Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

17. 11. 2010 23:56
Dobře vám tak

Měli jste možnost svobodně demonstrovat své antikomunistické názory na Albertově. Na Národní třídě žádná demonstrace ohlášena nebyla, takže byla nelegální. Bezpečnost proti ní oprávněně zasáhla. Zvlášť když jste na rozdíl od většiny účastníků neuposlechli výzev k rozchodu. Zkuste něco podobného v dnešní době, dopadnete stejně.

0 0
možnosti

dolch

18. 11. 2010 0:10
Re: Dobře vám tak

vy působíte dojmem, jako že jste to už zkusil ;-D

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

17. 11. 2010 21:51
Ááá tak Vy jste byl revolucionář, pane Krob ?

Myslím, že byste se tedy měl všem nám, nerevolucionářům omluvit, pěkné poměry jste nám zde nastolili ! Vše je rozkradeno, Vaši papaláši zadlužují příští generace, a mimochodem, policie je mnohem brutálnější, než kdysi. To se tedy máte čím chlubit, já ty Vaše dluhy platit nechci, na to mám příliš malý plat, měli by to platit revolucionáři jako Vy, děkuji !!

0 0
možnosti

Pavel Krob

17. 11. 2010 22:01
Re: Ááá tak Vy jste byl revolucionář, pane Krob ?

Nebyl a nejsem. Jen jsem se jako student  zúčastnil povolené studenské demonstrace dne 17.11.1989 a shodou okolností jsem byl na Národní třídě ve předu a shodou okolností jsem dostal po čuni. A nevím o jakých mých papaláších hovoříte. A svoje dluhy si splatím sám.

0 0
možnosti

oranžová alergie

17. 11. 2010 21:24
A kde byli ti všichni hrdinové

při Palachově týdnu, když tu byl ještě tuhý totáč, lidi tam řezali mnohem víc a kdo tam šel, tak riskoval zavření či vyhazov z práce. Tam byli ti odvážní lidé, kteří chtěli s bolševikem skoncovat, většinou máničky a lidi z undergroundu. Tohle už byla labutí píseň, když jsme byli poslední bašta komunismu ve střední Evropě. Hanba našemu národu, že se nechal bolševikem v listopadu tak zmanipulovat.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 11. 2010 23:26
Re: A kde byli ti všichni hrdinové

Znal jsem jednoho z nich. Nebyl ani mánička, ani hrdina. Prostě si vzal (ten podnikový právník) dovolenou - na neurčito, batůžek (aby malinko kryl záda), čepici a šel.  Jmenoval se Dr. Petr Kužvart.

0 0
možnosti

dolch

17. 11. 2010 21:00
To je nějaká provokace?

Vždyť na Vyšehrad se vůbec nešlo. Tam jsem šel jenom já sám, na metro, protože jsem pospíchal domů. Jinak celý dav dole na Albertově zatočil doprava, směrem na Národní. Jasně si pamatuju, že v tom místě stály nějaký kontejnery a na jednom z nich byl Marek Benda a křičel, že se jde na Vyšehrad, že je to past a na Národní na nás čeká policie. Ale nikdo ho nebral vážně a celé stádo se hrnulo směrem na Karlák. Jestli jste byl někde na Vyšehradě pokládat věnce, tak asi s delegací SSM čítající 5 kusů. Na Vyšehradě se žádný dav neobracel.

0 0
možnosti

greybeard-

17. 11. 2010 21:00
Autor se trošku mýlí

...........Asi sami netušili, jakou vlnu nesouhlasu a protestu tím rozpoutají.........Oni to možná netušili, ale vládnoucí garnitura a tzv. opozice to měli přesně spočítané. Ostatně pan Havel by nám o tom mohl dlouho povídat. Byl to největší podvod v dějinách na občany. Dnes po letech vím, že moje žena měla tenkrát pravdu. Já radostně mluvil o revoluci a ona mi na to odpověděla na Václavském náměstí. Vidíš, kolik je tady luceren? Visí na nich někdo? Ne! Tak nepindej o revoluci. Zase se předem domluvili.

0 0
možnosti

klatil

17. 11. 2010 20:18
Mlatit se nechal jen ten,

kdo nemel dostatek informaci.

Po fiasku Palachova tydne, 21.srpna a dokonce i 28.10.89, kdy naprosto zbytecne sprchovani nekolika manicek Cechy k nicemu nevyburcovalo .... uz zoufali stranicti tajemnici - lacni "privatizace", ktera v Polsku a Madarsku uz jela - nechteli nic ponechat nahode. 17.11.89 to zpocatku zas vypadalo zcela beznadejne - 2/3 ucastniku z Albertova se rozeslo do hospudek, tak musel zasahnout organ Zifcak a dokoncit to, co pohotovostni pluk SNB po nocich v civilu trenoval cely tyden (vim od spoluzaka, tehdy frekventanta skoly SNB a prislusnika pohotovostniho pluku SNB) - kam pustit, kam nepustit,.... - zavedl nic netusici dav tam, kde uz cekaly secvicene oddily.............. :-) 

0 0
možnosti

klatil

17. 11. 2010 20:18
Re: Mlatit se nechal jen ten,

Ne nadarmo rikal tajemnik ONV, zijici v nasi strediskove obci a obcas chodici do hospody na vinko, uz o babim lete otci (pry nejen jemu), aby s kolaudaci domu (byla kvuli ziskane statni podpore 130.000 Kcs spojena s nutnosti nasledne vratit druzstevni byt druzstvu) jeste pockal ........ ze vse bude jinak..............

0 0
možnosti

1absolutus

17. 11. 2010 20:17
Obdivuji statečné muže!

Obdivuji bojovníky proti socialismu a komunistům! Jsem na vás hrdý!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1970x
Zajímám se o přírodu, politiku, mezilidské vztahy. Mám rád dobrou kávu a červené víno.