Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Hano Krommerová. Mluvite a pisete o pouti do Santiaga.

Znam jen dve mista zvane Santiago. (je jich vice, to vim take). Jedno je na Kube a priznam se, ze toto misto jsem nenavstivil.

To druhe Santiago je hlavni mesto Chile a ma take plne jmeno "Santiago de Chile." Toto misto jsem navstivil a mohu jen dodat, ze tech poutnickych mist toto velkomesto ma nekolik desitek. Je pohrebistem basnika Pabla Nerudy, ktery je uctivan jako prukopnik socialismu jeste pred Allendem (prevzal jmeno po nase basnikovi Janu Nerudovy). Prozil jsem zde asi deset dni a mam mnoho krasnych vzpominek. I ten stadion ve Vina del Mar jsem navstivil, kde Cechoslovaci uhajily stribrnou medaily v kopane v roce 1962. (prohrali z Brazilii 3:1)

Skoda ze nemohu poukazat par tech poutnickych mist z osobniho repertuaru. Prekrasne vzpominky.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím kolegyni.

Jsou v podstatě dva typy poutníka.

1. Ví, do čeho leze, má předtím "nachozeno", pročetl řadu rad, některé si vybral, jiné odhodil. Má zkušenosti s tím, co si sebou vezme a už někdy spal v noclehárně spolu s dalším 25 lidmi a umí trpělivě čekat na uvolnění sprchy a WC.

2. Neví do čeho leze. Je vyděšen ze všeho výše uvedeného, po třech dnech už nemá nohy, ale takové oteklé pahýly s puchýři. Někdy doklopýtá, jindy ne.

Šel jsem zam z různých směrů - celkem 3x. A pokaždé to bylo senzační, pokaždé jiné a vždy obohacující.

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 18,17
  • Průměrná čtenost 300x
Lidské příběhy...zajímají mne...sama si pro ně chodím, zejména ke starým lidem, ale občas přijde silný lidský příběh i přímo za mnou...jsou pro mne inspirací, když stojím na životních křižovatkách...jsou pro mne zdrojem energie, když mi pod tíhou všech starostí ubývá...jsou pro mne impulsem k odvaze tam, kde bych se jinak bála udělat krok vpřed...každý má svůj příběh a myslím, že je škoda si jej nechávat pro sebe.

Seznam rubrik