- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja nehudram, protoze kdyz mi to politici dovoli jezdim z domova domu. A tak si vozime to co nam chutna vic z jednoho domova do toho druheho. Z toho jednoho hlavne tvrdy tvaroh a spekacky. Z toho druheho vse ostatni.
Jasně... modří již vědí.... máme to stejně....
Kdybyste viděla, jak já prskám, když někde ve vesnickém krámku mají jen bílé rohlíky (které nejím) a celý chleba (který nestačím sníst před ztvrdnutím).
Rohliky? Ty jeste v CR existuji? Ty jsem videl naposledy nekdy v padesatych letech.
Snad ještě bramborák, ovocné knedlíky...
Vzpomněl jsem si na židovský vtip, kde je téma vyhroceno ad absurdum:
V košer restauraci se zeptá číšník hosta: "Je něco v pořádku, pane?"
Ahaha, tak ten neznám... ano, bramborák, ovocné knedlíky i pohádka mládí krupicová kaše (já ji opravdu milovala hlavně ze školní jídelny, řídkou, politou ředěným máslem a sypanou hořkým kakaem smíchaným s práškovým cukrem - asi ve mě evokuje fajn dětství)
Jsem ráda, že si rozumíme, milý Jiří
Hezké počtení po televizních zprávách plných kovidu a voleb.
Ale nehudrám. Když si na netu přečtu jen jeden článek co za to stojí, je to prima.
Díky, Vladimíre, to víte, nejsem hlava pomazaná, abych odborně diskutovala o politice, a už mi ty debaty připadají takové jalové... protože žití samotný je vlastně báječný, jen se nenechat otrávit (a někdy eliminovat to, co můžeme sami ovlivnit)
Tak se těším na další knihu do sbírky, Marti
A 17.srpna mi začne kampaň na knihu, drž palce.
Ahoj Šári, to se ví, držím palečky, ať to frčí na kolotoči!!!!
Chleba, kremžská hořčice, Fidorky, bůčková paštika, paštika z uzeného masa, kmín.
Slávi, nojo, Fidorky, na ty jsem zapomněla. Taky Kavenky a Lískooříškové oplatky Opavia. Kdysi jsem toužila po Studentské pečeti, ale s tou je konec. Nějaký chytrý hňup šetří na receptuře a Studentská pečeť by se mohla jmenovat Blátivé mazlavé cosi...nevadí, těch dobrých nezkažených dobrot zbývá ještě dost....
Krásné, hruskovy frgal, točené pod sluncem... a.....a....
Soničko, hruškový frgál je pro mě ten nejlepší... a točené a dobře uleželý utopenec... vše pod českou oblohou....něco jako prosecco a pizza vytažená z pece pod italskou oblohou... jak je na světě krásně, že....