Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Řečkany

13. 7. 2010 12:28
Je třeba říct Stop

Znám také jednoho. V r.1978 mě na stavbě řekl, že se mu nevyplatí pracovat,přotože platí tolik alimentů, že mu celý výdělek zeberou.Pak ho zavřeli, a musel pracovat v panelárně a tak splácel svůj dluh. V r. 1989 ho propustili a protože nemusel pracovat-nebyl "příživník", nikdo ho nehledal-nechtěl ho hledat. Ze záčátku si přivydělával "fuškami".Po zavedení povinného placení sociálního a zdravotního pojištění, již ho nechtěl nikdo legálně zaměstnat a začal se schovávat pod mostem a kradl. Po čase jsem ho uviděl v televizi a reportérce vykládal, že ho stát okrádá, že za všechno můžou kapitalisti.Proto souhlasím s nutností zavést povinně a i dlouhodobě nucené práce.!!!!!!

0 0
možnosti
L

lrklo

12. 7. 2010 20:45
V našem milionářském městečku prostě nejsou.

Radím vám, pořiďte si bezpečnostní agenturu a budete mít klid.;-D

0 0
možnosti
VP

SAX 1

12. 7. 2010 18:15
Chudáci politici !!!

Jen aby si nikdo nevšiml,že nám je vyrábí neúměrným zadlužováním a Dluhovou pastí.[>-]

0 0
možnosti
JV

MerylZ

12. 7. 2010 17:50
Životní ztroskotanci

Nevím, jestli je správné to volání po represích. Uvědomte si, že jsou to často neštastní lidé, kteří se dostali na ulici vinou nepříznivých okolností a že se to v dobách našeho primitivního, hloupého kapitalizmu může lehce přihodit skoro každému z nás. Připomínám jen, že za komunistů nebyli žádní bezdomovci, toto je jen jeden z důsledků vítězství zbohatlíků nad obyčejnými lidmi. Za Rakouska a první republiky existovaly chudobince. Dnes jsou ti chudáci ostatním lhostejní, jsou jen jakýsi obtížný hmyz, který je třeba vymýtit.

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 18:05
Re: Životní ztroskotanci

Za komunistů bezdomovci nebyli, to máte pravdu, ale důvod je trochu jiný, než se tu snažíte naznačit. Za komunistů totiž každý, kdo nefachal, šel do lochu, v lepším případě byl shledán nesvéprávným a šel do blázince. Byl na to paragraf příživnictví. V demokratické společnosti je ovšem nepředstavitelné někoho do práce nutit, čili dává prostor plně se rozvinout všem existencím, kterým práce nevoní.

Dále i dnes máme spoustu zařízení, kde mohou bezdomovci najít útočiště, ti je ale moc nevyužívají, neb tam zpravidla vyžadují jistou disciplínu, která těmto lidem také není příliš po chuti.

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 17:43
Dobrý

ale je to opravdu složitý problém. Nevím, jestli existuje nějaké jiné řešení než jistá represe.

0 0
možnosti