I pražský street art si užil koncerty Depeche Mode

Tisíce Čechů si prožíli svůj depešácký vrchol roku. Depeche Mode odehráli minulý týden dva koncerty v Praze. Většina fanoušků se oblékla do černé barvy. Pražský výtvarník tou barvou maloval na stěny. 

Minulý čtvrtek, když Depeche Mode začínali první ze dvou vyprodaných koncertů v O2 aréně v pražské Libni, vznikala v jiné části města nástěnná malba Martina L. Gorea, spoluzakladatele skupiny.

Martin L. Gore z Depeche Mode od Davida Reichelta

Dvoumetrový portrét od výtvarníka Davida Reichelta doplnil už existující mural Davea Gahana, zpěváka Depeche Mode, který autor namaloval už na začátku roku.

Výtvarník a Street Art umělec David Reichelt zařadil jeho portrét do své série ikonických hudebníků, inspirován synteticko-popovou hudbou svého dospívání a obdivem k hlasovému umění Gahana.

Dave Gahan z Depeche Mode od Davida Reichelta

Portrét Davea vznikl spontnánně, ale jeho okamžitý úspěch na sociálních sítích mezi obdivovateli Depeche Mode i fanoušky Street Artu na #streetartczechia, tvůrce inspiroval k namalování i druhého člena kapely.

Ve chvíli, kdy Praha žila dvojicí koncertů „Depešáků“ byl skvělým doplněním jiných akcí, které se ve městě v rámci Depeche Mode Prague Weekender konaly, ať už jde o páteční warm-up ve Futuru, sobotní sraz na Karlově mostě nebo after party v klubu Roxy.

Malby Depeche Mode od Davida Reichelta

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Kruczynski | úterý 27.2.2024 11:22 | karma článku: 11,28 | přečteno: 454x
  • Další články autora