Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I77v87o 54C60i98l55i85c45h

14. 8. 2014 21:15

"... důsledkem působení židovských misionářů ..."

Tohle mi stačilo (i když jsem to přesto dočetl). Pokud je mi známo, tak židovské náboženství jako prakticky jediné (nebo maximálně jedno z mála) zásadně neláká nové ovečky.

0 0
možnosti

RvPokud chcete být spravedlivý, Vaše výzva k respektování arabského obyvatelstva na území Izraele by měla také mířit do všech arabsko-islámských zemí, aby přizpůsobily státní zřízení křesťanským menšinám. Arabové v Izraeli nejsou vedeni jako bytosti II. kategorie, kteří musí platit Židům povinné desátky, o kostelích ani nemluvě. Rád bych znal Váš retro názor na rozhodnutí OSN o zřízení státu Izrael. K tvrzení o (ne)potomcích z Mojžíšovy družiny musíte doložit rodokmeny a samozřejmě i těch, kteří i po instalaci státu Izrael zůstali roztroušeni po světě.

K válečným situacím : je ostudou mezinárodních organizací včetně OSN, že se od samého vzniku musí Izrael bránit SÁM !!! Z arabsko-muslimského světa nikdo neodvolal základní existenční tézi z r.1948 : Židy zaženeme do moře. A téměř všechny války měly tento podtext.

Ještě jen heslovitě, aby to nebylo na článek. Muslimové si dělají nárok na Andalusii, vrátil byste ji? Hitler s rozpoznáním Židů neměl problém - vím, laciné, ale kolik jich bylo skutečnými potomky Mojžíšovy družiny?

7 0
možnosti
Foto

Aby bylo jasno, nestavím se do pozice arbitra, pouze relativizuji

0 2
možnosti

V dnešní době lze poměrně prostě a už ani ne příliš draze zjistit genetickou charakteristiku národa a přičlenit či nepřičlenit k ní libovolného jedince.

Žádné dohady a argumenty nejsou tedy zapotřebí a je zbytečné psát na to téma články, nedisponuje-li autor statisticky relevantními výsledky genového zkoumání.

0 0
možnosti

P59e36t88e32r 48S30m58r78e88k

13. 8. 2014 12:23

Nechápem aký má zmysel toto dnes riešiť a ešte v súvislosti z Izraelom ?? Chcete povedať vlastne čo ?? 8-o

3 1
možnosti
Foto

Židé se zpravidla odkazují k tomu, že jsou potomky nějakého národa s nějakou historií. Toto si jeden historik dovolil zrelativizovat a udělal k tomu (možná nešťastně) vývod k současné politice. Toť vše.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že o žádný ideologický útok na Izrael nejde, i když je to pobuřující. Spousta věcí v dějinách židů nemá oporu v historických faktech a důkazech. Tak to se Starým zákonem je, část z toho jsou báje. Například o tom, že Izraelité žili v Egyptě a vrátili se zpět, není jediný doklad. Proto se zříkám jednoznačných pravd a tvrzení, že něco nějak bylo.

0 7
možnosti

Nemáte pravdu, v egyptských záznamech ano. Tady je na místě povzdech: škoda alexandrijské knihovny.

4 0
možnosti
Foto

Jak je vidno čerpáte  z článku Šlomo Sanda, který uvedl v Lidových novinách dne 09.08. 2013 a jeho tvrzení bylo už mnohokrát vyvráceno. Nejedná se o nic jiného než o ideologický útok na stát Izrael. Je to prostě utopie, která se v žádném případě neopírá o historická fakta

4 1
možnosti

Ale houby. Tohle jsou něco přes rok staré výsledky výzkumu z Baltimora 

Předky evropských Židů, takzvaných Aškenázů, jsou hlavně Chazaři, kteří žili ve středověku mezi Kavkazem a Kaspickým mořem. V menší míře jsou s nimi příbuzní Židé, kteří byli s příchodem muslimských dobyvatelů nuceni prchat z Palestiny. Podle britského časopisu Genome Biology and Evolution to vyplývá z genetického výzkumu provedeného na vybraném vzorku současných Židů žijících v Evropě.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/predkove-vetsiny-zidu-v-evrope-pochazeji-ze-zakavkazska_258555.html#.U-s33fl_vd0

1 3
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik