Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a27r27a 73R55a77n30k

20. 7. 2015 22:58

Jezdili jsme kazdy rok na vyroci, setkani Cechu v exilu se zacala poradat kratce po 68., vzdy se ucastnilo i nekolik "tajnych", kteri byli verejni;-)

1 0
možnosti
Foto

Jak vznikl český název Kostnice jsem nikde nenašel. S Husovou tváří je to složitější - jako kněz se holil, jak bylo tehdy zvykem, v době věznění v Kostnici je pravděpodobné, že se holit nemohl, nebo aspoň holit pravidelně.

Pokud jde o to,co Hus reformoval - tak reformoval český pravopis a chtěl reformovat některé praktiky římské církve (prodej odpustků, odmítnutí nadřazenosti církevních hodnostářů, kteří se nechovají podle evangelia atd.)

0 0
možnosti

Je potěšitelné, že si Husa  v Kostnici připomínají. Mimochodem - neví někdo, kdy jsme německé Konstanz, což je nepochybně od latinského Constantie, zkomolili na Kostnice? Ale zpět k Husovi. Já jsem se až při letošní osvětové kampani dověděl, že Hus byl velkým ctitelem Panny Marie a ostře pranýřoval nedodržování celibátu. Taky jsem zjistil, že na všech soudobých vyobrazeních je malován bez vousů a že podle dochovaných svědectví byl malé zavalité postavy.

0 0
možnosti

Mozna nekdy s nosocistoplenou. Ale kazdopadne je to krasny kousek zeme. Teda az na TU rec tam.

1 0
možnosti
Foto

Pokud byl Hus český reformátor, tak, co refermoval ?

0 0
možnosti

To bude asi podobne, jako kdyz se doctete, ze Klaus je cesky ekonom.

1 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik