Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marta.kucikova

27. 11. 2009 20:23
Fakt se to da i jist:))

Mila Jani, Marusko, Romane a dalsi mili ctenari, recepty jsou opravdu jedle, zadna radobyliterarni fikce, nebalamutim:)...pokracovani do tydne jsem nestihla:-(, mejte jeste par dni strpeni. Dekuji Vza trpelivost, dnes zejmena matka Marta

0 0
možnosti

motylek_02

23. 11. 2009 5:56
Marto, jeste dotaz

na cem utahnete manzela? :-)

0 0
možnosti

marta.kucikova

23. 11. 2009 8:39
Re: Marto, jeste dotaz

...hadejte, motylku;-).. ..prece tady verejne neprasknu to, na cem vsechny ceske zeny utahuji sve chote, ne?to by pak chlapci prokoukli a bylo by po utahovani:));-) ..

0 0
možnosti

Vikina

22. 11. 2009 19:38
Milá Marti,

článek fajn, asi tak do půlky. Pak už ne -recepty jsou zjevně psány pro ženský, takže mužský jim neporozumí. Pro ně to musí být jasný návod, to nestačí napsat "přidáte vařené těstoviny" - jémine, kde je má vzít, když předtím není o jejich přípravě ani slovo. Takže úvodem musí být přece napsáno, že si musí ty špagety uvařit předem, a to stylem: vezmi 5l hrnec (to je ten největší v polici, pozor, nesplést s hrncem zavařovacím), naplň je do 2/3 vodou. Zapni sporák (nevíš-li jak, zeptej se své pětileté dcery). Do hrnce přisyp kávovou lžičku soli a postav na sporák (pozor, tam, kde hoří hořák). Pak odpočítej na každou osobu 32 špaget a ty vhoď do vařící vody. Protože se tam nevlezou celý, počkej, až ponořená část změkne a pak je tam ponoř celé. Následně občas promíchej vidličkou (pokud ji najdeš, jinak stačí i dřívko). Až bude voda přetékat, zmírni plyn a nech vařit 10 minut. Poté vylij vodu (do dřezu), musíš ale přes sítko, jinak špagety odtečou výlevkou... prostě tak nějak pro mužské.

0 0
možnosti

Vikina

22. 11. 2009 19:45
Re: Milá Marti,

P.S. Zcela mě odrovnala část "Dál to znáš, do hotové omáčky vsyp uvařené těstoviny,

párkrát protřep.." proboha, co mám protřepat 8-o?? My, muži, sice občas něco protřepáváme, ale to sem určo nepatří :-(. Som z toho volako zmätený ;-D;-D.

0 0
možnosti

jaruca

22. 11. 2009 18:57
Svěží čtení, velmi příjemné, recepty vyzkouším

těším se na pokračování ;-DVVV

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 20:39
Re: Svěží čtení, velmi příjemné, recepty vyzkouším

...moc dekuju...pokracovani by mohlo byt o zelenine, to by mohlo byt stravitelne i nekterym muzum, kteri si s kuchyni tak nejak netykaji...:))Marta

0 0
možnosti

Wendolene

22. 11. 2009 17:41
Smula, jsem zadana, recepty jsou bajecne,

a tchyne, ktera se doziva stovky mne naprosto desi!!!! Nadherny clanek, vy vzdy tak bajecne potesite a pobavite.Ja varim rada recepty z Toskanska, ale nejradeji z italske kuchyne mam tiramisu ;-)

 Mam nejake svobodne zname, predam jim clanek!;-D

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 20:02
Re: Smula, jsem zadana, recepty jsou bajecne,

...dekuju, Wendy;-),jste jako vzdy mila:))...a tiramisu je jedine sladke jidlo, ktere Italky pripravuji, jinak vsechny moucniky a buchty kupuji, usetreny cas pak venuji klabosenim s kamaradkama nebo behanim - taky s kamaradkama...a jejich muzi je velebi jako skvele kucharinky...:)...proste v jednoduchosti a rychlosti je krasa, o tom zadna...pozdravujte event. svobodne budouci nevestinky, snad je clanek neodradi:))..Marta    PS: Motylek se uzasne a nadherne rozjela pod Vitkovou vaginou s muzskym udem, asi jste uz mela moznost ocenit tento literarni pocin:))

0 0
možnosti

sarmmy

22. 11. 2009 9:38
ach ty tchyně...

Ahoj Marti, moc Vám děkuji za úžasný článek, který mne velmi pobavil a rozesmál. Trčím dnes bohužel v práci, ale díky Vám toho nelituji....Taky jsem mamina a partnerka (sice českého, ale báječného chlapíka) a vzhledem k tomu, že už je to nějaký ten pátek, tak vím, že teplo rodinného krbu se tvoří v kuchyni ;-). Jen kdyby ti mí miláčkové nebyli tak zhýčkaní....ale to všechno ta tchýně;-€. Ale ne, ona je skvělá, nevím, co bychom si bez ní počali...Děkuju a těším se brzy na další článek!!!!!!!!!

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 10:10
Re: ach ty tchyně...

...moc diky:)...ja proti tchynim take nic nemam,obzvlaste proti italskym:)... ostatne - casem se kazda zenska  s detmi sama stane  potencialni tchyni, tak by to bylo kopani do vlastnich rad:)))...mejte se hezky, i kdyz pracovne:...ale prace nas slechti tak at jste krasna:) Marta

0 0
možnosti

JNP

22. 11. 2009 6:01
Fajn tipy...

a do většiny z nich bych ještě přihodila sterilované fazole.

V kombinaci s těstovinama jsou mňam.

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 8:30
Re: Fajn tipy...

...mistni kucharinky do testovin fazole nedavaji, ale vim, ze se to v jinych zemich dela bezne, davaji je spise jako prilohu k plnene praseci nozicce ci tezsim masum...ale takovy testovinovy salat po cesku s cerstvou zeleninou a fazolemi, to je dobrutka..:) diky, Marta

0 0
možnosti

motylek_02

22. 11. 2009 1:00
Martoooooooo

vyj ste perla!!!!!!!!!!!! ;-DR^ ja se Vasim  clankem prosmala a prozarila jste mi uz tak prijemny den R^. Na me se takhle stala fronta v jedne nejmenovane evropske zemi. Rozhodne to prida na sebevedomi :-) Nadobi myju rada v rytmu samby a na vysavani jsou super osmdesatky ;-D V praci naprosto drsne a nepokryte uplacim jidlem: kaficka, strudlicky, nakladane hermeliny (diky nim jsem sehnala nesehnatelne), domaci chleba a jsem tu temer za Martana. Italove jsou nejlepsi na inspiraci takovych clanku, hihi.

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 8:26
Re: Martoooooooo

..dekuju;-)motylku - koukam ze jako chytra ceska horakyne svoje prednosti bleskurychle prodate..teda smenite...jako ten nakladany hermelin a tak..a prednosti nemyslim fyzicke, i kdyz o tech taky nepochybuju:)...takovi sikovni Martani v praci jsou pokladem...:)a jeste jednou diky, Marta

0 0
možnosti

haricek

22. 11. 2009 0:37
Ahoj Marti!

Mame tady u pocitace trosku zimu nebo co. Je na me prima pohled - tresu se zimou a usmivam jak mesicek na hnoji nad Tvym clankem. K tunakovi vrele doporucuji trosku peperoncina a k lososu na cibulce zase krevety a cukety. A z te tchyne me boli az pod zebrem. Ja teda nevim jestli se smat nebo brecet!!!!!!!!!!;-D A tu prochazku pro deti a pejsky si prijedem vyzkouset!

                                   

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 8:07
Re: Ahoj Marti!

Gabi, ty, gastronomicka R^odbornice na slovo vzata...jestli mohu prasknout, skvela ceska manzelka skveleho italskeho manzela...mas vsechny italske recepty za ta leta v malicku i jinde...:))...a pro utechu, ty stolety tchynky jsou mozna jenom mistni rarita, i kdyz jsou bezvadny /neni to tim, ze mi zadna z nich nepatri??/...urcite dal, smerem k Vam:), je tomu jinak....:))) a dekuju,Marta

0 0
možnosti

martinova

22. 11. 2009 0:04
Těstoviny ano,ale ne denně

Marto,bezva článek, ale stejně ty Italy moc nechápu. Kdybych měla jíst 7 dní po sobě jenom těstoviny, stejně jako jenom brambory, jenom rýži, jenom knedlíky....asi by mě to nudilo. Jenže Ital  je zvyklý, že? Pro hospodyňku to má bezesporu velkou výhodu - má uvařeno max.za půl hodiny.

Miluju parmazán, na dovolené u Jadranu jsem si ho dávala skoro ne všechno včetně jakékoli polévky. Onehdá jsem se naštvala v Bille - ptám se v úseku lahůdek, najdu-li ho tam, aspoň vakuovaný. Paní na mě chvíli hleděla,pak váhavě zvedla kousek krájeného camembertu.Zřejmě poznala,že to parmazán není,odeslala mě k vakuovaným sýrům. No nenašla jsem. A pak prý že je už běžně v každém supermarketu,jak občas tvrdí gastronomické novinářky.

0 0
možnosti

marta.kucikova

22. 11. 2009 8:01
Re: Těstoviny ano,ale ne denně

...s tim parmazanem mate uplnou pravdu, shanela jsem ho pres leto v Cechach, a marne - doda jidlu nezamenitelnou chut /jednou jsem jestwe v hroude rodne byla v situaci totalniho nahrazovani - tvrde testoviny nebyly, tak jsem pouzila Rosicke:(, parmazan take ne - v lednici byl kus eidamu, tunaka jsem nesehnala -byly tam nejake ruske rybicky s kostickama...ani ja jsem tu hruzu dobrovolne nepozrela, neslo to...od te doby vim, proc se Rosicke testoviny jmenuji Rosicke - hruzou se z nich OROSIM..../...ale kdyz mate kvalitni testoviny a ruzne druhy a kazdy den jina omacka, tak si na to zvyknete a vubec Vam to neprijde, asi jako chleba se taky neprejite?obzvlaste mnam ceskeho??mejte se fajn a diky, Marta

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8560x
Dle MUDr. Plzáka typ "hospodyně, říznuté intelektuálkou", žijící s rodinou v podhůří italských Dolomit, se srdeční slabostí pro rodnou Telč. Díky vám všem, kteří mě čtete, jsem na jaře v roce 2017 získala Blogerku roku 2016 a Blogerku desetiletí. Jsem autorkou knížek:

- Italské jednohubky (2017 - Mladá fronta)

- Italské dvojhubky (2018 - Mladá fronta)

- Po italsku do hubky (2019 - Mladá fronta)

- Z mého severoitalského deníku (2020 - Ikar).

- Italské trojhubky (2021 - Ikar)

- Italské mentolky (2023 - Ikar)

Tímto vám všem, kteří jste mě četli a čtete, opravdu ze srdce děkuji, protože vy za to můžete. GRAZIE!!!!

Mějte veselé a láskyplné dny. Vaše Marta

kontakt: marta.kucikova@gmail.com

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy