Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Hezky napsane. Gratuluji :-)

1 0
možnosti

M97a50r80t79i35n 55Š43u95l31c

30. 10. 2020 21:40

Dík, vždycky si rád přečtu pohled někoho, kdo je blíže dané realitě, kterou osobně neznámR^

4 0
možnosti
VM

Možná se cítíte svobodně právě proto, že jste nikdy nepocítila potřebu narazit na ty skutečné hranice svobody, které tím pádem pro vás jsou méně viditelné, ale na druhou stranu mě těší, že i v Číně je možné fungovat, aniž by se člověk nějak zvlášť třásl strachem, co kde řekne. Je divné, že většinu těch vládních nařízení lze "očůrat", ale zase co jsem slyšela od lidí, kteří obchodují s Čínou, o vývoji technologií, a co jste i vy na vašem blogu potvrdila, čínská kamera pozná na pět kilometrů, kdo je člověk za oknem v místnosti, kterou sleduje, jestli je mladý nebo starý, jestli je zdravý, jakou má náladu, jaké je přibližně národnosti, jestli v domě bydlí nebo je tam na návštěvě a jestli jel někdy šanghajskou městskou dopravou načerno...

0 0
možnosti
Foto

Ale v tom případě jedna půlka Číny by musela sledovat druhou, takže by šlo o draka, který si pochutnával na vlastním ocase. Příšerně neefektivní.

0 0
možnosti
JD

moc hezké .. bohužel naše "svobodná a demokratická" společnost ve srovnání s čínskou komunistickou diktaturou mi tak nějak lepší nepřipadá

2 0
možnosti
JH

Pro mne zajímavé a hodně překvapivé čtení. Čína z toho vychází mnohem lépe, nežli z oficiálních médií

5 0
možnosti
Foto

Přehodily se vám číslice, Katko. :) R^

0 0
možnosti
JH

Nepřehodily, to je čínský šunt.

0 0
možnosti
DP

Kdyz jsme pred par lety navstivil Cinu, potrebovala jsem si precist Mail, ktery mam u Google. Ale ouvej, Google na pocitaci naseho hostylku zablokovano. Sdelil sem to sympaticke recepcni holce a ta mi poradilo "override" toho zablokovano, a ejhle, na jednou byl na jejich desktop na Google pristup. To bylo ale jednorazove, priset se procedur "override" musela opakovat. Recepcni me ale prosila, abych se o tom "override" v jejich hostelu nikde nezminoval.

0 0
možnosti
Foto

U nás se cenzuruje pod heslem boje s fake news.

2 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik