Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že se Novotný vytahuje a přehání. Většina "skandálů" je na objednání a pokud to "celebrita" nemá, pláče. I negativní reklama je reklamou. a velmi účinnou.

0 0
možnosti

Vedlejší škody tohoto průmyslu jsou kupodivu malé. Celebrity dostanou co chtějí, novináři a vydavatelé vydělají, čtenáři jsou také spokojení, intelektuálové mají nad čím ohrnovat frňák. Je jen skutečně malá minorita, které bulvár ubližuje, aniž by jí něco přinášel.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že taková minorita existuje.

0 0
možnosti
FB

Pokud chceme skutečně vidět viníky momentální situace, která panuje na našem mediálním prostoru, tak se musíme všichni juknout do zrcadla. Tlak na to, aby se to změnilo, je minimální. Máme opět před volbami a neznám žádnou stranu, která by to, třeba jen okrajově, měla ve svém programu. 

Přitom bulvár už dávno proniknul do většiny tzv. seriozních médií. Náš postoj je dlouhé roky vůči těmto jevům benevolentní, o postoji našich zákonodárců a justice není třeba dlouze hovořit. A to že mnozí "umělci" tomu jdou naproti je irelevantní. I kdyby existoval jen jediný herec nebo zpěvák, který by si o sobě nechtěl číst bohapusté lži, měla by mu společnost umožnit se účinně bránit. 

Média všeobecně selhávají ve své původní roli informovat popř. glosovat a analyzovat a o tom, že by snad v současnosti byly "hlídacími psy demokracie" nemůže být ani řeč. Naopak pod záminkou svobody slova, zneužívají svého postavení a vytváří virtuální realitu, která skutečné svobodě a demokracii škodí, ba dokonce ji přímo brání. 

Tzv. společenské časopisy a bulvární deníky se vyvinuly jako odnož tohoto systému - systému médiokracie, kde vás jednoho dne můžou vyzdvihnout mezi vyvolené a druhý den vás nekompromisně zničit, přičemž jediným ukazatelem proto je, co momentálně masa žádá - jestli vavříny anebo krev- a co tudíž generuje zisky.

Novotného a jemu podobné jsme stvořili my a jedině my se ho můžeme zbavit, ale já tomu nevěřím. Vždyť co "obyčejného řaďáka" potěší víc, než že úspěšnějšímu chcípla jeho koza........

2 0
možnosti
Foto

Nebylo by prostitutek, nebylo-li by jejich zákazníků! A nebo také - zákon poptávky a nabídky.

1 0
možnosti
Foto

poptávka je i po heroinu a dětském pornu...i po nájemných vraždách...já bych to tak jednoduše neviděl;-)

3 0
možnosti

Někde jsem četl,že asi sedmdesát procent populace tvoří tzv."stádo".Tedy lidé buď hloupí,nebo líní na to,aby si vyhledali kvalitní informace.Závistiví a nepřejícní,mající radost,že se,nejlépe někomu mediálně známému,stalo něco nepěkného.Pohodlní a neschopní ověřovat si fakta.Pro tuto cílovou skupinu se bulvár tvoří.

Neviňme tvůrce,ale ty blbce,kteří bulvár čtou,a ještě si myslí,že informace v něm obsažené,jsou pravdivé.Je to jen otázka nabídky a poptávky.Mýtus o kulturnosti národa kdysi zboural bývalý ředitel TV Nova,Vladimír Železný,když řekl,že vysílají to,co lidé chtějí.Ruku na srdce - kolik z nás bude pravidelně sledovat třeba ČT Art(neřeším problém s dostupností) více,než komerční televize ?

Pokud bulvár nebude sledovaný,a náklad mu klesne pod určitou hranici,zanikne.Kdyby to bylo právně a technicky možné,vyhlašte,že příští pátek se bude v televizi vysílat smrt I.Bartošové v přímém přenosu.Jsem zvědavý,kolik procent národa by si danou stanici zapnulo.

No,snad bych to ani vědět nechtěl,nerad bych přišel i o poslední zbytek iluzí...

3 0
možnosti
Foto

ten rozhovor jsem četl dříve ... vcelku srozumitelně podaná strategie bulváru ... charakter Novotného s tím nemá nic moc společného .)

1 0
možnosti

10. 9. 2013 12:23

Charakter pana Novotneho se projevil tim, ze se k provozovani te strategie propujcil.

1 0
možnosti