Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo_2

9. 11. 2011 10:21
Nedávno som si náhodou prepol na ČT2

kde vysielali nejaký hodne starý diel "Českej sody".

Poviem Vám, že mi spadla brada. Síce natočené s veľkou dávkou nevkusu ( odpovedajúce dobe ), ale som sa výborne bavil a jednak som si s hrozou uvedomil ako u nás za tie roky postúpila "politická korektnosť". Bol to postup plíživý a človek si ho ani moc neuvedomuje.

Dneska by niečo také nikto nenatočil. Tak sa pýtam, nejedná sa o nejaký oblúkovitý návrat niekam, kde sme už boli? Všetky tie cenzúry a poplatnosť médií, zamlčovanie informácií a naopak ich výroba na objednávku?

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

9. 11. 2011 8:31
Vidím to jinak

"Hranice rasismu splní zaměstnavatel jen tehdy, když přijme bílého s horším životopisem než přinesl Rom. "

.

To jste velice zjednosdušil. Podobně se dopustí rasismu i bílý muž, který si vezme bílou ženu a ne tu cikánskou, která umí prokazatelně lépe vařit a třeba i souložit? Vždyť je to nesmysl. Ať si každý (včetně zaměstnavatelů) vybírá člověka podle hledisek, jaké sám uzná za vhodné a je jedno jestli uchazeče nepřijme proto, že je cikán (vietnamec, černoch), že je menší postavy, že je dlouhovlasý, že to není dlouhovlasá blondýnka, že te otylý, že zapáchá nebo prostě proto, že mu nepadl do oka.

Ať si své zaměstnance vybírá dle svých hledisek a poto ať odvádí povinné odvody stanovené státem (zákonem).

1 0
možnosti
MS

Monte Santos

9. 11. 2011 7:53
Evropa

Když se dnes podíváte na multi-kulti evropu tak bohužel ta písnička orlíku o bílém jezdci byla nadčasová.

1 0
možnosti
TP

assco

9. 11. 2011 7:07
Karma a diky, ze pouzivate hlavu..

Zda se to samozrejme pouzit hlavu? Ale kdez, podivejte se do okolnich blogu :) . Mno a nyni: je asi hloupe byt papeztejsi nez papez... Vtipy jsou predevsi o hranici vkusu a nejvice nam vypovi o tom kdo nam je rika. Nikoli o tech o kterych jsou. Hodnotit je muzeme z hlediska vkusu nemyslim ale, ze bychom je meli rozpitvavat zda nejsou rasisticke. Vlastne je to dobry demaskujici prostredek. Pozadejte noveho znameho o par vtipu a do tri minut vite skym mate tu cest. Co se tyce Orliku svoboda slova musi mit prednost a proto lze zakazovat jen ty texty ktere vyzyvaji k nasili. Tedy "zmlatte je, do plynu s nimi" atd.. V tom Orlik nikdy neprekrocil hranici a i ja si obcas rad kus pustim. Nenutim a ani nedonutim lidi. aby sve spoluobcany milovali a neni to ani mym cilem. Mym cilem je, aby nebyli disriminovani a lide byli tolenrantni k sobe navzajem.... Pekny den.

0 0
možnosti
C

Camino.

9. 11. 2011 2:20
S temi vtipy jste to prepisk, mam za nickem tecku za

slusny vtip o neprizpusobivych, cosi o bungee jumping, zadne vulgarni slovo v tom nebylo a byla jsem potrestana.

Za komaru bylo spoustaskvelych vtipu a nic se nedelo. Je humor zakazany?

0 0
možnosti
JM

hriva5

9. 11. 2011 4:13
Re: S temi vtipy jste to prepisk, mam za nickem tecku za

Určitě a autor, jako nikým nevolená osůbka bez jakéhokoliv mandátu bude o tom rozhodovat.;-D

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

9. 11. 2011 1:32
Naprosto nedostacujici clanek o "rasismu"

Toto neni vhodne misto k rozsahle diskusi. Jen par poznamek: Dnes je "zapad" cely podelany z "rasismu". Rasismus obvykle neni spravne definovan. Slovo rasismus vetsinou vytasi protivnik, kdyz uz je u konce svych argumentu (nebo i hned na zacatku diskuse, aby protivnika zastavil). Uvedomime-li si ze jak prislovi pravi, vrana k vrane seda, nevidim zadny rasismus v tom, ze jedinec ma vetsinou za pratele sve soukmenovce. Do toho i snad zapada situace, ze zamestnavatel prijima lidi jeho "razeni".

0 0
možnosti
JC

j.coufal

8. 11. 2011 23:11
Řeči k věci

Já myslím, že to máme všichni v hlavě srovnaný, bílí, žlutí, černí, fialový a jinak barevní makaj na 89,999% jen 89,999% cikánů se fláká, platí se jim různé benefity, zatím co jsou doma a ještě si stěžují. No prosím když se jim to nelíbí ať jsou, přeci jenom od kdy cikán bude vyhazovat čecha z Čech.

A víte jakej je ten rozdím mezi námi a zahranicemi, my [>-] to řekneme přímo od V, ale v zahraničí EU to různě zaobalí a když zjistí, že už není jiné řešení tak opět raději zavedou vízaR^, děkujeme;-€ fešáci.

2 0
možnosti
I

Inzheim

8. 11. 2011 22:49
A tak asi

zbytečný řeči, kdyby cigáni plus lenoši všech barev pleti, měli snahu se alespoň vyučit a pak makat--- tak v Česku žádný problém s tzv rasismem nebude, a mohli by zrušit i ty početné úředníky, asistenty, pomocníky, sociální pracovnice, četné romské iniciatívy, kteří jsou iniciativní výhradně a pouze jen v den výplaty.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

9. 11. 2011 1:36
Re: A tak asi

Snad je to trochu jinak. I kdybi vsichni privandrovalci (jekekoli barvy)  byli slusni obcane a dobri pracovnici, presto bychom je tu nechteli, aby vytvorili vetsinu v nasem state, ktery jsme si tu vybuduvali  za poslednich tisic let, s nasi kulturou, jazykem a historii.

0 0
možnosti
ZH

feese

8. 11. 2011 20:46
Omlouvám se, ale dočetl jsem jen do půlky, dál to nešlo.

To množství chyb mě prostě odradilo od dalšího čtení a přimělo napsat tento příspěvek. Jak můžete psát na nacionalisticko rasistické téma, když neumíte vlastní jazyk?

0 0
možnosti
FK

F.Kubasek

8. 11. 2011 20:53
Re: Omlouvám se, ale dočetl jsem jen do půlky, dál to nešlo.

Omlouvám se, dopustil jsem se zanedbání kontroly. Psal jsem zřejmě příliš rychle a publikoval bez toho, abych si to po sobě přečetl. I Vám tedy děkuji za upozornění, v následujících publikacích budou chyby eliminovány.

0 0
možnosti
PR

Christopher2011

8. 11. 2011 20:16
Zkušenosti nenazývejte etnickou nesnášenlivostí

Postoj majority, tedy i můj vlastní, se rodí každodenní zkušeností s cigány v ulicích, u méně šťastných plyne i ze zkušeností s cigánskými spolužáky, se sousedy atd. Nejen moje vlastní zkušenost, ale i přenesená, o známých, z medií. Lidem nejde o etnické tělesné nebo kulturní rozdíly. Trápí je cigánská kriminalita, pořvávání, bordel, zneužívání sociálního systému...

Současná doba je úchylná. Jen proto, že je někdo menšina, je posuzovám jiným metrem. A to je špatné a vede to jen k stupnování problémů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof