Kdy budeme mít techniku z přístavu venku?!?

Dnes mne kontaktoval Marek, možná se konečně podaří získat podpis jednoho z ministrů a celý proces proclení by se tím měl prý výrazně posunout. Tak to by byla trefa do černého. Čekám, co z toho bude. Zjistil jsem, že podobný problém nemá jen FIDCON. Na vyclení tady čeká více organizací.

Pro příklad mohu jmenovat třeba mezinárodní Červený kříž, nebo HODR (Hands on disaster response). Obě tyto organizace čekají na své věci. Lidé z HODR mi říkali, že je to někdy jen otázka libovůle člověka v přístavu. Prostě něco pustí a něco ne…

FIDCON to důležité má. Jeden člověk pro nás dělá něco jako „brokera“, tzn. má licenci na zařizování celního procesu. Kolega z charity doporučuje kopat ho do práce. Není to jednoduché. V telefonu se s ním těžko mluví a schůzku odkládá. Těží z toho, že je důležitý a dává to patřičně znát.

V úterý 12. 10. se konečně sejdu s otcem Musilem a společně půjdeme do přístavu. Zkusíme tlak, tak jako se to podařilo minulý rok při proclení první PV3S. Snad se alespoň Romanovi podaří získat terénní auto, které tam má v přístavu už 5 měsíců.

Dostal jsem také pár kontaktů na místním ředitelství charity a také díky místním zástupcům hnutí focolare. Věřím teď hlavně Romanovi.

Se studnami je to tady tak, že jsou i taková místa, kde je spodní voda 0,5 metru. Takže se potvrdilo, že nebude problém vrtat i mělké studny. Půjde to. Už mám pár informací o možných dodávkách materiálu pro osazování. Nyní opravdu stačí se jen dostat k našim věcem.

Podle toho, co tvrdí Marek, bychom brzy mohli dát avízo klukům technikům k odletu. Pevně věřím, že se tady v průběhu mého pobytu potkáme a začneme pracovat. Nyní odjíždím na pár dní do Jacmel – je zde nemocnice Hands for Help z Liberce. Těmto našim lidem také vyvrtáme několik studní, ale až poté, co uděláme práci domluvenou s Romanem Musilem u něj na severozápadě... Další zprávy o životě lidí tady najdete na http://kucerajiri.blog.respekt.ihned.cz fotky z mé mise na http://haiti.rajce.idnes.cz

Pokud se chcete dozvědět více o projektu PRAGA- HAITI, misi Voda pro Haiti podívejte se také na web http://praga-haiti.cz.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Kučera | pátek 8.10.2010 21:23 | karma článku: 8,18 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Jiří Kučera

Jen těžko uvěřitelný příběh

4.11.2010 v 23:24 | Karma: 20,69

Jiří Kučera

Kontejner

2.11.2010 v 3:28 | Karma: 11,51

Jiří Kučera

Konečně lepší zprávy

25.10.2010 v 15:00 | Karma: 4,28

Jiří Kučera

Haiti - o čem se moc nepíše...

25.10.2010 v 13:57 | Karma: 21,23

Jiří Kučera

Nové fotky

13.10.2010 v 2:58 | Karma: 4,27