Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je hrozně zajímavé, že teoreticky je komunistický režim ideální pro většinu, a na druhou stranu je to zřejmě k nepřežití i pro vyvolené, takže variantou je masivní holdování alkoholu. Jak je možné, že se to přeneslo až do Asie? Ruský stakan pro umrtvení přišel do Čech z Ruska v době Sovětského Svazu, kde se vzalo, že ruský stakan ovládl Asii?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, abych řekla pravdu, tak těžko říct. Na druhou stranu, alkoholová kultura v Číně má daleko delší tradici než komunistická strana. Už slavný básník Li Bai prý napsal většinu své tvorby opilý a několik jeho děl je právě o alkoholu.

0 0
možnosti
GS

IMHO přesně popsané. To by mohlo být ve skriptech pro sinology. Čínské reálie - Úvod.

0 0
možnosti

Češi pijí naštěstí jen z radosti ze života.;-D

0 0
možnosti
PS

V Cine muzete alkohol odmitnout uplne jednoduse anebo si dat opravdu malo. Samozrejme jako na cizince se na vas soustredi pijacke usili a je jen na vas, kolik toho chcete vypit. Na pracovnich ci obchodnich schuzkach se pije opravdu hodne o tom zadna. Ale v dnesni dobe nikdo neresi, pokud odmitnete.

0 0
možnosti
PP

Tak zneužití je zneužití a alkohol na tom nic neomlouvá, ať už je opilí kdokoliv ze zúčastněných. A neomlouvá to ani nějaká kultura chlastání. Můžeme tomu říkat kultura či třeba okresní závody, nebo jakkoliv jinak. Ale pořád je to jenom o tom se co nejvíc zhulákat. Většinou... Kultura hadr.

2 0
možnosti
MJ

Tady to není jinak. Mužná jen to, že když se člověk nepřidá k všeobecnému chlemtání akoholu, tak má pak utrum bo je na něj pohlíženo skrz prsty...

1 2
možnosti
RP

Nic nového. Opíjení, často až do velice špatného stavu, v rámci podnikových oslav bylo za socíku běžné. Jen detaily byly trochu jiné. A podle spolužáka ze školy, který před takovými 20 lety prodával v Rusku produkty jedné z našich firem, bylo něco podobného i v Rusku.

3 0
možnosti
PK

Tak i sportovci a nepřetržitě? Zajímalo by mě, zda do Číny pronikl fenomén "Mee too " , což mj. znamená viník je veřejnosti znám okamžitě a presumce neviny, to je zbytečné zdržování.....

0 0
možnosti
Foto

Brouku, MeToo s jedním e. :)

0 0
možnosti
JH

J55i89r30i 17H66l64a22v29a

3. 9. 2021 18:31

Zajimavy prispevek.;-)X8-oR^

6 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik