Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

peínze jsou zlo? peníze jsou zlo

Od té doby co jsou komoditou a ne prostředkem směny má  i život svou cenu :)

0 0
možnosti
ZS

Je celkem s podivem, že ÚVN se ozvala. Ale, jak jsem někde četl článek, pacienty z LDN běžně v takovémto stavu přijímají, ale nedělají s tím nic, protože dokazování je složité. S tím poslanci nic nezmůžou. Ani žádná reforma. Možná je personál tak špatně placený, že kvalitní pracovníky není možné sehnat. Jak mi nedávno odepsal na mou stížnost primář jednoho oddělení nemocnice Motol "máte pravdu, omlouvám se za chybu lékařky, děláme s personálem jaký seženeme" (napsal to kulantně, význam dtto). Druhou stranou mince je to, že pokud je pečovatelka flink, i kdyby brala peníz jako poslanec, její práce lepší nebude. Takže jsme u starého známého - je to v lidech. A konečně, ředitelka LDN, pokud není padlá na hlavu a rozumí své práci, měla by být schopna kvalitu péče ve svém zařízení vyhodnotit. Další zádrhel vidím v tom, že kontroly jsou oznamovány dopředu, takže kontrolujícím se předvádějí Potěmkinovy vesnice. Pochybuji, že nějaká kontrola si nechá otočit pacientku, aby zjistila, zda tato nemá proleženiny. Tipuji, že kontroly probíhají převážně u kávičky v ředitelně. Tudíž, ledabylá práce ze všech stran. Výsledek ? Všechno je v pořádku, netřeba něco měnit.

2 0
možnosti
JS

Dámy a páni poslanci s tím nic neudělají, celé zdravotnictví je velmi nemocné a vyléčit ho bude stát čas a námahu, možná i peníze, navíc nejde realizovat za jedno volební období.

Tak vás dál oblbují demagogií i když vědí a mohou, ale proč by to dělali- při jakémkoliv pokusu o reformu se začne bubnovat a občan , když uslyší, že by snad něco fungovalo jinak, odhlasuje v dalších volbách, aby to zůstalo . Aby to zůstalo ve vynikajícím stavu na papíře s tím, že realita nikoho nezajímá. Když pak vykoukne na povrch- jako v LDN - mluví se o kontrole, hyenách , atd atp.

Máte tu zdravotnictví, kde nikdo neodpovídá reálně za skutečnou úroveň. Kde občan nemá jakoukoliv možnost ovlivnit, kam půjdou peníze. Kde i celoživotně zdravý občan platící jak mourovatý nemá žádné bonusy. Kde se vykrade kolem 20% prostředků. Kde ani ministerstvo neví, kolik za co komu pojišťovny platí a cenové rozdíly jsou ve stovkách procent mezinemocničně za stejnou práci. Kde úhradovou vyhlášku zrušil soud a nová je ještě horší, jen udělaná tak, aby snad prošla soudem. Kde protesty zdravotníků jsou vnímány jako jejich boj o výplaty a nikdo nechápe, že jde taky o boj o reálnou úroveň zdravotní péče.

Kde sice hovoří o miliardách , ale v posledních letech se přísun peněz reálně do zdravotnictví tenčí. Kde vám politici naslibují modré z nebe, ale zaplatí lepší polní nemocnici. Kde nutí zdravotníky pracovat za úředně stanovené ceny bez jakékoliv garance, že i v těchto dementních cenách alespoň zaplatí všechno, co nutně udělají (nezaplatí)

Tak čemu se divíte, je s podivem, že to vůbec alespoň nějak funguje.

Změní se to, až soudruhy poslance přesvědčíte, že bez intenzivní práce na změnách podle vašich potřeb nebudou už nikdy zvoleni.  Dnes jim stačí se zmínit o poplatečku a reforma je u konce a volby se vyhrávají. Tak si to užijte, když to tak chcete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1739x
Jsem člověk, člověk se řídí svědomím, mám obavu být občanem, který se řídí zákonem. Není mi to fuk a v hospodě se to nikam neposune.

Seznam rubrik