Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyzdobte si vánoce jak nejlépe umíte

Zpívám si „po roce vánoce, vánoce přicházejí, zpívejme přátelé” a přeji vám ve sváteční, povznesené náladě, ať si je vyzdobíte jak nejlépe umíte:-).

Tento spanilý stříbrný smrk jsem zdobila v domečku mé skvělé kamarádky na vánoce v roce 2009, v té době jsem byla velmi rozpačitá, právě jsem dostala výpověď v práci a ekonomická krize zatínala drábky do všech oblastí podnikání i veřejné správy. 

Vůbec jsem netušila, že právě tento situační milník otevře dveře nové dimenze osobité sféry mé životní éry. Jediné, co mě drželo při životě, byly víra a sny, že se přede mnou předestřou nepoznané horizonty, vyjeví neobjevené krajiny a zosobní netušená zákoutí vlastní podstaty, že jednoduše dokážu to, co jsem si usmyslila a vysnila. Vůbec jsem netušila, že výsledné efekty a prožitky budou milionkrát lepší a barvitější než ty nejtajnější sny a nejbujnější fantazie.

Byla to trnitá cesta plná strastí, neočekávaných událostí i osudových zkoušek, ale vytrvat a ustát všechny existenční uragány, emocionální tornáda i bolestivé úrazy stálo za to. Cesta je prostředníkem mezi startem a cílem. Cesta je pouť, na níž se jedinec vydává s předem stanoveným úmyslem, a ať už jsou záměrem jakékoliv touhy či potřeby, vždy se vyplatí. Investice do sebe a do svého nitra a opatrování sebe sama se cenní tím nejvyšším úrokem jaký si jen můžeme přát. Tenkrát jsem si nadělila ten nejsmysluplnější dárek, odvahu nebát se a vyrazit do světa a přestat se ohlížet na to, co si o mně ostatní pomyslí.

Co jsem udělala já? Je to prosté jako recept na vanilkové rohlíčky, stačí jen mít chuť a trpělivost vymodelovat si chutné a exceletní kousky, něžně posypané bílou vrstvou cukru. 

Odprostila jsem se od pochybností, očekávání a lpění, namísto toho jsem se oddala zcela toku událostí a přijala sama sebe bez výhrad a druhé v bezbřehých hlubinách bezpodmínečné lásky a pochopení. Domněnky, předsudky i soudy už netíží mé myšlení. Plné vědomí a dokonalé soustředění směřuji k své podstatě lehkosti bytí. 

Neobávám se neznáma, já ho s otevřenou náručí vítám. Stala se ze mne profesionální cestovatelka, s mimikry chameleona se zařadím do jakékoliv komunity, nezáleží na tom, na jakém kontinentu se zrovna nacházím. Autopilot mé autentické spontánní radosti mě posunuje stále vpřed a postupuji smysluplně a neomylně krůček za krůčkem k vlastní seberealizaci a spirituálnímu rozkvětu.

 

 

Dokázala jsem nemožné, odprostila se od bolestí minulosti, zbavila se tržných ran na srdci i pohmoždění tělesné schránky. Vlastním přičiněním a usilovným sebeléčením jsem zahojila všechny traumata i dramata, zocelila psychickou mentalitu, přežívání přeměnila ve vitalitu. Vystoupila jsem z temnoty nečinného životního stylu k aktivním smysluplným činům, altruistické počiny jsou to, co mě nabíjí. A co mě denodenně posiluje, je vědomí, že Vesmír čaruje v můj prospěch a všech, kteří se činí a zaslouží si dobrodinní.

Dokázala jsem něco výjimečného, vyzdobit si 365 dní v roce vědomým žitím, prožíváním plnohodnotných dní v přítomnosti a radosti z maličkostí a pomoci druhým v nouzi. Každý můj den je svátkem a pouhé pomyšlení, že zrovna tento den bude ten nejkrásnější a nejsmysluplnější v mém životě, vyzdobí indicie na vysoké frekvenci vibrací. 

Kariérní krize se přeměnila ve strmý výšlap k vlastnímu životnímu údělu a díky autentické síle a pozitivismu jsem zdolala nejen šestitisícové vrcholy s úsměvem na tváři, obkroužila světové oceány, překonala bezhybné období v ústraní či přežila děsivé zemětřesení v Nepálu letošního roku, ale především jsem našla strategii novodobého vědomého bytí v přítomnosti, se všemi kouzly a překvapeními, které láskyplné žití nabízí.  

 

Ať už se vám v životě přihodí cokoliv, spolkněte to, vyrovnejte se s nespravedlivým příkořím, bolesti nahraďte radostmi a pochyby nadějemi plnými víry. Žít spořádaně a svědomitě má vyšší princip, přidanou hodnotu, kterou darujeme okolnímu světu.

Zpívám si „po roce vánoce, vánoce přicházejí, zpívejme přátelé” a přeji vám ve sváteční, povznesené náladě, ať si je vyzdobíte jak nejlépe umíte, prosvítíte těmi nejzářivějšími pohledy, obdarováváte všechny kolem nejlaskavějšími doteky a hladí je nejen vaše blízkost, ale každé slovo, jež vypustíte z úst ve prospěch někoho jiného.

 

Krásnou zlatou adventní neděli přeji <3

 

 

Autor: Alexandra Kropp | neděle 20.12.2015 15:56 | karma článku: 7,46 | přečteno: 206x
  • Další články autora

Alexandra Kropp

České tradice Velikonoc jsou ve světě nepochopitelné

Velikonoční svátky, jako tradiční oslava jara, jsou vždy tak trochu pomstou pro ženy. Vždy, když na to přijde a já v cizině vyprávím, jak se svátky „zmrtvýchvstání Ježíše Krista” u nás slaví, všichni nechápavě kroutí hlavami.

18.4.2017 v 7:41 | Karma: 15,46 | Přečteno: 1061x | Diskuse| Ona

Alexandra Kropp

Hospodská etuda aneb Já U zlatého tygra

Už si nevzpomenu, kdy jsem byla v hospodě naposledy, ale když jsem v ČR tak je to skoro povinnost, tudíž návrh, že se sejdeme „U tygra“ jsem nijak nerozporovala. U Zlatého tygra mě políbila pisatelská múza...

19.11.2016 v 7:00 | Karma: 12,71 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Alexandra Kropp

Reflexe Sametové revoluce

Juchů juchů, 17. listopadu je tu! Co by s námi bylo, kdyby ho tenkrát v roce 1989 nebylo!? Svoboda slova, pohybu je tu...

17.11.2016 v 9:57 | Karma: 13,37 | Přečteno: 317x | Diskuse| Společnost

Alexandra Kropp

Barvy podzimu přebila paní zima

Martin na bílém koni letos skutečně přijel, i když o den dříve, ale vyzdobil mi úžasně ranní rozjímání.

10.11.2016 v 8:32 | Karma: 12,26 | Přečteno: 490x | Diskuse| Ona

Alexandra Kropp

Česká země je pestrobarevně malebná a podzimně voňavá…

Ta podzimní nádhera, jež se míhá za okny je daleko výživnější a nesrovnatelně obohacující než to, co nám nabízejí obrazovky mobilů nebo počítačů... Miluji jízdy vlakem a surrealisticky zbarvenou, šťavnatou pestrobarevnou krajinu.

5.11.2016 v 7:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 275x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 353x
Alex Kropp alias SAMA NA CESTÁCH

 

Světoběžnice, inspirátorka, spisovatelka - průvodkyně do neznáma, která se vydala do světa uchopit své životní poslání a převést ho v každodenní realitu sdílení i altruistické pomoci. Pohodlí domova vyměnila s radostí za nejistotu dobrodružství při cestování a už několik let se věnuje dobrovolnické činnosti ve světě a pomáhá těm, kteří to potřebují.

Její aspirací je sdílení vlastního osobního příběhu:„Cesta životem snovým a smysluplným, okořeněná inspirací a motivací pro druhé k žití plnohodnotných dní” prostřednictvím osobní stránky SAMA NA CESTÁCH (www.samanacestach.cz). 

SDÍLENÍ JE PÉČE, PÉČE JE LÁSKA  A LÁSKA JE NADE VŠE 

 

Seznam rubrik