Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Anglicku som bol len raz (mimochodom "cigánskym" autobusom) kúpiť použitý, ale stále dosť drahý prístroj. Tak som šiel preň osobne. Majiteľ ma bez problémov nechal prespať vo svojom dome. Rozvedený, v garáži rozobratý Lotus, doma 2 mačky... Ale veľmi pohodový chlapík.

Najviac ma zaujímalo, aké bude mať v kúpeľni vodovodné batérie. Kúpeľňa bola čerstvo prerobená, ale nesklamal som sa. Boli tam. Dve točky - jedna na studenú a druhá na teplú vodu. Po zmiešavači ani stopy. Takže sa buď dala pustiť horúca voda alebo studená, prípadne obe naraz. Ale tento konzervativizmus mi je sympatický.

Išiel som s ním na večeru do typického pubu kríženého s reštauráciou (v každej krajine chcem ochutnať niečo domáce). A bol som prekvapený, že sa platilo už pri objednávaní, a nie až po konzumácií. Možno to bolo tým, že som bol na severe Anglicka v Sheffielde, a možno to tak je v Anglicku zaužívané. Neviem.

A ešte sa mi mimoriadne páčila anglická krajina. Rozdelená na relatívne malé políčka oddelené od seba kamennými múrikmi (malé zdi). Ale celé to pôsobilo veľmi usporiadane. O anglickom vidieku som mal úplne inú predstavu. Oveľa šedivšiu.

0 0
možnosti

3. 9. 2013 12:34

Ono to How are you neni ani tak dotaz jak se kdo ma, ale pozdrav, proste takovy anglicky Dobry den. Vic to neznamena.

1 1
možnosti
Foto

Kamarád z Londýna mi vyprávěl o velkých nepokojích a násilnostech v Londýně před několika lety.

    Říkal, že se do bitvy s těmi výtržníky automaticky zapojovali všichni občané, kteří byli kolem. Skupina chuligánů začala převracet popelnice a začal se s nimi prát pár starších lidí na procházce. Postupně se k nim přidávali další a další. Na příjezd policie se zkrátka vůbec nečekalo.

    Něco takového si u nás nedovedu představit.

    Díky za hezký článek.

    R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik