Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vesnice by potřebovaly oživit mladou krví, ale pracovních příležitostí na vesnicích je poskrovnu dojíždění za vším do města se vesničanům prodražuje.

;-(

0 0
možnosti

Těžko továrnu, školu budete mít v každé vesnici. Dnes přece jen část lidí může pracovat zcela či částečně z domu, takže to je plus. V zemědělství pracuje ve vyspělých státech zanedbatelné množství lidiček. Když se za socialismu vesnice vylidňovala byly chalupy s nadsázkou za pár kaček. Dnes?

0 0
možnosti
Foto

J64a85n 67Š62i54k

9. 2. 2023 12:54

Mám za sebou město a teď vesnici a je to jak píšete. Život na vesnici je o dost těžší, ale barevnější. Díky za článek a přeji hezký den

3 0
možnosti

Já děkuji za Vaše vyjádření, zajímavé je mluvit se starousedlíky a člověk pozná, že dnešní život na vesnici už není to co býval...možná byl v mnohém ještě těžší, ale určitě to bývalo mnohem klidnější místo k životu než je dnes.

0 0
možnosti

R^

Také jsem vesničan, narozený v Praze, celý život jsem pracoval jako vesnický lékař a na důchod jsme se přestěhovali do svého rodového sídla na vesnici. Zahrada má velikost jedné třetiny hektaru. V mém věku je již co obhospodařovat. Ale v koronavirové době to byl dostatečný výběh. A když by mi to bylo málo, tak jsem vyjel pečovat asi o dva hektary lesa. Také jsme hráli ochotnicky divadlo, ale po Listopadu jsme se věnovali politice, založili jsme OF, pak ODS, ale za dva roky jsem zanechal členství přes veškeré potenciální výhody.

Psal jsem články do obecních zpravodajů, zdravotnickou osvětu, politické úvahy a článečky na pomezí náboženství, psal jsem články o organizaci zdravotnictví do Medical tribune, Zdravotnických novin a Respektu, než jsem pochopil, že naši spoluobčané mají zájem jen o komunistické zdravotnictví místo perfektně fungujícího postaveného na přirozených vztazích. Marné!

Mezi řádky čtu, že jste vynikající rodina, že se máte rádi, a fandím vám!

:-)

3 0
možnosti

Moc děkuji! Je vidět, že každý máme své zkušenosti a podle mne je důležité nenechat se odradit a nenechat si vzít vlastní entuziasmus do věcí, do kterých bychom měli jinak chuť...ať se daří i Vám :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 18,18
  • Průměrná čtenost 300x
Lidské příběhy...zajímají mne...sama si pro ně chodím, zejména ke starým lidem, ale občas přijde silný lidský příběh i přímo za mnou...jsou pro mne inspirací, když stojím na životních křižovatkách...jsou pro mne zdrojem energie, když mi pod tíhou všech starostí ubývá...jsou pro mne impulsem k odvaze tam, kde bych se jinak bála udělat krok vpřed...každý má svůj příběh a myslím, že je škoda si jej nechávat pro sebe.

Seznam rubrik