Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V60ě71r59a 30B91e33n80o15v66á

30. 12. 2013 17:04

Naši politici razí cestu - postaral jsi se o střechu nad hlavou -plať, postaral jsi se o to, aby tvé auto neparkovalo na silnici, ale na tvém pozemku, platˇ, atd a to po celý život., i když jsi daň jižý řádně jednou zaplatit za každou cihlu, každý pytel cementu, chceš svůj domek prodat, protože z důchodu už nemůžeš platit všechny daně? Zaplať opět.

1 1
možnosti

Veskera statni agenda je bordel a cokoliv po tomto state chcete, musite dolozit vypisy ze STATNICH agend, za ktere samozrejme STATU zaplatite, abyste mohli dolozit, co budete dale STATU platit ci neplatit. 

Ze si STAT neni schopen sahnout do STATNICH registru mi prijde ubohe, ale ze ve finale nuti obcana, ktery uz tak odvadi dani az nad hlavu jeste platit za ukony spojene s vypisy ze STATNICH registru, ktere pak predklada STATNIM urednikum, to uz mi prijde jako nehoraznost. Zaposledni dobu jsem takto STATU prispel jiz nekolik tisicovek.. :-/

2 0
možnosti

To ještě není všechno. Zkušenost před dvěma měsíci: Po 2,5 letech Vám přijde předvolání na oddělení vyměření daně z příjmu, kde budete muset prokázat předložením nabývacích titulů vlastnictví několik let před prodejem (přesně si teď nevzpomenu kolik let), pokud neprokážete, tak Vám ještě doměří daň z příjmu za rok, ve kterém byla nemovitost prodána. V mém případě mě to stálo oběhnutí ve vysokém stupni těhotenství katastr pro list vlastnictví s chronologicky zapsanými nabývacími tituly, abych se sama zorientovala (proč si to nemůže FÚ ověřit tímto způsobem sám??!!) a poté na soud pro tato dědická usnesení. Ano, měla bych tyto dokumenty mít u sebe, ale některé dokumenty x desítek let staré jsem prostě v rodině nenašla.

1 0
možnosti

Každý může mít trochu jinou zkušenost.

Já jsem po tom co jsem dostavěl a zkolaudoval na daně z nemovitostí léta kašlal.

Až minulý rok jsem zpanikařil a abych zmírnil případná penále jsem přiznání podal.

Přiložil jsem kopii posledního LV které měl z dob stavby, kopii kolaudačního rozhodnutí a čekal jaké bude penále.

K mému překvapení přišel dopis s daňovou povinností opravenou o -350 Kč a s vysvětlením, že jsem  to špatně spočítal, penále žádné.

0 0
možnosti

Divíte se, když zákony připravuje a odkývává takový specialista, jako je Marek Benda?

Který například nebyl schopný odvodit si ani důsledek svého hlasování na svůj vlastní příjem v parlamentu? A takových co naskočili do PS rovnou ze školy nebo se tam přímo narodili je víc.

4 0
možnosti

To neni jenom Marek Benda. To je cely uchylny mafijni system, ktery se pomalu dopracoval do dnesni byrokraticke totality po 1989.

1 0
možnosti
Foto

Celá slavná daň z nemovitosti je nemravnost. Veškerý materiál na stavbu, vybavení i práci již byl zdaněn, proč tedy platit totéž znovu a znovu každý rok ? V době, kdy byla u moci ODS se uvažovalo o jejím zrušení z důvodu neefektivnosti výnosu, dnes se znovu uvažuje o jejím zvýšení. Mám zato, že na daních se vybere dost, ovšem správa těchto vybraných peněz je mizerná a peníze mizí v černých dírách ( a něčích kapsách ).

11 0
možnosti

Asi jeji vynos je maly. Jen aby nekoho nenapadlo urcit danovou sazbu podobne jako v USA, kde je 1%, ale nekde na komercni nemovitosti i 3% hodnoty nemovitosti ROCNE!;-D

0 0
možnosti

Špatně vedený byrokratický systém je špatnou vizitkou.

0 1
možnosti

D70a22m 74M52a

30. 12. 2013 11:41

Pane autore, k výše popsané situaci mohlo dojít v dobách předchozích. Nyní, cca 3 roky, je již provázána registrace daně z nemovitostí s údaji z katastru nemovitostí a v případě, že na listu vlastnictví poplatníka je nějaká změna, zablokuje se převod daňové povinnosti daně z nemovitostí na následný rok. Bohužel, i tento stav platil pro období do konce r. 2012. V roce 2013 došlo ke změně v místní příslušnosti finančních úřadů při správě daně z nemovitostí, takže přiznání k dani z převodu (prodeje, od středy nabytí nemovitého majetku) podáte na jiném finančním úřadě než přiznání k dani z nemovitostí. A záleží na "vyspělosti" informační techniky na úřadech, a ta jak je známo, moc dobrá není...

0 0
možnosti

Opravdove reseni je jen jedno - zvolit do parlamentu, senatu a zastupitelstev takove lidi, kteri se nebudou bat vsechny tyto nesmysly okamzite ukoncit, zbytecne dane zrusit, a zavest plnou odpovednost urednika za svoji praci. Zde by vam napriklad ten urednik na financaku musel vyplatit tech 6 let dani ze sveho. Takze v roce 2014 vzhuru k volbam a nezapomenout u toho, kdo zde tento zhoubny system od roku 1990 buduje.

7 1
možnosti

Proč ze svého, když úředník jednal podle platného zákona? 

Kdyby byly tyto daně zrušeny, jak navrhujete, pak by se toto nemohlo stát.

Jinak, ale je to docela dobrá informace od autora, díky za článek.R^

5 0
možnosti

K18a70r30e61l 29N75o52v68á61k

30. 12. 2013 9:37

Existuje i jednodušší řešení.

A to zrušit daň z nemovitostí a spolu s tím zrušit i všechnu agendu s tím související.

A pak, a to hlavně, zrušit úřední místa která  tím pádem nebudou potřebná.

13 1
možnosti

A čím tu daň z nemovitosti nahradíte?

0 4
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1970x
Zajímám se o přírodu, politiku, mezilidské vztahy. Mám rád dobrou kávu a červené víno.