Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Tohle je stare alespon 20 roku a nejedna se o Cinu, ale Singapur a Indonesii. A nevim, jestli i o Cine, nechce se mi to hledat.

https://mothership.sg/2017/01/60-signs-youve-been-in-spore-too-long-spore-is-now-in-you/

Bod 5 je typicky i pro Cinu. je to ostatne typicke pro konfucianstvi.

https://www.expat.or.id/info/toolonginindonesia.html

Toho je jeden z bodu

It is no longer surprising that the only decision made at a meeting is the time and venue for the next meeting

1 0
možnosti
PN

Jinak je tady jeste jedna vec, kterou jste explicitne nezminila, a to jsou caste zmeny ve formularich a obecne ve vsem. Prijde bez oznameni zmena a tak nejak se ocekava, ze to vsichni budou vedet. Tudiz se zmena neoznamuje, ale pak je formular vyplnen spatne a musi se vyplnovat znovu spravne :-)

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, tak to fungovalo u nás na univerzitě. Teď na škole, kde pracuji, se v jednom dni pošle v různých wechatových skupinách takové množství zpráv, že pokud se informovalo o něčem důležitém, tak to zapadlo. Co většina cizinců ze školy odešla, upustilo se od zasílání emailů s důležitými informacemi, a tak buď víme a nebo nevíme. A tím, že jsme v menšině, tak jsou všechny zprávy samozřejmě v čínštině. Asi proto je v požadavcích, abychom byli "flexibilní". ;-D

0 0
možnosti
PN

Dobry den. Ja pracuji na univerzite a mame to tady (tedy ja) hodne jine. Ja totiz vubec nemam pracovni dobu a jestli ano, tak ji neznam :-). Vedu studenty vesmes PhD a magisterskeho studia a delame tak nejak porad. Krome toho ucim, ale jen jeden "class" rocne a po 4 tydnech to mam za seobu. Dnes je nedele, byl jsem v horach a cestou zpatky jsem se stavil ve skole. Ostatne parkuji auto pred nasi budovou. Dva moji PhD studenti tam byli, dva ne a ani jeden magistersky student. Je mi to tak jedno, ze mi to uz vic jedno byt nemuze, jestli tam jsou nebo ne. Pokud jim neco chci sdelit, poslu jim to wechatem a vesmes promptne reaguji. A neresime "pracovni dobu", "pracovni den" nebo "vikend". Stejne tak, pokud chteji treba jet na prazdniny domu o par dni drive, tak mi to reknou a nikdy jsem jim nerekl "ne".

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

prostředí na univerzitě je samozřejmě velice odlišné. Vedoucí má velkou svobodu a volnou ruku, aby dělal, jak uzná za vhodné. Proto u nás bylo pro následující roky stěžejní dobře si vybrat vedoucího práce. Pokud si vyberete takového, jehož styl práce a života vám nesedí, tak budete mít několik roků peklo. Spolužáci vodili děti vedoucího do školy, vyzvedávali, zadarmo je hlídali, vedoucímu zabezpečovali letenky a ubytování na konference, prostě dělali osobní asistenty - kdykoliv. Vedoucí nás bral na večeře, na výlety s rodinou o víkendu a podobně. Důležité bylo účastnit se co nejvíce takových akcí, protože pokud jste mimo skupinu, může se stát, že až budete potřebovat, tak vám nikdo nepomůže. To mi doslova vedoucí řekl. Takže to opravdu hodně záleží.

0 0
možnosti
PK

Moc zajímavé info ze země, která je pro nás stále v oblasti ..obava, nenávist atd. R^

0 0
možnosti
Foto

Typický Orwell.

1 0
možnosti
ZZ

Nejspíš ji komplikují sami Číňané !!!

;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

To je pravda. A mnozí to sami ví a nejraději by spoustu z toho nedělali, jenže na vedoucích pozicích jsou buď zkostnatělí a nebo mají pocit, že tak se to na vedoucích pozicích dělá, a tak to dělají také. To je podobné jako když nastoupíme do taxíku a řidič nám řekne, abychom se připoutali. A v zápětí dodá, že nemusíme, že nám to jenom musel říct.

0 0
možnosti
Foto

To už to fakt začalo? Nucené práce v Číně?

2 0
možnosti
JL

četl jsem, že číňani ukryli své balistické rakety s jadernými hlavicemi do tunelů - co na to říkají číňani a co na to říkají čínské otevřené zdroje? Nějaká zmínka? Nebo se o tom mlčí?

1 0
možnosti
PD

Z běžného Číňana názor nedostanete, politika je tabu, nebo jen ty propagandistické fráze o úspěších čínského lidu pod vedením KSČíny. Každý Číňan má svůj sociální kredit a nebude Vám svěřovat své pochyby, natož nesouhlas.

2 1
možnosti
PT

P20e18t12r 21T73o35m61e77k

18. 11. 2020 17:19

Jak můžete žít v zemi, která vede biologickou válku s celým světem?

2 3
možnosti
PD

Dovedu si představit, že čínská mediální masáž by nám dokázala vymýt hlavy za několik měsíců.

3 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik