Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jita

13. 9. 2012 9:02
Už jsou to 2 roky

kdy se psalo o tvrdém alkoholu. S tím, že skutečně pravého se prodává cca polovina. Další je od různých překupníku a popisovali jak se to dělá. Bohužel tam psali, že ani koupě okolkované láhve se známou etiketou nezaručuje, že si kupujete to co je na etiketě. Tihle "výrobci" akloholu používají technický líh, který se už přesně nevím jakou cestou zbavuje nepřjemné příchuti, potom se zředí, zamíchá nějaká tresť a máme ... nějaký známý alkoholický nápoj. Varovali před různými akcemi panák za málo peněz. Bylo jen otázkou času, kdy někdo využije nějaký jiný alkohol, než technický líh. Kdo z těch co pančují ví co škodí jen málo a co může zabít. Mysllím, že teď sedí někde stranou , asi je už někde v cizině a drbe si hlavu co jsem to provedl. Nejde o to, že ho hledají, ale že přišel o výnosný kšeft vlastní blbostí. Vzhledem k tomu, že se opravdu už léta hledá kdo dělá znakový alkohol z technického lihu, nemyslím si, že by našli toho kdo to způsobil během měsíce. Ale možná se mýlím....

0 0
možnosti
VC

dobredo

13. 9. 2012 6:44
Jedna věc

mi nejde do hlavy: Už tolik je mrtvých, a všude v médiích se bije na poplach a pořád se najdou takoví blázni, kteří si prostě ani v této situaci nedají říct a dál to čepované svinstvo kupují...to už musí být pořádní závisláci či co...Mám , který je pořádná alpa, a kupuje i čepovaný rum, v okamžiku, kdy se objevily první úmrtí, bez mrknutí oka vše vylil do záchodu a od té doby abstinujie max si dá sem tam pivo...

0 0
možnosti
VS

Astaroth

13. 9. 2012 8:51
Re: Jedna věc

Pivo a vino jsou v soucasne situaci zcela bezpecne. Taky drazsich whisky a pravych rumu bych se nebal.

0 0
možnosti
VC

dobredo

13. 9. 2012 6:33
Nemusím

připlácet za "opici" abych se neotrávil. Stačí chlastat pivo nebo víno i to nejlevnější, v tom methanol není.

0 0
možnosti
L

lbc.koko

13. 9. 2012 6:12
přesný opak

podobné případy omezí pouze snížení spotřební daně a snadnější výroba pro kohokoliv.. dnes výroba spočívá v rukou kohokoliv  a to tlačí cenu nahoru a proto roste i zájem o nekvalitní, pančované a nelegeální suroviny. Pouze snížění spotřební daně a všech ostatnícj přidrzužných daní zamezí lidem co podávdějí působit v tak širokém měřítku. Smrti jsou politování hodné, ale celkem logické vzhledem k tomu, že za občana převzal odpovědnost stát..

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

13. 9. 2012 5:02
Otravy nemají s pálením nic společného

Milý autore, bylo oznámeno, že otravy vznikly z metanolu, který nevznikl fermentací, čili pálením, ale byl do pití přidáván. Čili jde o prasata, která prostě při výrobě chlastu metanol záměrně do pití přimíchávala a nějak jim to prostě nevyšlo. Zlatokopové prostě šlápli vedle a teď jde o to je včas objevit, aby se závadný alkohol dal vystopovat a odchytit, aby to neodnesli další lidé. Že to stát v rámci paniky okamžitě využije k akcím proti nezákonným výrobcům je logické. Argumenty o nepití nebo nákupu daňově předražené "kvalitní" kořalky jsou dost úsměvné. Distributoři dražších značek si mnou ruce a chystají se zvednout ceny. Odnese to jako obvykle chudák obyčejný chudší spotřebitel.

1 0
možnosti
VC

dobredo

13. 9. 2012 6:35
Re: Otravy nemají s pálením nic společného

Tak nechlastejte, a výrobci dražších značek tvrdého alkoholu si mnout ruce nebudou.

0 0
možnosti
F

franta2

13. 9. 2012 0:08
Katastrofa

Připadá mi vpodstatě šílené, že se tak dlouho nezná (a bude se někdy vůbec znát?) zdroj methylalkoholu. Znamená to podle mě, že přes veškeré kolkování (které má vlastně jenom daňovou motivaci) nikdo, resp. konkrétně vláda, resp. celní správa. resp. pan Kalousek, nemají vůbec pod kontrolou, co se tady mixuje, pančuje a chlastá (pardon pije), že nás může kdokoliv a kdykoliv hromadně otrávit a vládě to bude vlastně ukradeno. Za komunistů se kritizovala tajná policie, ale kdo, co kdy s kým a jak se přesně vědělo. Takovýto bordel před 25 lety skutečně nebyl. Nerozumím tomu,(kdysi jsem ve výzkumáku dělal jedového referenta), jak může být metylák volně bez přísné evidence volně dostupný? To s uranem 235 se u nás taky takhle zachází? Za komunistů ostatně platil zákon, že za vlastnictví jedů se šlo minimálně na půl roků do basy. Neměl by tam taky jít někdo z naší vlády?

0 0
možnosti
JM

Jana11

12. 9. 2012 23:19
Žádnej levnej či drahej chlast

Obrana proti methanolu snadná - pít jen co jsem si já případně známí vypálili. Sami. Tím je jasné, že v tom není šmejd, ale poctivá domácí pálenka.

1 0
možnosti
LV

Lumir_B

12. 9. 2012 23:10
Připlatit si za kvalitní destiláty?

OK...vypadá to jako snadné řešení...

Bohužel vím od známých pracujících v oboru...že i v luxusních hotelech si personál přivydělává prodejem doneseného alkoholu (tj. mimo hotelovou skladovou a účetní evidenci)

:-/

0 0
možnosti
OU

12. 9. 2012 23:18
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
RK

semelik

12. 9. 2012 21:51
Vidím, že naše tradiční Drakiáda je vážně ohrožena. No toto?

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

12. 9. 2012 21:44
Autor bohapustě žvaní

Toto NENÍ doma vypálený alkohol. Tady někdo vyrobil tvrdý alkohol tak, že namísto ethyalkoholu použil jako základní surovinu methylalkohol. Ten výrobek neviděl např. švestku ani náhodou!!!

Smrtelná dávka pro methylalkohol je 100 ml !!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2697x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof