Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH-N

Velká hlava - největší

2. 3. 2009 20:05
No, prostě při tom budování udělali soudruzi někde chybu.

Na zdejší chat spamuje svetla666 alias Spamová dylina - přesný prototyp tohoto člověka

;-D(Y)X

0 0
možnosti
KD

divilek

15. 7. 2008 12:23
Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu?

Hodně pomohli bolševici tím, že jsme se z hodně vyspělé země před válkou propracovali (či spíše dopracovali) mezi rozvojové země. Rozvrátili hospodářství, úctu k soukromému majetku drobných živnostníků či zemědělců, kteří živili celé generace rodin. To, lidé prací vydělali, stejně režim prošustroval experimenty s budováním komunismu, armády a podpory rudých bratrů v černé Africe a jinde (snaha o tzv. světovou proletářskou revoluci), lidem režim dal akorát nezbytné minimum na jídlo a bydlení (a ještě si modeloval ceny výrobků, čili dotoval vše, co bylo levné). Teď budujeme kapitalismus, bohužel se starými lidmi v nových stranách, kteří nechtějí řešit blaho lidu, ale svoje. A Evropou běhá strašidlo stárnutí populace, naši političtí "einsteini" ale už 17 let mají pocit, že není tak zle, aby se to muselo řešit (i pan Klaus měl pocit, že dětí bude dost, až mladé ženy omrzí cestovat a užívat života). A ono dětí dost není a nebude. Budeme jednou se slzou v oku vzpomínat na dnešní důchody?

0 0
možnosti
S

sinclair

14. 7. 2008 8:30
Je to jednoduché.

95% dnešních důchodců za komunistů pracovala a prostě je ani nenapadlo, že když mají nemalé srážky ze mzdy, tak by se o ně stát ve formě slušného důchodu nepostaral. Jen těch zbývajících 5% si spořilo systémem "co kdyby". Moje babička, která šla do důchodu někdy začátkem 70.let minulého století a umřela v roce 1988, celý svůj produktivní život pracovala, nevydělávala nijak moc, ale důchod, který dostala, jí stačil ke slušnému žití a ještě z něj byla schopna něco ušetřit, aby pomohla a odlehčila svým dětem, či udělala radost vnoučatům.

Nedivte se prosím proto dnešním důchodcům, kterých drtivá většina také celý život poctivě pracovala, že jsou naštvaní a zklamaní z toho, co s nimi tenhle stát provádí. Je to k nim nefér a spousta Vás, kteří se tu prsíte a tvrdíte, že měli myslet na budoucnost, na to sami přijdou, až budou staří. Jenže to už bude pozdě.

Komunisti předávali Havlově vládě tuhle republiku bez koruny dluhu, se sice nepružnou, ale funkční ekonomikou a plnými penzijními fondy.

0 0
možnosti
KD

divilek

15. 7. 2008 11:45
Re: Je to jednoduché.

Při vší úctě, kdyby si bolševici uměli poradit s ekonomikou, tak tu byli asi dodnes :-)...

0 0
možnosti

Chmelař

13. 7. 2008 19:06
hezké

článek se mi moc líbí, je tam hodně pravdy. Já bych ještě přidal, že ti lidé jsou v dnešní době bohužel často trochu mimo. Nechápou, co se kolem nich děje, ta kola byznysu. Jsou zvyklí že všechno bylo státní a dnešnímu systému nerozumí. Pak vzniká jejich důvěřivost, pořád na něco naletí, někdo je obere o peníze a to je finančně vyčerpává. Nechají se nalákat obchodníky na kdejakou blbost.

 Oni za to nemohou, naučili se žít v jiné době, než jaká tu teď je. R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 7. 2008 22:05
Re: hezké

Všichni?  Že kolem sebe vidím lidi kolem sedmdesátky, kteří si živnostničí, mobilují, mailují.  Opravdu to lze takto zevšeobecnit?

0 0
možnosti
PB

Perdita

13. 7. 2008 18:29
z me zkusenosti

nelibi se mi takove generalizovani. Z Vaseho podani vypada kazdy duchodce jako ubozak, ktery travi dny v mhd presunem od obchodu k obchodu. V mem okoli  zadneho podobneho duchodce neznam. Vsichni lide duchodoveho veku v me rodine  ziji uplne jinak - vsechny z vetsi casti zivi jejich deti, ci jim alespon prispivaji aby mohli travit cas doma jak chteji, ci cestovanim a kulturou.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

13. 7. 2008 18:00
No vidíte

A já znám zase (nejedny) důchodce, kteří si koupili nové auto. Podle toho taky můžu hloupě zevšeobecnit stejně jako Vy. Navíc ti důchodci, kteří byli svéprávní a zodpovědní si platili nějaké to spoření na důchod. Např. mí rodiče si to platili, co si pamatuju. A jak se jim to hodilo i přes znehodnocení inflací, která se projevila až po roce ´89. Ono to šlo i za totáče. Jenže kdo je hloupý, tak všechno rozhází a pak na stará kolena jezdí "sockou" do lídlu pro nejlevnější oplatky. Jak si kdo ustele, tak si lehne.

0 0
možnosti
T

tromi

13. 7. 2008 18:07
Re: No vidíte

a ještě něco až cenzor smaže to první, uvědom si, že ty jsi z buranova, ale byli jste pouze chasníci, takže vám nic nesebrali, ale z té zahrádky, králíků, slepic a koz, jste mohliv pohodě vyžít a občasné zachlastání o pouti nikoho nezruinovalo, ale ve městě byla situace jiná, ale to už těžko pochopíš

0 0
možnosti
HF

Hana F.

13. 7. 2008 17:22
Díky za tento článek

Díky za tento článek, který se na seniroy dívá lidsky a nikoliv pouze ekonomicky jako na obtížný hmyz, který zatěžuje státní rozpočet.

0 0
možnosti

3lipy

13. 7. 2008 17:52
Re: Díky za tento článek

R^R^R^V

0 0
možnosti
RP

radim36

13. 7. 2008 17:18
Zkreslený pohled na holandské důchodce.

Ti holandští důchodci v Mexiku to je jednoznačně zkreslený pohled. S největší pravděpodobností to byli nějací majitelé nějakých živností, firem atd, kteří skončili s prací, prodali to a nyní si za ty peníze užívají, případně vydělávají jen tak rekreačně, protože je to neživí. Nebo "obyčejní" pracující, co ale třeba od mládí dávali třeba i třetinu platu stranou, aby to pak, až skončí s prací, vzali a začali v důchodu cestovat. Do kompletního výčtu společnosti zbývají už jen lidé, co nad nějakým zajištěním v důchodu mávli rukou a všechno , co vydělali, utratili, nebo kteří měli v životě smůlu a museli ušetřené peníze utratit kvůli něčemu dříve. Tito lidé sedí doma v Holandsku na sociálních podporách a tamějších LDNkách, dost možná podobných jako ty naše.

0 0
možnosti
E

editi

13. 7. 2008 14:02
Těžko

tento problém přiblížíte modrým přihlouplíkům. Jste socka a tím to pro ně končí. Pletou si totiž slůvko  socialistické od sociálního a většina zatím v životě nepřeložila stéblo.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KA

krabi

13. 7. 2008 13:47
blábol

to je teda blábol. Tenhle pláč by mohl spustit sám and sebou vlastně každý...Rv

0 0
možnosti
D

Déžo

13. 7. 2008 16:12
Re: blábol

to krabi: nerad to píši, ale vy jste u mě debil a hajzl. konečně někdo s cítěním, a vy, který máte v hlavě nasr..., to ještě odsuzujete. Vypatlanče!

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik