Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zajímavé. Žít v Číně může jen dobrodruh. Nikdy, nikdy, nikdy bych tam nešel-. Překvapilo mě, jak mají Číňané dobré platy z hlediska českého, i když vydřené. A popravdě, pracovat 7 dní v týdnu je ve starším věku trošku sebevražda. Má to výhodu, že se dotyčný nedožije důchodu ...a nebudete živořit. Nebo se pletu? Jak se mají čínští důchodci?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji za příspěvek!

Abych řekla pravdu, o důchodech toho moc nevím, zeptám se čínských rodičů. Důchody jsou, ale určitě to není žádná hitparáda. Přeci jen je Číňanů moc a přetím se země zaměřovala hlavně na výstavbu dálnich, tratí rychlovlaků, mostů, tunelů, měst celkově. Investovali jmění do toho, aby vypadali dobře navenek před cizinci, investovali do cizinců... až v poslední době se obracejí zpátky ke svým lidem, ale jde to pomalu. Vymývat mozky není tak jednoduché a masové jako asi kdysi. Znám spoustu Číňanů, kteří mi na spoustu nařízení vlády, jejich politiku apod. rovnou řeknou, že to jsou blbosti a že oni si mozek vymýt nenechají. Číňané bohatnou, střední vrstva si žije už velice dobře, ale ve srovnání s životem podobné vrstvy na západě je v kvalitě života stále co dohánět. Tím nemyslím materiálno. Toho mají Číňané dosytosti.

Jsou čínští důchodci, kteří se angažují v různých dobrovolnických spolcích - teď třeba lákají na očkování. Dostávají za to asi pár kaček nebo nějaké výhody, mají co dělat a jsou ve skupině lidí. Na památkách jsou často vidět skupiny důchodců, kteří jezdí na výlety. Spousta důchodců se stará o vnoučata na plný úvazek a spousta lidí z nižších vrstech pracuje prostě do smrti... je to moc různé.

0 0
možnosti
PK

Doma je asi bezpečnější, pro vás a mimčo, volba. Ovšem, co zde bude muž dělat, trénovat, zápasit? To už asi ale máte zjištěno,jaké budete mít možnosti. Karma jako obvykle,sice neteř je sinoložka a kurátorka čínského umění ,ale to je zase úplně jiné prostředí.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, moc děkuji!

Sice jde o jednu zemi, ale neteř je zase v tak nějak úplně jiné Číně. Když jsem byla naplno v komunitě bojových umění, kde si zakládali na tradicích, bylo to také o dost jiné, než teď. I jinde se lidé liší podle své bubliny, ve které se pohybují, ale v Číně mi přijdou ty rozdíly v chování a vidění světa opravdu veliké.

Manžel bude pokračovat v tréninku a v zápasech. To je i další důvod, proč jedeme do Evropy. V Číně jeho sport skomírá, on přichází o příležitosti a mladší už nebude. Takže tomu chceme dát šanci u nás a uvidíme.

1 0
možnosti
JH

J20i93r72i 45H16l25a20v16a

16. 7. 2021 17:11

Nekdy Vas prispevek ctu nadvakrát, velky pocet zajimavych postrehu. (Je MMA druh sportu kde se zapasi v kleci?)

0 0
možnosti
Foto

Moc děkuju!

Máte pravdu, MMA je zápas v kleci. Manžel k tomu přešel z juda. Býval v čínském profesionálním týmu a tam nemají moc svobody. MMA mu nabízí svobodu výběru a seberealizaci, a tak to chtěl zkusit - kam až se sám dokáže dostat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik