Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petra Neomi

4. 12. 2007 9:03
To je povyku

V Anglii v 19. století dělaly v dolech ženy i děti a nikomu to divné nepřišlo. Je to jen věc zvyku a je to jen možnost.

0 0
možnosti

1049an

3. 12. 2007 21:08
Správné rozhodnutí

Chtějí mít stejné platy, stejné šance, stejný sociální status, tak jim neházejme klacky pod nohy nesmyslnými zákazy. Jestliže mají při rozvodu právo nás připravit o děti, tak ať mají právo fárat a tlačit hunty s uhlím. Najednou tady některé blekotají o rozdílech mezi mužem a ženou. Spousta velrybovitě obézních žen s tukovými ochrannnými polštáři je fyzicky daleko lépe vybavena než já, 90-kilový muž s obsahem tuku 17,1 % dle posledního měření.

0 0
možnosti
MH

1255

3. 12. 2007 20:37
Můžou, ale nemusí?

Já ten zákon považuji za zhovadilost. Tímto zákonem se nevyrovná žena s mužem na trhu práce, naopak leckterý hloupý chlap doma ženě řekne, že může tahat těžké věci a dřít, protože jsou si rovni. Odporuje to poznatkům o rozdílu mezi mužem a ženou. Kdyby příroda chtěla, aby ženy dělaly takového těžké práce (rovnost pohlaví), tak by je také tak fyzicky vybavila. Ten zákon patří do Kocourkova a ne do moderní Evropy.

0 0
možnosti
L

Lukáš

3. 12. 2007 18:16
Můžou, nemusí

Autorka asi nepochopila že ženy v dole budou smět pracovat, nikoliv však muset. Jestli jí přijde práce v dole otravná, tak to ještě neznamená že někde neběhá děvče, které ze všeho nejvíc touží rubat uhlí a dnes je hloupě diskriminováno.;-)

0 0
možnosti

magda

3. 12. 2007 18:59
Re: Můžou, nemusí

naprosto přesně,

to že mam rada doly a farani neznamena, že tam budu pracovat jako hornice, prinejmensim proto, ze se nebudu stehovat na Kladno nebo na Ostravsko, ale mam tu moznost, coz me uspokojuje, takze jako zena zakon vitam

0 0
možnosti

Honza

3. 12. 2007 16:52
Hornice

Tady se opět projevuje demence a přiblblost našich potoků a to mi nikdo nevymluví. Skutečný absurdistán, nic jiného vážení!

0 0
možnosti

magda

3. 12. 2007 16:38
hornice

to je pekna blbost, farali jsme na skole taky kde jsme mohli, mapak taky Roznava, uplne super, parkrat Kladno, myslim, ze Tuchlovice, Ostrava taky, uz nevim kde, Dolni Rozinka mnohokrat, na Kladne na celbe za provozu a byla to vzdy parada, vyzkouseli jsme zbijecky, vsechno co slo, na zadny povoleni jsme nikdy necekali, i kdyz to byla zalezitost nasich sefu, teda ucitelu, teda kamaradu, jo Jachymov mnohokrat, hornici i v desnym vedru maximalne do pul tela, nadrzeny nebyli, protoze urcite meli svoje baby a plno poucnych casopisu vsude kolem, takze ZDAR vsem hornicim

0 0
možnosti

Rik

3. 12. 2007 16:55
Re: hornice

Hmm, a myslis, ze by s vama sli nekam, kde to neni "v  pohode" ?  Faral jsem na vsech v soucasnosti cinnych dolech OKR. A muzu rict, ze zenske sem nepatri. Navstevy a studenti se na rizikova mista nikdy nedostanou.  Mimochodem doly, ktere jmenujes opravdu v pohode jsou. Jmenuj ty ostravske...

0 0
možnosti

Stará kára

3. 12. 2007 12:44
Důkaz, jak lze dobrou myšlenku zmršit

A to není jen v rovnoprávnosti žen. To je v otázce národnostně-sociální (Romové), přístupu ke vzdělání (nikdo nesmí mít výhodu rychlejšího postupu na speciální škole, byť by byl sebechytřejší X nikdo nesmí do zvláštní školy - nevadí že v "obyčejné" se nic nenaučí a ostatní zdržuje), poltice (kvóty - u nás možná ženy, jinde národnosti či regiony), v náboženství (klidně budeme ze státních peněz platit i náboženství či sekty, které podporují terorismus či nenávist k jiným vírám - to není jen o Islámu).

Prostě náš "humanismus" (přemýšlím, jestli základem není slovo humus) nás zničí.  Prosím všimněte si: mluvím o "humanismu", nikoliv o humanismu.

0 0
možnosti

lenka

3. 12. 2007 12:30
ale

Ale kdyz dostanou od uradu prace "umistenku", tak ji musi prijmout. :-)

0 0
možnosti
MH

1255

3. 12. 2007 20:42
Re: ale

Přesně tak, jednou vám může úřad práce říci, že nedostanete příspěvky, protože jsou např. volná místa v dolech a hutích u vysoké pece. Už s tím začal bývalý ministr obrany a zavedl povinnou vojnu pro ženy, minstr práce a sociálních věcí to dodělal. Myslela jsem, že je solidní chytrý chlap,vždyť přece nemusíme přebírat vše z EU co je hloupé.

0 0
možnosti
JM

Hucul

3. 12. 2007 11:02
V Kirune...

.. za polarnim kruhem, kde se tezi zelezna ruda na povestnou svedskou ocel, zamestnavaji v dole 8 zen na pozicich manualne pracujicich. Pak tam jsou desitky dalsich, ktere provadeji exkurse ci pracuji v kancelarich dolu. Kazda jedna z techto zen je rada, ze tu praci ma. Kdyby zakon zakazujici zenam praci pod zemi omezil jednu jedinou zenu, je to o jednu vic nez kolik je spravne. Osobne bych v dole asi nedrela, ale proto mam taky vzdelani a zivim se hlavou. Ony maji volbu tam nenastoupit, i kdyz jim to zakon dovoluje. Ale nemaji volbu nastoupit, pokud jim to zakon zakazuje.

Mimochodem, zakon hovori o praci zen v podzemi. Vite vubec, kolik je v podzemi v CR dulezitych serveroven? A proc nemuzou nektere firmy mit zamestnankyne v IT?

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik