Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem rád, že se diskutuje. Českých mužů se zastávat nemohu, hodně z nich má prostě s hygienou problém. Jak správně podotýkáte, nejde jen o deodorant, ale o častější mytí a praní prádla. A platí, že čím mladší, tím menší problém...

0 0
možnosti
VT

Pokud někdo nechce používat deodoranty, dobře. Ale ať se proboha každý den myje a ať si pere oblečení! To je podle mého názoru/nosu hlavní příčina smradu v MHD (a nejen tam - nezřídka potkáte na ulici tak kvalitní exponát, že pouhé projití kolem něj je jako facka). Kdyby lidé, zejména pak muži, dbali na základní hygienu, zápach v MHD by se i bez deodorantů značně zmenšil.

Argument, že řemeslník po celodenní práci nemůže vonět, neobstojí, respektive řeší jen malou část problému. U náročné fyzické práce to jednak v rozumné míře každý pochopí a jednak (relativně) čerstvý pot páchne úplně jinak než ten uleželý. Loni jsme dělali doma celou řadu úprav, takže se u nás vystřídalo několik řemeslníků. Řada z nich páchla hned ráno - prostě nosí celý týden stejné oblečení. A někteří i déle - jeden čpěl i v pondělí ráno. Na ulici občas ráno potkám muže zjevně vykonávajícího kancelářskou práci (oblek, aktovka), který rovněž zapáchá. Možná se ti lidé každý den sprchují, ale pokud si berou propocené oblečení, zkrátka budou zapáchat.

V zemích na západ od nás se sice občas také najde smraďoch, ale intenzita jejich zápachu a frekvence jejich výskytu je nepřehlédnutelně/nepřečichnutelně slabší. Takže si nelžeme do kapsy - ano, v České republice má velký počet lidí problém s hygienou.

Doufám, že generační obměna to trochu zmírní, ale mezi vysokoškolskými studenty je bohužel rovněž velký počet tchořů. Do maturity je hlídala maminka, ale teď k ní jezdí jednou za týden a jsou cítit. I v klimatizovaných autobusech Student Agency je to někdy hrůza. O "obyčejné" MHD ani nemluvě.

0 0
možnosti
MR

Nesmysl, britové smrdí jak tchoři. Žiju mezi nimi.

2 0
možnosti
JR

J31a89r18a 33R50a93n34k

17. 8. 2013 6:55

A mame tady revoluci:-)R^

0 0
možnosti

Copak potem. My smrdime aji před tym.

1 0
možnosti
JR

J95a88r15a 22R98a49n45k

17. 8. 2013 6:49

A presto jste nejlepsi!:-)V[>-]R^

0 0
možnosti
DD

Smrdí (a voní) lidi, pane. Češi, Maďaři, Francouzi, Poláci ... prostě všichni. Tohle sebebičování a sebepomlouvání je ubohé a hloupé. A když teda Vašim přátelům z ciziny tak smrdíme, co zde potom pohledávaj? Anebo jinak - tak naše peníze jim nesmrděj?  A Vy jim přitakáváte, protože cizinci, kterým lezete někam, viďte?

Váš článek mi smrdí. Rv

4 0
možnosti
JR

J51a34r51a 50R22a36n57k

16. 8. 2013 23:21

Proboha, tak o tom napiste blog, pane DostalekRv

0 0
možnosti
MJ

Je to tím, jaké je v Česku pro lidi dostupné v marketech krmivo.

1 0
možnosti
MK

Lidi holt smrdí no. Taky vraždí a znásilňují. Svět není jen růžový :-P

3 0
možnosti
Foto

za mě určitě R^, páč se tohoto poměrně citlivého tématu chopil muž....Muži si neradi nechají sáhnout na " správnej chlap má smrdět"....Taky jezdím MHD a opravdu muži často páchnou...Myslím, že to i souvisí s tím, mají-li vyholená podpaží, protože v drnu se opocenost ve vedru rozkládá a fakt smrdí...Oholené podpaží se možná zpotí i přes deo, ale zdaleka nepáchne tolik...To je jen tak věcná poznámka;-)

2 4
možnosti
Foto

Smrdí v drnu i bez něj. Věřte.

0 0
možnosti
BT

přiznám se , že když jdu z práce, taky mám pocit , že smrdím na celé kolo, a to používám tzv.deodoranty, zkrátka někdy to nejde, pravda , hned pádím domů, abych opět voněl...

0 0
možnosti
BT

jo a pracovně jsem se setkal s jedním frantíkem, a nemohli jsme si nic vyčítat, páchli jsme jak kozli potem....přírodě neporučíš

3 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik