Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

https://www.youtube.com/watch?v=LRaFmCE5wOk 

Žádám pana Berezzougu o vyjádření k tomuhle. "Kdo neprovozuje džihád, toho bůh potrestá," říká vrcholný představitel muslimů v Česku... Sesaďte ho, pokud s ním nesouhlasíte, jinak to znamená, že souhlasíte a jen mlčíte ;-)

1 0
možnosti
Foto

Možná nečtete moje blogy, sice nesouhlasím s Vašim způsobem vyjadřovaní a analýzy, ale bohužel v tom se shodneme.. Píšu opakovaně, že ÚMO a další islámské organizace, za kterými stojí ortodoxní země, by se měly zrušit. I když se tomu budete divit, jelikož žiju dlouho v Čechách a poznal jsem Vaši kulturu a jazyk, učení, které Vám přiváží z Arábie nejsou kompatibilní s českou kulturou. Byl bych pro, aby český zákon platil na všechny, a kdo ho nebude respektovat, ať se vrátí do své rodné země a ať tam praktikuje, co chce.

Jestli tady bude muslim žít, tak musí být prospěšný pro ČR a zavrhnout veškeré tresty smrti za odpadlictví, ukamenování, nerovnoprávnost žen a paralelní systémy (tyhle věci jsou v Koránu jasně definované a vymezené a zrovna o tom píšu rubriku a brzo bude hotová a můžete reagovat, tady není místo, abych to rozebral do detailů).

Hledám jinou cestu než Vy, nedémonizuju všechno a snažím se jít cestou rozumu a pragmatičnosti.

0 0
možnosti
PS

Problém je v tom , jak detailně máte popsané a nařízené všechny běžné činnosti. Kde je lidská schopnost volby? Křesťané mají své desatero a intimní vztah s Bohem. Muslimové mají milióny nařízení ke každé činnosti a zasahují do struktur justice a vedení států, který rozhoduje , co se smí a co je nemravné. Proto je pro mě islám ideologie a ne náboženství. V desateru je jednoznačné - nezabiješ. Ale islám ?

2 0
možnosti
Foto

Pane Stuchlíku, se vší úctou, říct, že křesťané mají "své" desatero, odkud myslíte, že to pochází? A když člověk čte biblion, asi těžko mluvit o jednoznačnosti. A ohledně regulací, měl byste se seznámit s Mišnah a pak pochopíte, o čem mluvím. O zabíjení, v Koránu stojí: "Když někdo zabije lidskou bytost nespravedlivě, jako kdyby povraždil celé lidstvo. A jestliže někdo zachrání život, jako kdyby zachránil život celému lidstvu." Korán (5:32)  A než abyste mi řekl, co tady provádí ISIS nebo teroristé, většina islámského světa s tím nesouhlasí a ani já ne. Tihle lidé podle Koránu i podle proroka půjdou do pekla. Prorok Muhammad říká: "Kdyby obyvatelé nebes a obyvatelé země zabili jednoho člověka nespravedlivě, půjdou do posledního do pekla." Zajímavá věc v tom výroku je, že počet není podstatný, a druhá věc mimo naše téma, ale k zamyšlení, jsou různé verše a výroky v Koránu, v Tóře a starších spisech, které mluví o paralelních světech a existenci několika planet podobných té naší. Uvádím, čím se teď zabývám.. Bohužel ale musel jsem reagovat na tyhle blogy, protože hrozí úpadek civilizace, protože nikdo nečte nic... Kdo chce si otevřít jiný obzor, můžu doporučit Zecharia Sitchina atd.

0 0
možnosti
PS

Takže tvrdíte, že v Koránu je rovnoprávnost muže a ženy definovaná?

0 0
možnosti
FK

Prosím Vás, já mám takový pocit, že pan Berrezouga tu bude neustále opakovat těch pár nenásilných veršů a stát si za nimi... Mají podle spisů islámu doporučeno neříkat bezvěrcům o něm celou pravdu... Mohamed věděl, co dělá... jen netušil, že to neprohlédne ani o 1500 let vyspělejší civilizace...

1 0
možnosti
PS

Myslím ,že autor má v pravdu. Evropě hrozí problémy ze strany islámu hlavně proto, že islám má snahu se šířit a potlačovat jiné náboženství. Svět je toho plný. pokud by chtěl islám dokázat, jak je tolerantní ,měl by začít u svých žen, jejich práv, uznat svobodu rozhodování každého jednotlivce bez pokynů náboženského vedení.  Nenávist je určitě špatná, ale obezřetnost je důležitá. Je rozdíl , pokud k vám někdo příjde na návštěvu, a protože se zouváte, zuje se, nebo zůstane obutý a nutí vás ve jménu tolerance, aby jste chodil po koberci v botech. Evropa se nevzdá svých svobod . Pokud muslimové žijí dle svých představ ve své zemi, je to jejich volba i když pro nás nepochopitelná. Ale tady ženy žijí své životy podle sebe , užíváme si předmanželský sex, alkohol, hudbu, filmy ,muži nemusí nist vousy pokud nechtějí , děti se nevdávají a život milujeme natolik , že si ho ceníme a nevyhazujeme do vzduchu sebe , ani ostatní. Individualita je krásná. Svoboda také. Nepotřebujeme tady náboženství, které nás bude vracet do temného středověku.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste byl v Tunisu, Maroku, Alžíru, Malajsii atd. tak se tam nikdo nechová tak, jak popisuje autor k ženám, mají stejná práva a stejný plat, a jestli mají problémy, tak jsou manželské jako v každé společnosti. A takhle byli v Sýrii, Iráku, Libanonu, než zasahovali do jejich záležitostí a zničili jejich země. Jestli mluvíte o Saudské Arábii, Afgánistánu a Pákistánu, tak autor měl být obezřetný a víc následovat politické, náboženské a globální dění a většina muslimů je proti tomu, co se děje a vyjadřovali svůj nesouhlas se zvěrstvy, které páchají tihle magoři. Ale psát takové nenávistné traktáty proti všem bez rozdílu, v tom bohužel nevidím žádnou toleranci a ani náznak vzdělání.

Že islám tady nikdo nechce, s tím souhlasím a také jsem proti vnucování čehokoliv komukoliv, ale když autor píše, co píše, myslím, že si za svými názory stojí a může je prokázat bez mluvčích a ve slušnosti jako každý civilizovaný člověk.

1 1
možnosti
Foto

Pane Kubásku, občas čtu Vaše blogy a upřímně čím dál tím víc zírám, jak jste pohlcen nenávistí a jak Vám chybí znalosti. Žiju v Čechách dlouho a neříkám, že zde nemáte problémy s muslimy a sám píšu otevřeně proti těm, kteří se nechtějí integrovat nebo chtějí prosadit paralelní systém, ale ani ve snu by mě nenapadlo psát o jakékoliv víře ani o lidech, ke kterým mám výhrady, Vašim způsobem.

Zajímá mě, byl jste vůbec mezi jednou islámskou rodinou, že o nás mluvíte tak podrobně? I z vědeckého hlediska, psycholog potřebuje znát konkrétní subjekty a pozorovat je. Opustil jste vůbec ČR a můžete mi uvádět seznam islámských zemí, ve kterých jste byl, a že se tak můj otec choval k mé matce, protože mu to jeho víra nařizuje?

Hlavně píšete blogy ve jménu islámu a tvrdíte, že islám učí tohle a tamto, a přitom sám říkáte, že nejste odborník na téma?! A to je asi jediná věta, se kterou souhlasím.

A uvádíte verše mimo kontext.. Myslíte opravdu vážně, že 1,5 miliard lidí jsou duševně choří a jejich děti vyrůstají v takových prostředí? 

Zatím v ČR nejsou velké problémy s muslimy a NENÁVISTI se můžeme vyhnout, když mluvíme otevřeně proti určitým lidem s ortodoxním myšlením a Vaše vláda musí dělat jasné integrační zákony, a nejen populisticky využívat islám, protože už nemají žádný konkrétní volební program. A osobně nemám žádný problém, aby problematičtí lidé byli vyhoštěni z Evropy.

Můžu Vás ujistit, že když čtu proslovy nejradikálnějších muslimů v arabštině, proti kterým osobně vystupuju, a když čtu Vaše proslovy v češtině, tak věřte, že mezi oběma skupinami není žádný rozdíl! Jen pocházíte z odlišných zemí a máte jinou barvu pleti.

STRACH a hlavně NENÁVIST je zhoubný nádor každé civilizace.

3 2
možnosti
FK

Víte, problém naleznete v islámu a nemusíte být zahlcen nenávistí, abyste viděl, jak všude po Evropě požadují přizpůsobení domácího obyvatelstva jejich zvykům. Víte, ono je to tak trochu ironické. Přijde k nám člověk, kterého nebaví systém jeho země, ale tento systém požaduje i po nás. Takže vlastně se dožaduje toho, co ho vyhnalo z jeho původní země.

Tento článek není zaměřen proti všem muslimům bez rozdílu, to jste to hodně překroutil ve svůj prospěch. Zaměřil jsem se, a to pozor na tři skupiny nynějších a současných muslimů:

1) Mladí džihádisté

2) Vězni vyloučeni ze společnosti (a nevylučuji ani vinu toho systému)

3) Muže s nízkým sebevědomím, které láká povolené násilí na ženách.

Patříte snad mezi tyto skupiny? Jestli ne, tento článek se Vás netýká. 

A abych Vám zdůraznil, Vaše pokusy o urážky mě vůbec nepřekvapují. Víte, to, že já nemám vzdělání (což musíte samozřejmě minimálně dvakrát zopakovat) a to, že jsem v žádné té zemi nebyl (stačí mi ta nechutná videa a fotky), neznamená, že o problematice nemusím nic vědět. Já jsem zdůraznil, že nejsem žádný odborník (to v tématu psychologie a psychiatrie), a to, že jsem nevystudoval náboženství, mě z lidí, kdo ví hodně o islámu, automaticky nevyřazuje.

Ano, ty Vaše hnusné a nenávistné verše jsou vždycky vytažené z kontextu. Ono třeba "když potkáte nevěřící, uřízněte jim hlavu" je také vytažené z kontextu, že? Nebo co ten Váš džihád? Povinná válka muslimů proti ostatním, hlavně proti Židům a křesťanům... To je všechno vytažené z kontextu? 

A na závěr se ptám, nejste to náhodou Vy, co nic nevíte? Nebo nejste to spíše Vy, co na doporučení spisů svého náboženství, schválně zakrýváte stěžejní skutečnosti? Nebojte, vím toho o islámu dost, abych Vám ukázal minimálně deset bodů, které se bijí s Listinou práv a svobod České republiky. Samotný Evropský soud pro Lidská práva označil šáriu jako spis porušující lidská práva. 

A pokud tohle všechno Vy nesplňujete, nejste správný muslim...

4 0
možnosti