Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Shanghai je dost specificka, je to ohromne mesto a lide v takovem meste maji anonymitu a tak nejspis ztratili dost lidskosti. Tady v Xi'anu se take staly dva pripady v dobe karanteny na prelomu prosinec/leden, ze nemocnice neposkytla osetreni a dusledek bylo umrti na infarkt. Jedna zena mela predcasny porod, ale ten by nejspis mela tak jako tak. kazdopadne to, ze ji nechteli asi dve hodiny pustit do nemocnice bylo rozhodne spatne.

Jenomze ona ma tahle zalezitost dve stranky a to selhani nemocnicniho personalu rozhodne neomlouvam. On jim totiz nejspis nikdo nerekl, co maji delat v pripade, ze lide nemaji zeleny kod a potrebuji osetrit. Ted uz to tedy vi, ale ze jim to k nicemu moc neni, uz v nemocnici nepracuji ani nemocnicni personal, ktery selhal, tak jejich vedeni. Neslo to nikam do autu, ale nejakych 20 - 30 lidi bylo vyhozeno z prace a circulovano narizeni, ze "zdravi a zivot je prednejsi nez nakaza a pokud nekdo potrebuje osetreni, tak bude osetren a bez kodu bude osetrovan jako mozny nakazeny COVIDem". A je vyreseno.

To same s temi dvema hlupaky, co fyzicky napadli cloveka, co si sel koupit pres zakaz jidlo. Misto, aby s nim dosli do kramku, nechali si ho koupit co potreboval a sli s nim zpet, tak ho zahnali zpet domu. Ti dva dostali za svou snazivost pokutu a 7 dni vezeni. Ale nejspis jim take nikdo nerekl, ze se maji chovat slusne a ne takhle. Proste dostali prikaz zajistit, ze se na ulici nebude nikdo potulovat a to dodrzeli. Dost hloupe a hlavne uplne zbytecne. Treba mohl jeden z nich dotycnemu to jidlo donest bylo by to vyresene. Moznosti je dost.

U nas v Xi'anu na univerzite byl zakaz vychazeni z bytu, ale vcelku se na to dost kaslalo. Rano jsem venku potkaval lidi, co si sli zabehat a deti venku hrali ping pong a badminton.

Snad to v Shanghaji brzy skonci. Doufam, ze to Cinska vlada vezme jako test, ze omikron neni az tak dramaticky. Na druhou stranu, pokud se rozjede a dramaticke to bude (doufam ze ne), bude to vina vlady, ze to nechala rozjet. Tak

1 0
možnosti
IL

Bracha, ktery zije v CR mi rekl:je to tak, jak jsme si mysleli. Co jste si mysleli? Bracha: doktori covid neleci. Jejich sousedka 59 let onemocnela covidem. Zacala MIT problemy s dychanim. Nemocnice a ventilator, nikoliv lecba, protoze name cukrovku Ani vysoky tlak Ani neni obezni. Horsila se a myslela si, ze to neprezije. AZ vedle ni zemrel patient napadlo je zacit ji davat leky a ona se zazrakem lepsila. Rikala brachovi, ze nechape proc ji nelecili ihned, ze asi leky setri a malem ji lhostejnosti zabili. Mam pocit ze ta lhostejnost k lidem je celosvetova. Maji co jist nebo nemaji, umiraji nebo neumiraji, uz nemame narok na nic, je nas moc.

0 1
možnosti
Foto

J77a50n 96H45o55r90n42í78k

31. 3. 2022 21:46

Díky za zajímavou "reportáž", snad se vše v dobré obrátí.

1 0
možnosti
JL

Proč se vlastně Číňani tak rozmnožili? To je nějaký národní sport?

0 0
možnosti
JD

J83a10n 23D83o12u34š72e71k

1. 4. 2022 14:14

Asijské rodiny mají k rodině jiný přístup než my.

0 0
možnosti
JD

J29a48n 78D91o34u78š79e49k

31. 3. 2022 19:44

Jsem tak trochu úchyl. Mám rád anime, tedy význačnou část asijské kultury, ale žít bych v Číně nechtěl.

0 0
možnosti
PN

Ona se take Cina bez vas v pohode obejde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik