Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

No, podstatnější údaj, než počet kamer na obyvatele je, jak velké území je monitorováno. Tedy jakou máte při pohybu nějakým územím šanci, že budete sledovaná kamerou. S ohledem na rozlohu Číny a počet kamer můžeme možná říct, že se jedná o nejsledovanější zemi. Tedy, že kamerám uniknete jen málokde.

2 0
možnosti
AT

Jistěže nic není černé, jenže někdy ta černá je na takových místech, že ostatní barvy pozbývají smyslu.

Já ještě dobře pamatuji socialismus. Prožil jsem v něm dětství a dospívání, na které mám krásné vzpomínky. Všichni jsme nějak žili a přežili. Přesto jsem už tehdy vnímal, že je něco v nepořádku a teď s odstupem času si umím dost dobře uvědomit, proč tento systém neměl šanci přežít.

2 0
možnosti
JL

Pozoruji, že jste ještě docela tolerantní a rozumná. Kdysi jsem se dostal do hádky s nějakým Čechem, který mi psal do České televize naprosto rozhořčeně, že zkresluje ČT situaci v Číně a že je tam větší demokracie než u nás. Docela jsem se podivil, že tento Čech, který žil v Číně a studoval tam, jak tvrdil, tai či, je až fanatický zastánce čínského režimu. Pokud vím, v Číně mizí lidi, kteří se režimu znelíbí, ale to se v Česku neděje, taky nemusíme volit jednu stranu, máme vícero možností, nemáme tu převýchovné tábory pro ty, co jsou jiní. Ale co naděláš? Čech v Číně, horší než Číňan.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji za zprávu.

Určitě hodně záleží, co daný cizinec v Číně dělá a v jaké se pohybuje komunitě. Čínská bojová umění, kterých jsem také součástí, jsou trochu podobná některým náboženstvím, protože kvůli nedostatku důkazům většina z nás musí prostě věřit, že to funguje - ať už po zdravotní nebo sebeobranné stránce. Některé školy svým studentům tak nějak vymývají mozky. Učitelé jsou buď tradiční a nebo tak chtějí kvůli marketingu působit, a tak všechno, co Čína dělá je správně a jediná cesta. Studenti-uctívači své učitele následují. A v tomhle ohledu je jedno, jakou školu či obor student vystudoval. Navíc, pokud se pohybuje jen ve škole/v práci a pak chodí cvičit a cestovat, tak se opravdu může zdát, že Čína je ráj na zemi. Cizinec, který tady vede klasický život a hledí si svého, se většinou nesetká s mnoha problémy a život je tady v mnoha ohledech jednoduší.

0 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik