (nebo neche vidět?) nikdo, zprava doleva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.