Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 6. 2010 8:24
taková přesná definice ve vtipu

Moře vyplaví lahev a v ní zpráva "Moje loď se potopila, jsem na pustém ostrově.Nejsou tu ani politici, ani zloději, ani policajti, ani banky, ani exekutoři ani berňák. Chcípněte si tam všichni závistí a nepokoušejte se mě hledat ;-D

0 0
možnosti
JB

El_Cid

18. 6. 2010 10:51
Re: taková přesná definice ve vtipu

;-DR^

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

16. 6. 2010 7:01
Nestačilo napsat

Nechci neschopné nekvalitní politiky. Chci schopné kvalitní politiky. Ono jinak se k uskutečnění těch Vašich přání nedostanete. Není to u Vás zase mnoho slov zbytečných?

0 0
možnosti
JB

El_Cid

18. 6. 2010 10:54
Re: Nestačilo napsat

To je klasické odbočení stranou. Tohle není o kvalitních/nekvalitních politicích, tohle je o do-včeho-kecajících/hubu-držících politicích. Dobré a špatné politiky každý probírá, ale kdo je vlastně dobrý politik a co ho definuje, tak to nikdo neřekne. Ideálním politikem by tak s trochou nadsázky byl starý dobrý Vladislav Jagelonský, jakožto král "Bene." Ať se stát neplete, my se o sebe postarat dokážeme.

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

15. 6. 2010 23:38
chcete stát, keterý vám nechá vaše peníze

a bude vás zadarmo ochrańovat.;-D

0 0
možnosti
D

devian

15. 6. 2010 23:44
Marná snaha o vtip?

0 0
možnosti
B

blastula

15. 6. 2010 23:28
Jste v pohodě, chcete zodpovídat a rozhodovat za sebe sám.

V pořádku. Chcete stát, který předpokládá stabilitu, veskrze zdravého  a svéprávného jedince, žádné mimořádné události.Ale co potom, když se vám nedej bože stane nějaké neštěstí, nehoda, přijde nemoc, živelná katastrofa- a rozhodně to nejsou události závislé ani na věku, ani na vzdělání..V ten okamžik je bohužel člověk často odkázaný na druhé i na ten stát. Problém není v tom, že stát bere, pokud by s prostředky dobře nakládal a opravdu se staral o ty, kdo to potřebují. Problém je v tom, že gigantické sumy mizí v kapsách vyžírků, zlodějů a podvodníků a na ty opravdu potřebné pak nezbyde.

0 0
možnosti
D

devian

15. 6. 2010 23:31
Re: Jste v pohodě, chcete zodpovídat a rozhodovat za sebe sám.

Nemám nic proti tomu, když stát pomůže těm, kteří za svoji situaci nemohou a nemohou ji změnit - třeba v případě nemoci či invalidity. Ale i pro tento případ se může jedinec ostatně zajistit sám, ale OK - když zde stát pomůže, nevadí.

Neštěstí? Živelná katastrofa? Zvláštní události, zvláštní řešení. Živelná katastrofa se také neděje obden.

Dokud bude stát brát, do té doby bude korupce a klientelismus existovat. Čím méně bude stát brát, tím méně také korupce a klientelismu bude.

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 6. 2010 23:18
Pokud tedy jste opravdu "efektivní",

dokážete si zajistit ochranu před krádeží a nespravedlností, zaplatit si kvalitní lékařskou péči, kvalitně se zajistit na horší časy. Pokud ne, pak jste neefektivní a právě pro vás je určen sociální stát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Mladý pisálek zajímající se o ekonomii, který má problémy s pravopisem. Vedu a píši také na Devian.cz.