Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF
Foto

Asi by bylo bývalo nejlepší, kdyby nechali Romy kočovat. Putovali by po Česku, tropili by problémy, to jo, ale pořád lepší drobná kriminalita než vytváření ghet. To by se nám mohlo vymstít. Politici na to kašlou. Položte si otázku, co pro vyřešení romského problému dělá radnice v místě vašeho bydliště. Nic. Sociální úřady vyplácejí dávky.

Rumunští Romové, to je jiný problém. Britové zpřísnili hraniční kontroly a jak to zabralo.

0 0
možnosti
ZS

Nedávno jsem četl článek o tom, jaké problémy mají s Rómy ve Francii. I tam jim musela větší města přidelit prostor k utáboření, dokonce zajistit elektřinu a vodu. Ve zmíněných městech stoupla kriminalita, lidé se jejich přítomnosti začali bránit. Sarkozi, ještě jako ministr vnitra upozorňoval na to, že nepracují, žijí z dávek, ale u jejich táborů jsou zaparkovaná auta. Stejně tak neposlají děti do škol, no naprosto stejné problémy, jako u nás. Proběhla tam akce, kdy jim stát věnoval ovce, dal peníze, aby si koupili pozemky a věnovali se chovu ovcí. Rómové peníze utratili, ovce snědli. Pak se ve Francii snažili o jejich repatriaci do Rumunska. Dali jim peníze do začátku, zaplatili cestu do Rumunska, ale oni se po pár týdnech vrátili zpět do Francie. Nevím o žádné zemi, kde by s nimi nebyly problémy a kde by se Rómové začlenili do společnosti.

2 0
možnosti
Foto

Já být Romem, tak také nechodím do práce a proč bych chodil, když stát mě štědře podporuje. Pokud budu chodit do práce, tak má mzda bude nepatrně výš než sociální dávky, které od státu dostávám. Mé děti, když vidí jak si žiji, tak nemají zájem se učit a také proč když se stát o ně postará

1 0
možnosti
AT

Jsou tu nevím kolik století, ale nepohnul s nima NIKDO. My je nepotřebujeme, oni potřebují nás, takže buď budou dodržovat naše zákony a normy, nebo táhni kde je libo.

2 0
možnosti
JM

Stačí mi konec prvního odstavce: "už by s tím měl někdo něco dělat". Jenže ty jedince, kteří se snaží "něco dělat" okamžitě novináři označí za "radikály" a vaše věta "konají jen populističtí starostové" je opravdu perla.Rv

9 0
možnosti
SR

Oni sice většinou nechodí do práce, ale jednak mají zastánce v EU a v řadě lidskoprávních organizací (které díky nim pobírají dotace), ale také mají volební právo. Nu a kde jinde si můžete za stovku koupit hlas?... Takže proč by se politici této možnosti vzdávali tím, že budou mluvit pravdu, kterou Romové nechtějí slyšet...

5 0
možnosti
DK

"Zdaleka nejsou svatí, ale jsou rozptýleni po celé zemi a nepředstavují velký problém."

Tenhle vyrok bych ponekud upresnil.  Kocovnici treba v Britanii (s Francii nemam zkusenosti), jak jste spravne napsal, nejsou jen Romove. A mate pravdu i v tom,ze "nejsou svati"...ba naopak jsou problemovi. Tim myslim i neromske travellery. Mistni z nich zrovna radost nemaji, ale nejsou tak problemovi jako samotni Romove, coz je jednim z duvodu, proc nepusobi tak velke problemy. Romu je v Britanii zhruba stejny pocet jako v CR. Britanie je ovsem nepomerne vetsi zemi s vetsim poctem obyvatel. V tom spociva cely ten zazrak. Cili Romove v Britanii jsou stejne problemovi jako u nas, jen se to proste rozmelni vzhledem k velikosti a poctu obyvatel teto zeme...

6 0
možnosti
MP

600 neziskových organizací má zájem na tom, aby tu byl nepořádek, jinak by neměli z čeho žít. Už 24 let žijí z našich daní.. Bohužel, je tu jen jedna strana, která chce tyto neziskovky zrušit. Ušetřilo by se tím mnoho miliard  ročně..

6 0
možnosti
AF

Na řešení od politiků  čekáme cca 25 let.

To oni jsou za placeni, to oni se mají za úkol postarat o pořádek ve státě .

 Nehledě na to, že už je občané dlouhou dobu upozorňují , demonstrují a oni :   N I C  !!

Tak kde to jsme ?

 Zajímají je vůbec výsledky " jejich práce " ?

Co takhle odpovědnost vůči občanům ?

3 0
možnosti
TB

a jakou máte představu co by se vlastně mělo udělat,za normalizace, je vlastně živili komunisti protože nutili dělat, a kdo nedělal toho zavřeli za příživu. Po revoluci pružně využili dobu, není právo na práci, nemusíme dělat a nedělají. proč by měl, nikdo je nenutí. A když potřebují finance, odskočí si na úřad, tam jsou peníze vždycky.

 Pak je ještě další možnost vystěhovat je odkud přišli a nechat jenom ty co chtějí dělat a vzdělávat se, a hned by nás bylo míň obyvatel i práceschopných lidí.

 Problém je taky v EU a dalších neziskových organizací ve světě, kteří poukazují na to, jak jim u nás špatně, ale sami si nevyřeší svoje problémy se stejnými lidmi.

 A tak by se dalo pokračovat dál.

1 0
možnosti