Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

NZNamy

13. 1. 2011 18:04
zelenina

Článek je krásný, ale na tu zeleninu bychom si bohužel museli zajet do Itálie... :-(

Nikdy jsem nijak extra neměl rád rajčata (občas jsem je snědl, to jo, ale žebych je vyhledával, to ne).

Ovšem jednou jsem v Itálii dostal jako předkrum bruschettu s rajčaty (nebo tedy s takovým rajčatovým salátem) a nemohl jsem si to vynachválit!

Žena mi to pak zkusila udělat i doma (musela použít cherry rajčátka, aby se přiblížila té chuti, ale prostě to nebylo ono...

(Obecně zelenina v ČR je hodně hodně bez chuti.)

0 0
možnosti

georgesco

23. 10. 2010 13:27
jabka

Taky jím jabka komplet celý. Kromě stopky. Celej život řeším co s ní. :-))

0 0
možnosti

marta.kucikova

14. 11. 2010 6:06
Re: jabka

...R^ vítejte v klubu ohryzkožroutů!V

0 0
možnosti

jaruca

15. 7. 2010 20:19
Marto výborné, řežu se smíchy i krkolomnou povídačku

jsem zvládla, kafožrout jsem taky, ač mám předky valašské a slezské a také po kafi usínám, recepty jsou úžasné, vyzkouším, plavou mi oči smíchem a jadýrka z jablek taky miluju,  tedy jen ty vnitřky. Ještě, že jsou ty srazy, z fotografiií jsem si tě našla a početla a oči mi plavou smíchy. Už je nás na blogu moc a učíst všechno je palba. Pročtu si všechny článečky pozpátku a děkan, je to supr. Máš ? Fajn. mám ;-D božíV

0 0
možnosti

marta.kucikova

17. 8. 2010 15:11
Re: Marto výborné, řežu se smíchy i krkolomnou povídačku

:-) Díky, Jaru...a kafe, kafe už máš?;-)

0 0
možnosti

Ježikača

23. 4. 2010 23:09
jo, krom všeobecného

slintání se připojuji k jabkožroutům bezezbytkovým.

0 0
možnosti

marta.kucikova

17. 8. 2010 15:12
Re: jo, krom všeobecného

:-)))))))

0 0
možnosti

Kiwi328

26. 2. 2010 10:45
Díky.

Úplně na mně dýchla ta vůně... Recepty už tisknu a těším se na čtení a veření a pochutnání. Aspoň si trošku "osladím" učení italštiny na velký testík příští týden.

0 0
možnosti

marta.kucikova

2. 3. 2010 6:00
Re: Díky.

...Tak co testík, už ho máte za sebou? ;-)Jestli ne, držím palce. Já bych za nějaký testík byla moc vděčná, ale v místním kursu italštiny pro cizince je to opravdu Itálie se vším všudy - velmi emotivní, většinou bez učebnic, bez systému, ale říkám si - zaplaťpámbu za cokliv, co může trochu potrápit můj mozek, aspoň nezahálí...a moc Vám děkuju:-)  Marta

0 0
možnosti

macrelka

18. 2. 2010 20:28
:-)

díky za tipy, jen nevím, kde v českém supermerkátu sehnat rozmarýn.. jsem ještě mladá žába nezkušená :-D hezky jste napsala, že se ta prsa mají vypnout.. až pak mi došlo , že nejdřív vypnout plotýnku a pak vypnout prsa hrdostí nad úžasnou večeří ;-D

0 0
možnosti

marta.kucikova

20. 2. 2010 14:55
Re: :-)

:-)) to me nenapadlo:-)), ale mozna je dobre vypnout plotynku, vypnout prsa, vypnout mozek a zapnout jine aktivity, nez vareni...rozmaryn jsem pred davnem - nedavnem videla v CR tusim v Lidlu nebo Kauflandu, byva v malem kvetinaci a da se uspesne presadit do kvetinace vetsiho ci truhliku. Taky se da koupit jenom kousek rozmarynove snitky, momentalne ted si nevzpomenu, kde jsem ji videla, ale jak to naskoci, napisu. Vune rozmarynu mi vzdycky, buhviproc, pripomina kostel...a kdyz nesezenete, nevadi. Hrde vypnete vsechno, co mate, a zapnete uplne neco jineho, hezky vikend vam preju...:-))) Marta

0 0
možnosti

maudite

12. 2. 2010 4:15
Italska kuchyne me moc nesedne

z ni mam nejradeji Cinzano Rosso a Bianco, pak nepohrdnu s Ramazotti - ale jen na navsteve a to kafe z naprstku taky ujde. Jo a Rafaello je nejlepsi. Jinak ty chute jidel jsou fakt podivny az naprosto strasny. Snad jen ty jejich teleci bifteky a rizky ( mel jsem dnes na obed) , ale to beztak nekde obslehli .Obcas z nouze delam pizzu ale bez receptu systemem co lednicka dala a testo si delam sam.

Jestli tam pecete obcas chleba,nebo i to testo na pizzu, tak ho zkuste misto vody zadelat z poloviny pivem.

Znamy se vratil ze Sicilie a nejvic ho tam na vsem zaujalo, jak jsou tam hladove kocky, ze zerou i suchy chleba.

0 0
možnosti

SID09

12. 2. 2010 5:38
Re: Italska kuchyne me moc nesedne

Taky to tak vidím. Přímo bych řekl, že ji dokonce vůbec nemám rád - ani tu módní pizzu. !!!!!!

0 0
možnosti

motylek_02

8. 2. 2010 17:41
hehe

Marti, vazne zvazuji ze vodku s cibuli si na svacinu budu nosit ja sama. Vidim v tom same nesporne vyhody. Vodka zpusobi otupeni a bude mi vse jedno. Tim se zvysuje sance na hravost a kreativitu, co na tom ze me projekty nebudou az tak realizovatelne, ale budou "cutting edge", cili fakt super. Cibule sama zpusobi smrad takovy, ze me spolupracovnici budou otravovat jen kdyz to bude nezbytne nutne. A protoze jsou tu citlivi na pachy, to same bude platit u sefa a minimalizuje se kontakt. Obcas si dam jointa, pokecam s ruzovyma slonama a ruznou haveti a vse budu mit na haku. Dekuji, velice inspirujici ;-DR^

0 0
možnosti

marta.kucikova

11. 2. 2010 17:28
Re: hehe

:-)) motylku, vy teda vazne nezklamete, ocekavala jsem nejakou kulisarnu, ale tohle je naprosta pecka:-)))...to jsem si zase procvicila branici:-))))))))....ja i bez jointa mam obcas pocit, ze vidim nejaky ruzovy slony...no jo, deti maji vlastne nejaky v pokojicku...to usetrim za jointa, jenom otevru dvere detskyho pokoje, a mam to i bez huleni:-)...tak az prubnete tu vodku s cibuli, dejte vedet, zda-li budete nasledne v kolektivu oblibena, oblibana nebo neco jinyho...:-) diky a mejte se krasne! Marta

0 0
možnosti

marka40

8. 2. 2010 9:43
Já ta jablka

jím také tak;-)

Našla jsem si Vás na blogu na základě Vašich příspěvků v diskuzi u Ivanky Vejvodové, přečetla několik Vašich článků, a musím říct - fakt skvělé. Holky jste bezvadnéééé, tak krásně humorné a optimistické články, jako píšete vy dvě, podle mne nikdo jiný na blogu nemá.:-)Taky to bude asi tím, že i já mám 3 děti. Sice už odrostlejší, ale u těch vašich článků si s nostalgií zavzpomínám na doby, kdy byly malé.

  Píšete o slabosti pro svoji rodnou Telč - no ta je skutečně pohádková. Já od ní bydlím asi 25 km daleko a také ji mám ráda. Takže zdravím, krajanko:-)

0 0
možnosti

marta.kucikova

11. 2. 2010 17:12
Re: Já ta jablka

Mila temer telcska domorodkyne Marko, dekuju:-), to me moc tesi. A jste krajanka na sever,jih,vychod, zapad ci uplne jinym smerem?A k Ivce neni potreba nic dodavat, to by bylo noseni drivi do lesa, je fakt prima zenska, u ktere se clovek od srdce zasmeje:-) Mejte se snehove krasne,at Vam jeste deti rostou, nebo uz definitivne odrostly, a ted jenom moudri a moudri?:-)...hezky den preje Marta  ps: a diky:-)

0 0
možnosti

Lenka Ch.

1. 2. 2010 7:24
skvělé recepty

Ahoj Marti,

hned na začátku tvého článku mě napadlo, že jsem stejné prasátko pro Italy jako ty, taky jím jablíčka až ke stopce, teda občas, snažím se ovládat. Jinak díky, bylo to příjemné zpestření pro mě až pondělního rána v práci. pár rychlovek od tebe už znám, tak si  do našeho jídelníčku přidám určitě i nějakou další. díky a těším se na příště Lenka :-)R^V

0 0
možnosti

marta.kucikova

2. 2. 2010 18:05
Re: skvělé recepty

Leni, diky, jsou to jenom takove obyc a rychlo recepty, ja mam spise v zasobe prehrsel testovinovych jidel...ale rikam si, vseho italskeho s mirou, tak jdu zadelat na houskovy knedliky a rajskou..ted jsem dopekla ceskej chleba a maslicko se na nem uplne rozteka, s cerstvou pazitkou je to mnamka...no, ceska kuchyne je holt ceska, vo tom zadna:-)) Boze, ja jsem tak silene prizemni, myslim jen na to jedno...;-), no obcas i na dve;-);-)Mej se hezky a diky, M.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8560x
Dle MUDr. Plzáka typ "hospodyně, říznuté intelektuálkou", žijící s rodinou v podhůří italských Dolomit, se srdeční slabostí pro rodnou Telč. Díky vám všem, kteří mě čtete, jsem na jaře v roce 2017 získala Blogerku roku 2016 a Blogerku desetiletí. Jsem autorkou knížek:

- Italské jednohubky (2017 - Mladá fronta)

- Italské dvojhubky (2018 - Mladá fronta)

- Po italsku do hubky (2019 - Mladá fronta)

- Z mého severoitalského deníku (2020 - Ikar).

- Italské trojhubky (2021 - Ikar)

- Italské mentolky (2023 - Ikar)

Tímto vám všem, kteří jste mě četli a čtete, opravdu ze srdce děkuji, protože vy za to můžete. GRAZIE!!!!

Mějte veselé a láskyplné dny. Vaše Marta

kontakt: marta.kucikova@gmail.com

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy