Diskuse

Češi a pivo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Cely svet nam jeho kvalitu zavidi. Vidim blogere, ze mate o svete prehled, ktery Vam urcite zavidi nejmene 95 % svetove populace, ktere zustava existence Ceska a jeho piva stale jeste utajena.

1 0
možnosti
AK

Ceske pivo je jedinecny mok, ktery bychom se meli naucit vic propagovat a prodavat ve vyspelych zemich.  V US najdete hromadu nemeckych, rakouskych, holandskych, belgickych piv, ale z nasich najdete na regalu par.  Myslim ze nase pivo ma na vic a moznost tam je!

0 2
možnosti
Foto

ať žije pivo...hurá;-DR^

0 0
možnosti
MR

M69i15l20a39n 27R27a56d44e76k

27. 8. 2013 17:29

At je pani Bartonove utechou ze sodovky take skodi zdravi.:-) Mimoto, Cesi chlastaji o moc mene nezli jejich zapadni ci vychodni sousedi, natoz severske narody, ti uz jsou profici, to Cesi kopou druhou ligu dole na zebricku. A ty statistiky? Vsimejte si, co cizincu jezdi do Ceska za levnym chlastem al laxni zaviraci dobou. To pak statistiky hezky se nafouknou.

1 1
možnosti
OB

Dobrý den, osobně proti pivu jako takovému nic nemám. Souhlasím, že české pivo je náš tradiční nápoj, stejně jako slivovice či Becherovka. V malém množství se dají považovat i za nápoje léčivé.

V České republice je ale alkohol - obecně - velice levný v porovnání s ostatními - nealkoholickými - nápoji i v porovnání s jinými zeměmi. Tolerance k alkoholu, a bohužel i k alkoholismu, je ve společnosti obrovská a není proto divu, že ani nikoho pití náctiletých nepřekvapuje. Nikoho ani nepřekvapuje, že statisticky pijeme více než Rusové, a ty jsme předběhli také jen díky pivu????

A postojem "jen ať lidé pijí, alespoň se vybere něco na daních" a "holt se napijí, však oni z toho vyrostou" si stát zadělává na problémy, jehož důsledky, nejen finanční, poneseme my všichni (dlouhodobé léčení, nemocenské, podpory v nezaměstnanosti, kriminalita s alkoholem spojená, vandalství, atd.).

2 0
možnosti
Foto

Věc je více než jednoduchá. Pivo má nějakou zavedenou cenu a častá je konzumace více než jednoho půllitru. "Sodovka" nebo jiné nealkoholické nápoje cenu zavedenou nemají a také jich nikdo nevyžbrundá tolik. A proto má pan Pavelka pravdu, hostinští si na nealku dělají zisk, na který u piva nedosáhnou.

1 0
možnosti
MP

Statistiky neznám. Pokud někdo chce porovnávat cenu piva a sodovky, ať si v prvé řadě porovná marže na tomhle zboží. Vsadím se, že u piva bude marže obdobná jako jinde, ovšem sodovka bude extrémně předražená.... tak nevím co to srovnání má říci...

0 0
možnosti
MR

M93i59l83a19n 29R43a69d60e85k

27. 8. 2013 17:30

to bude tim ze nikdo nevypije treba patnact sodovek na posezeni.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Člověk se spoustou chyb, protože... nobody´s perfect.

Seznam rubrik