Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jack777

22. 5. 2008 17:05
..

Ale to že děti pomáhaj po škole, je celkem normální. Pak mají taky čas si hrát. Prostě jen nějakej čas přes den pomáhají rodičům a to je podle mě nejlepší způsob jak dětem vysvětlit, že prachy nerostou na stromech.

Tou dětskou prací proti které se protestuje se ale nemyslí tento způsob domácího vypomáhání. Dětská práce, která je zavrženíhodná je práce v továrnách nebo jiná těžká práce, třeba v dolech, kdy děti nechodí do školy a jsou zneužívány pro zisky cizích firem...

To je přece něco úplně jiného....

Výpomoc v rodině se nenazývá dětská práce...

0 0
možnosti
J

Jack777

22. 5. 2008 17:15
Re: ..

P.S.

Vždy když jsem za přítelkyní, která je z Thajska (i když to je spíš už na úrovni minimálně jako ČR :-), tak některý děcka z paneláku, kde bydlíme, po škole taky pomáhaj v krámku a pak si jdou hrát. Když zloběj, tak dostanou na prdel úplně stejně jako tady v ČR, některý jsou vzteklý a některý ne.....

Děti u sousedů tam taky seděj u kompa a hrajou hry celej den. Prostě v podstatě žádnej rozdíl....

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

28. 3. 2008 3:09
A je to tady

"Já také nejsem pro pohlavky, dokonce si myslím, že by dítě nemělo

dostávat ani „lehce“ na zadek." <- - - versus - - -> "Pohlavků i facek jsou dětem rozdala dost. Téměř

vždy to bylo ale ze vzteku, z mé neschopnosti řešit situaci jinak." Výborně, paní Lenko. Už víme, proč jste proti fyzickým trestům - pocit viny. Dokonce si ani nepřipouštíte, že máte právo být naštvaná a tedy i z toho máte pocit viny. Kdo ví, třeba máte pocit viny i kvůli tomu, že míváte pocit viny. Zajděte si za psychologem a řešte s ním svůj problém a nepokoušejte se ho konvertovat na obecné pravidlo společnosti. To je totiž ten ŠPATNÝ způsob řešení vlastních problémů. Otázka je, čím trpí Džamila. Ta přiznala něco podobného. Copak má asi ona za problém..? :-P

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

27. 3. 2008 20:24
To je spravny pristup

Je to videt i u vietnamskych trhovcu a prodavacu, deti se podeli na rodinnem byznisu, a to je spravne, dite se stava soucasti rodiny, ziska vztah k hodnotam, pozna cenu prace, samozrejme nema smysl nechat dite drit, zalezi na veku, ale s otcem sem hodnekrat udrzoval zahradu a sem za to vdecny, mam k nemu bliz nez deti z panelaku ktere nedelali nic. Vsichni samozrejme nemame moznost v nasem civilizovanem svete kdy chodime do makat do tovaren a na urady zapojit dite do sve prace, ale v mezene mire muzeme doma, uklid, skrabani brambor, vynaseni odpadku. Rika se line ruce hole nestesti. Navic pri nejakej systematicke cinnosti se dite nauci udrzet pozornost na provadenou cinnost.

0 0
možnosti
T

TurboFrank

28. 3. 2008 0:26
Re: To je spravny pristup

Hold "byznis" je "byznis". Dál číst netřeba.

0 0
možnosti
P(

plech (Anonym)

27. 3. 2008 18:47
Tak to

je mi nějaký divný. Když už nebudu děti mlátit, tak je nechám makat. A nešlo by to vychovat je normálně? Bez facek a bez háku? Chovat se k nim jako k sobě rovným na poli intelektu a učit je společenský návyky a nechat je říct, jestli to nebo tamto není blbý? Myslím, že pokud dítě hákuje s rodiči, je to dané sociální situací a ne aplikací výchovy.  Btw. Pohlavkuje někdo manželku/manžela? Ženo umej nádobí?

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

27. 3. 2008 19:29
Re: Tak to

Už jste to zkoušel? Máte a vychováváte děti? Pokud ano, měl byste vědět, že dítě dozrává postupně a není schopné být partnerem od začátku (prostě není na vaší úrovni).

0 0
možnosti
PB

P.Banga

27. 3. 2008 17:47
Tak Tě Lenko

Vítám doma.... karma. R^

0 0
možnosti
JM

Hucul

27. 3. 2008 13:23
Neco na tom je.

Nase maminka byla vzdycky i doma ten typ, co radsi jde a udela vsechno sam, nez by nekomu rekl. Takze jsme se sestrou vyrustaly bez toho, ze by se po nas cokoli chtelo. Naucit se pracovat a zit v normalnim rytmu pro mne byla celkem drina a myslim, ze kdybych zustala v CR, slo by mi to mnohem hur.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

27. 3. 2008 9:52
Ono je to těžké, kázat o práci dětí,

když tady existují početné skupiny, kde nepracují ani dospělí. Takže soudružka Džamila by nejdřív měla udělat nápravu tímhle směrem (když je specialistka na menšiny) a potom vymýšlet kraviny. Jenomže ona se chce v prvé řadě zviditelnit a o nějaký užitečný efekt jí ani nejde. Jinak ale článek je pěkný. Souhlasím s ním a dávám karmu.R^

0 0
možnosti
JP

bjelka

27. 3. 2008 8:24
Souhlas

Pěkný článek, autorce dík. To, že práce šlechtí, je pravdivé rčení. U dětí by měly být zastoupeny hra, učení i práce, vše pochopitelně v závislosti na jejich věku. Unuděným jedincem se nikdo nenarodil, jen mu ze strany dospělých nebyly včas nabízeny adekvátní činnosti a asi nebyl ani poskytnut vzor. Pěkný den :-)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

27. 3. 2008 8:08
A vaše vlastní děti jsou na tom jak?

Hrají si a jsou občas svéhlavé, drzé a ba ji vzteklé,

nebo

doma pracovně pomáhají a jsou pokorné a poddajné?

0 0
možnosti
JC

Jarcho

27. 3. 2008 8:06
A vaše vlastní děti jsou na tom jak?

Hrají si a jsou občas svéhlavé a vzteklé, nebo doma pracovně pomáhají a jsou pokorné a poddajné?

0 0
možnosti