Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pane Krupičko. Jako autor původního článku si nadále stojím za svým názorem, že jde pouze a jen o dramatizaci historických skutečností, jakousi, snad psychologickou fresku, snad i autorskou licenci, nadsázku, ale ne o historicko-analytický dokument.

Na druhou stranu jsem za tu polemiku velmi rád, protože nemám na rozum patent a názory se tříbí jen polemikami. Vaše polemika je věcná a slušná a proto jsem Vám dal karmu, ačkoliv s Vašimi vývody nesouhlasím.

Více takových počinů, kdy se veřejnosti předestře množství pohledů na věc. (Vytkl bych Vám jedinou věc: pokud citujete jiného autora, je slušné uvést zdroj, ze kterého citujete, tedy adresu toho článku, aby čtenář nemusel šíleně Gúglit.) 

Takže i když já nesouhlasím s Vámi a Vy se mnou, jedná se o to, že se vzájemně nepokládáme za debily, což se o spoustě jiných polemických článků a jejich autorech nedá říci. R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Závladský, vaše stanovisko přijímám. Určitě se shodneme v tom, že nastolování historických témat ve společnosti je zdravé, stejně jako věcná diskuse k nim. Jde o to, aby lidé o těchto (abstraktních, neživých) tématech přemýšleli a nežili v zajetí různých klišé. Neříkám, že seriál České století je dokonalý, ale na rozdíl od vás tvrdím, že přináší víc užitku než škody...[>-]

0 0
možnosti
Foto

Sledovala jsem a líbil se mi. Výborní herci a dokonalá atmosféra. Víc takových děl. Kdo chce přesná fakta ví, kde hledat.

2 0
možnosti
Foto

Viděl jsem jen třetí díl Českého století o působení prezidenta Beneše v Londýně a přípravě atentátu na Heydricha. Mám z toho poněkud smíšené pocity.

Kvituji, že řada diváků se mohla seznámit nebo si osvěžit historické události a osobnosti oné epochy. Herecké výkony považuji za perfektní.

Na můj vkus tam bylo ale příliš snahy o "vykreslení psychologických portrétů hlavních hrdinů", což nejspíše vedlo i k tomu že dialogy dle mého soudu obsahovaly až příliš mnoho autorské licence. Autoři tím zřejmě chtěli vytvořit dílo divácky atraktivní, ale připadalo mi to až trošku bulvární.

0 0
možnosti
JD

těžko asi z každého rozhovoru existuje nějaká záznam, aby bylo možno takový rozhovor rekonstruovat bez té autorské licence

1 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že na tom také někdo našel něco pozitivního!

2 0
možnosti
MM

Souhlasím s Vaším hodnocením.

3 0
možnosti
BM

České století je po dlouhé době to nejlepší co Česká televize vyrobila. Výborné herecké výkony řady dosud neznámých herců a koncerty pánů Huby, Donutila či Trojana. Překvapil mne Landa, který výborně zahrál Emanuela Moravce. Mimochodem to setkání s Benešem se skutečně odehrálo....

3 0
možnosti
OF

Povalečný odsun Němců jako pozitivum ?

Národní socialisté / Milada Horáková/ chtěli odsunout i Poláky do /"polských"/ Sudet.

To bych dnes někde v Kladsku pěstoval cukrovou řepu.

Soudruh Stalin to naštěstí překazil / také pozitivum/;-DR^

0 2
možnosti
BM

No, Kladsko až do poloviny 18. století bylo součástí Zemí Koruny české...

3 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik