Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J65a44n87a 52M79a53j29o89v90á

2. 11. 2014 18:08

Michaelo, ráda Vás čtu, ale tentokrát s Vašim názorem opravdu nesouhlasím (ač ho z Vašeho pohledu chápu). Stát už tak nedělá skoro nic jiného, než reguluje a reguluje. Tu kouření, tu otvírací dobu... drobnosti, do kterých se vlastně vůbec nemá plést.

Jakoby to bylo tím, že si na zásadní věci (systém sociálních dávek např.) netroufne a tak si "hraje" s banalitami a odnášíme to všichni.

x

Mimochodem, už je to sice mnoho let, ale mockrát jsem o svátcích kráčela do práce, protože děti se rodí dokonce i o Vánocích. Prostě to tak bylo a nepamatuji si, že by byl problém obsadit směny. Jo, zabrblaly jsme si a pak si k půlnočnímu kafi porovnaly vzorky cukroví, vím tedy, jaké to je. Zákon to opravdu regulovat nemusí.

4 0
možnosti
MK

Víte Jani a o to právě jde. Nemusíte se mnou souhlasit, já jsem ráda, že tady můžu napsat svůj názor a kdo chce, může napsat zase ten svůj. Necítím potřebu nikoho přesvědčovat....napsala jsem, jak to vnímám.

A jinak si myslím, že návrh zákona stejně parlamentem neprojde a tak 26.12. půjdu zase do práce, dám si s kolegy domácí vánočku, zabrbláme si, ale bude nám fajn. Přece si nebudeme kazit sváteční den tím, že jsme v práci. Stejně jako jste to dělala i vy:-) Hezký večer

0 0
možnosti
Foto

No tak třeba zrovna ochranka v noci v Tescu nebývá ;-)

0 0
možnosti
ZM

Ha ha ha. Zajímavé, kolik diskutujících má naléhavou ba přímo neodkladnou potřebu jít nakoupit do marketu "just" ve státní svátek a zastávají se ubohých řetězců, kterým stát chce ubližovat.

Když budete něco potřebovat, tak si skočte do večerky. Ono vás neubude.

A kolik z vás vůbec chodí někdy nakupovat?

0 6
možnosti

I83v64o 52Ž86á21č43e82k

2. 11. 2014 19:41

Tak třeba já nemám naléhavou potřebu jít nakupovat ve státní svátek. Mě by tento zákaz nijak neomezil, ale nechci, aby se stát pletl do věcí, do kterých je mu velké kulové. Dnes schválí zákaz, který mi nevadí, takže budu mlčet. Zítra schválí další zákaz, který mi nevadí, takže budu zase mlčet. A pozítří schválí zákaz, který mi bude vadit.

Zakázány mají být jen takové ty základní věci, jako vraždit, loupit apod. Jinak ať si svobodní lidští jedinci dělají co chtějí. Stát nemáme od toho, aby nás učil správně žít.

2 0
možnosti

Ať si mají obchody otevřeno, jak chtějí, snad jim to , autorko, nemíníte určovat.

7 0
možnosti
Foto

....V sobotu v jednu odpoledne se zavřely všechny obchody a otevřelo se až v pondělí ráno....to bylo v době kdy tyto obchody vlastnil stát, měl tedy plné právo určovat, kdy se bude pracovat a kdy ne. V současné době se vlastnická struktura naprosto liší, státu nepatří nic a z toho důvodu nemá co strkat svůj frňák do toho, jak vlastníci své obchody provozují

10 0
možnosti
PK

V Německu i jiných státech - které považujeme stále za vzorové - také stát nic nevlastní a strká frňák do otevírací doby.

1 3
možnosti
JF

J29a16n 43F50r55o22l71í12k

2. 11. 2014 13:18

Chápu, že autorka nepotřebuje otevřený obchod. Nechápu proč tuto svoji nepotřebu vztahuje na ostatní. Já jsem se vracel v pátek v noci z delšího pobytu ze zahraničí.  Už jen doprava. Do Prahy vlakem bez problémů, dále do Brna katastrofa. Pak se nade mnou slitoval řidič a vzal mě do autobusu jedoucího přes Brno na Slovensko. Doma ani kůrka chleba. Tak jsem vzal své auto a v Tescu jsem v noci nakoupil. To bylo ještě za Havla. Dnes jak vidím by mě soudruzi zařídili hladovku.;-)

9 0
možnosti
JH

Stejně jako ve všech vyspělých ekonomikách. Zapomněla jste dodat socialistických ekonomikách, kde regulace čehokoliv jsou všudepřítomné a lidé si to již ani neuvědomují, jako my za komančů. Mám zážitek ze Schwedu, byl jsem tam 14 dnů pracovně, v papírně jsme byli 16 hodin denně a 8 pouze v neděli, jelikož termín tlačil. Takže v tu neděli jsme se rozhodli s kolegou si zajít nakoupit. Co myslíte, že nastalo? Ve městě srovnatelném s našim Havířovem nebyl jediný otevřený obchod, takže jsme musili za Odru do Polska kde bylo městečko řádově menší, ale obchodníků i Němců plno. O tuhle vymoženost se chceme připravit? To pomíjím, že regulace soukromého sektoru těm parazitům nepřísluší. Ať si zavřou svou dotovanou kantýnu a tím to skončí.

12 0
možnosti
Foto

rudé myšlení tuto zem jednou pohřbíRv

6 0
možnosti
Foto

Nařizovat, kdy může a nemůže být otevřen obchod, je nesmysl. Argument, že jinde to je také, nedokazuje, že tam to dělají lépe.

11 0
možnosti
JK

J67i14r40i 64K98u40c93e78r64a

2. 11. 2014 12:03

zakazovat nedělní prodej je stejný případ, jako povinné "znekuřáčtění" všech restaurací zákon - stát strká nos a dva prstíky do soukromého vlastnictví, on aniž by se zul zašpiněnýma bagančatama dělá nepořádek v soukromém obýváku... 

nelíbí se vám nedělní prodeje? mně taky ne! ale nebudu to nikomu ZAKAZOVAT!!!! nenakupujte v neděli tak jako já, až nás bude 10 milionů, zavřou třebas sami ;-€

17 2
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 737x
Jsem jaká jsem.....

Seznam rubrik