Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J91i77r50i 68H23l57a18v75a

20. 7. 2021 21:46

Dobre se to cte....Ve Vasich prispevcich a odpovedi na muj dotaz (v předeslim clanku) pisete o sportech (MMA, brazilské juitsisu...). Většinu života jsem hrál sachy, a pingpong, ale i to me pomaha ve zpomalování stárnutí (74 let). Jak pecuji o dobry stav těla a duši sportovci s tak namáhavým sportem? Díky.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, šachy a pingpong jsou určitě výbornou kombinací!

Já nejsem vrcholovou sportovkyní, a tak mi většinou stačí poslouchat své tělo a během cvičení zůstat soustředěná, abych se nezranila. Pokud cítím, že mi mozek zpomaluje, místo zápasu jdu posilovat, protáhnout se nebo hrát nějaké jednodušší pohybové hry. V Číně je spousta zeleniny, tak myslím, že se dá dodržovat i dobře vyvážený jídelníček. Samozřejmě ne vždycky víme, jak moc kvalitní ty suroviny jsou. Ve značkových supermarketech jsou potraviny hodně drahé, tak tam chodíme jen pro maso a zbytek nakupujeme na trzích. Nemám tak potřebu do sebe dávat nějaké výživové doplňky. Když už tělo hodně bolí, zajdeme na masáž k místním slepcům, ti jsou svýma rukama vyhlášení.

U manžela je to hodně jiné. Každý den má velkou tréninkovou zátěž, a tak má plnou poličku vitamínů a dalších preparátů hlavně na zregenerování svalů. U nich v tréninkovém týmu měli pravidelně po každém tréninku masáže, kryo komoru, saunu a bazény. To byl luxus, který v ČR mít nebude, ale prý mu bude stačit ledová vana s ledem. Budeme potřebovat velký mrazák. :-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, 5x mi to stačilo

0 0
možnosti

Jejda, to máte život plný štěstí a radostí, Marie Terezie byla ještě o krapet šťastnější ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik