Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Řečkany

16. 10. 2012 21:21
Dobrý...............

Dobrý:-):-):-)

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

15. 10. 2012 19:18
no, němci to dost přepískli

ale nestalo se tak bez příčiny.

Poděkujte anglánům a naší exilové vláděRv

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

15. 10. 2012 20:16
Re: no, němci to dost přepískli

To je samozrejme, ze Stalin by Heydricha zlikvidovat nenechal ... vzdyt on mu pomohl zbavit se "zradnych" dustojniku a byl velky pritel NKVD ...:-P

0 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

15. 10. 2012 18:32
Zapomenout -ano!

V takovém r. 1970 nebylo od konce 1. světové války tak daleko jako nyní od konce války druhé. Vlastně jak školní dítko pamatuji i šedesátá léta. Ani v jednom období se o 1. světové válce téměř nemluvilo, jen na venkově jsem si občas všiml těch pomníčků padlých vojáků, místních občanů. Zato kolem 2. sv. války byl vždy velký poprask. Osvobodili nás přeci Rusové, že. Opět, zmínka, že třeba s Plzní to bylo jinak, tak ani náhodou.

Komu dnes odpouštět? Ti, kdo dali rozkazy k zabíjení, ti jsou dávno mrtví. Ti řadoví vojáci, co tam přišli na rozkaz, tak pokud jim bylo tehdy 20, tak dnes jim je 90. Kolik jich ještě žije? Přitom ti dvacetiletí tam nešli střílet ze svého zájmu, ale na vyšší rozkaz.

Osobně se však pamatuji, jak sem přijely ruské tanky. Kolik bylo zabitých potom? Početně to není méně, než znamenaly Lidice. Mrtví díky ruským tankům či střelám ze samopalu, přejetým na silnici. Pak i mrtví na demonstracích a můžeme tam započítat i Jana Palacha a další upálené. Jistě, Rusové nám

1 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

15. 10. 2012 18:38
Re: Zapomenout -ano!

nevyhladili jednu vesnici, ale stali jsme se totálně porobenou zemí, kde měli statisícovou armádu vč. jaderných hlavic. Domů se jim pak nechtělo, však půl milionu vojáků, to je dost.

Ti Němci zas poskytovali politický azyl a novou vlast pro lidi, kteří před Rusama a normalizačním režimem utekli. Těch emigrantů, co využili německého či rakouského servisu bylo dost.

Vnímám oba národy spíš jak se chovají nyní. Němci jsou významným obchodním partnerem, i když jsme v určitém smyslu ekonomicky porobenou zemí. Rusové se hromadně lezou, konají tu různou špionážní činnost, financují různá hnutí proti naší zemi, naposledy např. Ne radaru.

Shrnutí, s Němci máme negativní i pozitivní zkušenosti, z poslední doby spíš ty pozitivní. S Rusy máme zkušenosti jen negativní a jsou nebezpečím i nyní. Je to stále říše zla, i když bez sovětského systému. Bývalý čekista má svoji diktaturu, není o nic lepší a o nic méně nepřátelská než dříve.

A to vyhnání, to byla zas zvěrstva z české strany, i když

1 0
možnosti
S

seelen

15. 10. 2012 18:21
Vyhnání? To je český zločin

!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 524
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Architekt a glosátor

Seznam rubrik