Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý, kdo je pro euro, by měl rozumně vysvětlit, proč chce, abychom platili zemím, kde si žijí nesrovnatelně lépe než my, a proč bychom se měli takto neuvěřitelně zadlužit. Bude-li váš soused rozhazovat po hernách a zadluží se na půl milionu, také mu zaplatíte s radostí celý jeho dluh? Děkuji za odpověd.

0 0
možnosti

Sám Babiš uznává, že bychom tuto částku vyhodili zcela zbytečně. Dělá to 30 000 kč na hlavu. Kapišto?

0 0
možnosti

Při existenci jediné měny se dá  množství peněz v oběhu lehce manipulovat. Vyrábět inflaci dle libosti. Pak není únik k jiné měně.   "Kdybych byl teroristou, nedával bych do auta bombu, ale zablokoval protivníkovi bankovní konta".

0 0
možnosti

Jednotná světová měna měna znamená konec individuální svobody a konec všech liberálních a ekonomických představ. Pokud by všechny státy a měny byly stejné, jednalo by se  supersocialismus nebo čistý komunismus. Všichni by museli zcela stejně hospodařit. Všichni by si byli rovní, až na pár rovnějších.

0 0
možnosti

28. 5. 2014 23:14

KOnec individuální svobody? Leda svobody bank vydělávat na směně.

1 1
možnosti

dr.F Pick- Osud měny je a vždy bude osudem národa.    Chceš-li ztratit suverenitu svého státu, zruš svou měnu.

0 0
možnosti

Evropa se skládá z různě ekonomicky silných regionů. Dokud měla každá země vlastní měnu, zrcadlily tyto rozdíly mezi jednotlivými měnami směnné kurzy.. kdo byl slabý, byl potrestán tím, že jeho měna měla mezinárodně nižší hodnotu a menší kupní sílu. Silné země jako Německo a Rakousko naproti tomu měly silné měny. Produkty jiných zemí byly proto pro ně výhodnější. Výkon se vyplatil. Kdo byl silný, dočkal se odměny.!!!!!!

2 0
možnosti

Pokud stejnou měnu, pak  stejné platy, ceny a kvalitu potravin. To je spravedlivé. Že nemůžeme mít stejný plat jako v Německu? No a proč bychom museli mít jen měnu stejnou? Není to divné????!!!!!!

0 0
možnosti

Z36d76e36n16a 90K47o28č59í

28. 5. 2014 20:26

Zeptejte se Václava Klause, proč tomu tak nechtěl, když ještě  mohl ;-)

0 1
možnosti

Já si myslím, že dlouhodobě euro fungovat prostě nemůže. Nelze mít jednu měnu a osmnáct nebo dvacet národních bank. Buď se bude muset udělat úplná federalizace, nebo to prostě fungovat nemůže.

Rodiny fungují proto, že tam je jednotná peněžní strategie a režim. Kolegiální vztahy na pracovišti fungují naopak z pravého opaku: Každý je ekonomicky zcela samostatný. Ale něco mezi tím, tedy společné hospodaření, ale bez společného sdílení odpovědnosti, to fungovat nemůže.

1 0
možnosti
Foto

Kdežto devalvace koruny panem Singerem a spol. Vám asi nevadila.

Asi o 5%. A podívejte se na některé ceny. Vzrostly o víc. Protože devalvace se na sebe navaluje. (Jogurt ve skle - před devalvací 21,- Kč, po ní 25 Kč. což je asi 19%).

4 1
možnosti

Ne všechno bude jinak, za jedno ojro se budou prodávat dva litry mléka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof