Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Neexistuje v tom smysl, je to pouze "psaáček" pro ovce.

0 0
možnosti
MP

Konečně někdo napsal, co už tvrdím mnoho let. Levice je v skutečnosti asociální.

3 0
možnosti
Foto

Pirátská strana, jak už sám název napovídá, hluboce znevažuje pojem duševní vlastnictví. Jejich boj proti autorským právům, snaha o legalizaci krádeží hudby, softwaru a filmů, krátce řečeno, vše co se v digitální podobě dá ukrást přes internet, je mi bytostně cizí. Nevidím zde shodu se Stranou svobodných a divím se, že vám zrovna tato velmi zásadní věc uniká. To je snad možné jen zde v Česku, v zemi, kde na prezidenta kandiduje potetovaný umělec spolu s moravskojaponskokorejským demagogem, že takovou stranu podivných morálních zásad někdo bere vážně a zve ji na politické diskuze. Ano, podle Bartoše by mělo být vše zdarma a stát pak nebude vůbec potřeba, takže jej zrušme. Anarchistická utopie kombinovaná s naprostým blábolem. Nic víc.

0 0
možnosti
MK

Podívejte, kdybych opravdu musel platit za všechny filmy a všechnu hudbu, co jsem kdy viděl a slyšel, tak bych se buď nedoplatil, nebo bych si koupil asi tak jednu setinu z toho všeho - ať už kvůli ceně či kvalitě. Pirátům jde zejména o svobodu internetu, která však jde ruku v ruce i se "svobodou" porušovat autorská práva. Chcete-li mít nad autorskými právy kontrolu, musíte se uchýlit k cenzuře internetu. Teď tedy jde o to, co z toho je ta správná cesta. Myslím, že autoři by se měli přizpůsobit a pokud chtějí prodávat, měli by nabídnout nějaký atraktivní "bonus", za který si lidé rádi zaplatí. Za zachování starých pořádků lobují jen zkostnatělé struktury typu OSA a spol. Mimochodem, ono to s těmi škodami způsobenými piráty zas nebude tak žhavé. Je prokázáno, že lidé, kteří stahují hudbu, za ni zároveň nejvíce utrácejí - jsou to zkrátka skuteční aktivní fandové. Co filmy? Jaktože kinům v posledních letech soustavně rostou zisky, i když se údajně pirátí o sto šest? Hollywood chrlí jeden blockbuster za druhým a všechny se uživí. Co se týče softwaru, firmám spíše vyhovuje, pokud lidi jeho produkt upirátí, než aby přešli ke konkurenci. Kolik lidí myslíte, že by si daný komerční softwarový produkt koupilo, kdyby za něj opravdu MUSELI zaplatit? 90% z nich by se raději uchýlilo k nějaké free/open source alternativě.

Samozřejmě neexistuje nic, co by bylo "zdarma", ale právě moderní technologie v čele s internetem velmi usnadnily sdílení informací - žijeme v podstatě v době informačního komunismu. Co jiného je např. Wikipedia či celé open source hnutí? Věřím, že svět právě díky technologiím k jakémusi druhu komunismu opravdu směřuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1970x
Zajímám se o přírodu, politiku, mezilidské vztahy. Mám rád dobrou kávu a červené víno.