Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J42i74r33i 43H11l64a41v70a

12. 7. 2021 20:23

Cte se to jako zajimava detektivka, nejen tento prispevek, s velkým množstvím dulezitych maličkostí. Představoval jsem si sebe, po 49 letech, života v zahraničí (US), nedávno vdovcem, vrátit se zpátky do Cech. Bojim se te predstavy, a přitahuje me to zároveň.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

tak ještě počkejte, až dorazíme domů. Nějaké ty kulturní šoky určitě budou, to jsem si zažila, když jsem se na rok vrátila domů po studiích. Určitě bude zajímavé, jak bude život u nás vnímat manžel.

Pro mě by bylo ideální, kdyby ČR a Čína byly hned vedle sebe a já mohla žít tak nějak v obou zemích, protože jsem zvyklá na obě. V Číně se strašně těším domů, ale doma mi zase chybí spousta aspektů z života v Číně. Tak to bude asi napořád a člověk by měl být tam, kde pro něj převažují pozitiva. Mě deptá čínská mentalita, chybí mi přátelé z dětství a hlavně rodina. To je pro mě rozhodující. Už nejsem taková, že bych vymetala všechny kulturní akce ve městě, trávila dny v nákupních centrech, muzeích a barech. Na to byla Šanghaj ideální. Jinak je tady ale život docela monotónní, do přírody daleko. V ČR stačí naskočit do auta a do půl hodinky jsme někde venku, kde je krásná příroda, žádní lidé a každá vesnička vypadá jinak. To je život, který bych teď chtěla.

0 0
možnosti
JM

Čínské hygienické podmínky jsou světově proslulé. Ani pro původ koronáče nebude třeba velké dedukce. :-)

1 0
možnosti
MB

Mladá paní, kroťte se s tou kritikou...

Ještě nejste doma. Aby Vás nějaký člen Svazu čínsko-českého přátelství nebonznul, že kazíte bezchybný obraz této krásné a úspěšné země. To víte, lidi jsou různí...

2 0
možnosti
Foto

Jsou věci, které se říkat nesmí, jsou diskuze, které se mažou, rozhodně nepojedu demonstrovat do Pekingu a podobně. Taková Čína je a to se nezmění. Ale kritika není cizí ani Číňanům. U věcí, které přímo ovlivňují jejich běžný život, se často ozvat nebojí, zvlášť v době internetu, kdy se za pár minut dají dohromady velké skupiny lidí. Když vyšla zpráva o tom, že vláda povolila tři děti, Číňané se tomu vysmáli a vyjmenovali, co všechno by se muselo v zemi změnit, aby nad nějakým dítětem vůbec uvažovali. Byly tady různé kauzy, kdy vláda musela ustoupit lidu, ale o tom se v zahraničí samozřejmě nemluví. Samozřejmě je tady spousta lidí s vymytým mozkem, ale pryč jsou doby, kdy Číňané viděli svou zemi jen v růžových barvách a k ničemu se nevyjadřovali. Samozřejmě nemají takovou svobodu jako lidé na západě a musejí si dávat na veřejnosti pozor, i když i u nás se pojem svoboda dost posouvá.

0 0
možnosti
TT

VPN je jinak řečeno připojení k internetu přes proxy server, jehož pomocí projdete Čínskou zdí , ale dál to rozvádět nebudu. Nicméně VPN využívají s plnou podporou státu i firmy (aby měly bezproblémový kontakt se zahraničím), což vysvětluje manželův bezvadný podnikový internet. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Píšete poutavě. X-tá karma.

2 0
možnosti
PK

Tentokráte to moc veselý čtení nebylo, ale až pobudete doma v Čechách, třeba taky najdete cosi, co vám chybět nebude....

1 0
možnosti
Foto

O tom už mám také něco připraveno. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik