Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Vladimír Novotný

21. 9. 2011 8:50
Zapomněl jste na moravský výraz

MORGOŠ.

0 0
možnosti
FH

Bouše

20. 9. 2011 9:58
Ono by možná bylo nejlepší udělat za vším tlustou čáru,

vrátit romskému etniku původní název Cikáni a uzákonit, že Rom si může říkat jen ten, kdo má  ú ř e d n ě  potvrzeno, že poctivě pracuje a žije spořádaným životem. Jednak by každý by hned věděl s kým má tu čest a také by to potvrdilo, že nevraživost české majority vůči romskému etniku nepramení z rozdílné barvy kůže, ale ze způsobu života této menšiny. :-)

0 0
možnosti
G

gessel

20. 9. 2011 9:26
Poctiví kočovníci?

Ak by sme si dali trochu námahy a prečítali si históriu kočovania cigánov, tak zistíme, že práve ich naivný spôsob života ich priviedol tam, kde sú.

Cigáni totiž kočovali v rodinných klanoch a všetci členovia klanu prevádzkovali LEN JEDNO remeslo. Jeden klan sa živil kováčstvom, druhý vyrábal a opravoval kotlíky, tretí brúsil nože a podobne. Takže ak sa za dedinou utáboril cigánsky klan, v ktorom bolo tridsať kováčov, je jasné, že sa nemohli všetci uživiť poctivo, pretože roboty pre tridsať kováčov jednoducho nebolo. Neostávalo nič iné, len získavať obživu krádežami. Z dnešného pohľadu sa krádež hydiny, prasiat a lebo kravy môže zdať ako roztomilá "drobnosť", ale v tých dobách napríklad strata kravy znamenala stratu obživy pre celú rodinu.

Takže si prosím dajme dole ružové okuliare.

Aj v minulých dobách ľudia vnímali cigánov ako zlodejov a príživníkov. A cigáni za celé storočia nepochopili, že ak chcú žiť poctivo, musia zmeniť svoj spôsob života. A nechápu to dodnes.

1 0
možnosti
MK

Kousavka

20. 9. 2011 8:31
Kde jste přišel na to, že

Kde jste přišel na to, že vzdělaný člověk sežene lepší práci? V době, kdy na pokladnách marketů častokrát sedí vysokoškolačky. Podotýkám, že bílé. Protože Romové budou vyřvávat o dyškrimynáciji. Kdopak asi zaměstná Roma, když neví, jesti mu ten přijde zítra do práce? To radši zaměstná bílého.

A mimochodem: znám i vysoce vzdělaného Ing., vysokoškolského profesora, který už několik let marně hledá práci. Má bohužel to vzdělání zase moc vysoké... Znám řadu vysoko- i středoškoláků, kteří neseženou práci. Ono jí zas tolik není. Takže dělají něco jiného, něco, na co tu VŠ nebo SŠ ani nepotřebovali.

Jo, a ještě něco: kde je Johnova vize, že pracovat se musí vyplácet? Kde je Nečasových 150.000 pracovních míst?

1 0
možnosti
FH

Bouše

20. 9. 2011 9:45
Re: Kde jste přišel na to, že

No vidíte, a ten vysokoškolský profesor bude možná příští rok uklízet psí hovínka společně s Romy, kteří už jsou na podpoře pěkných pár let a žádnou práci nehledají. A to jen proto, že podle Drábka a Nečase platí zákon pro všechny. :-P

0 0
možnosti
RB

Tajemný muž

20. 9. 2011 8:21
Něco navíc

Ještě bych přidal zákaz zvýhodňovat romy, jen proto, že to jsou romové. O tom málokdo ví, ale rom vždy dostane víc, než bílý občan prostě proto, že je Rom. Buď si to vyřve tím, že má tmavší barvu kůže (=rasizmus), nebo daným lidem vyhrožuje (např. úřednici na sociálce, že když jim nedá peníze, na které nemají nárok;-€, tak si její děti podá parta cikánských dětí a seřežou je tak, že je ta úřednice nepozná = co myslíte, dostanou ty peníze, vzhledem k faktu, že s tímto počínáním není policie schopná nic udělat?)!!! A také dokud budou dostávat nižší tresty za stejné trestné činy jako "většina", bude to stále stejné!Rv

Jinak se dá se vším napsaným jen souhlasit.

KARMA!R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1057x
Opavský lokálpatriot, nakladatel (Nakladatelství PERPLEX), opavský Rover a bonviván, tedy, v rámci možností.

Seznam rubrik