Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jinfakt

27. 8. 2011 1:25
pozdní otázka

ve slušném činžáku se hloupý,zlý grázl bez svědomí násilím zmocní domovnictví,které záhy změní v otroctví a tyranii,trestající jakýkoliv projev neposlušnosti odporu či dokonce vlastního názoru,nejkrutějšími tresty a mučením celé rodiny.většina nájemníků patolízalsky slouží vděčni za chlív a ohlodaný kosti.hrdý muž nesnese ponížení,týrání a znásilňování své rodiny a uniká za svobodou mezi ostnatým drátem, zbraněmi a zbabělci otročící tyranům ochotných za podrbání za uchem či studem za svou zbabělost ochotných udat kohokoli za cokoliv.hrdému muži se únik podaří jen za cenu eliminace možnosti prozrazení.usmrcení několika poskoků,sloužících tyranům,ochotných zabíjet ve jménu otroctví,bylo nevyhnutelné a jakýkoliv soucit by znamenal vlastní smrt a mučení nebo vyvraždění celé rodiny.časem byl dům opět svobodný,ale bohužel v něm zbyli pouze lokajové stydící se za svou zbabělost,kteří hrdému muži místo omluvy a poklepání na rameno plivli do obličeje.kdo je v příběhu hrdina a kdo zločinec???

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

27. 8. 2011 11:05
Re: pozdní otázka

Takovou snůšku frází jsem již dlouho nečetl.

0 0
možnosti
E

einorean

26. 8. 2011 15:38
karma

Mluvíte mi z duše, ale ve svém článku jsem to nedokázal napsat tak pěkně, jako Vy R^ Hrdina v podání Mašínů a Paumera není hoden následování. A pro mě tedy ani vyznamenání. Spojení s Breivikem mě také hned napadlo, bohužel...

2 0
možnosti
K

kocy

26. 8. 2011 17:24
Re: karma

Souhlasím s Vámi i s autorem článku. Taky vidím souvislost. A dodal bych : Na pohřeb hromadného vraha vyšle ČR vládní speciál i s ministrem, na pohřeb obětí hromadného vraha v Norsku nejede od nás nikdo. To taky vypovídá o prioritách ČR.

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

26. 8. 2011 13:53
Zesnulý Mašín rozděluje po 50 letech Čechy .................

1. skupina ho vyznamenává jako hrdinu a bojovníka za svobodu

2. skupina ho obviňuje ze zbytečného vraždění nevinných lidí

A to prosím tento emigrant již víc než 50 let nežije v této zemi.

Skutečně dobrý důvod dát si za to mezi sebou do držky, nemyslíte ?

Tak kdo si bouchne první ?;-D

0 0
možnosti

Danny boy

26. 8. 2011 16:16
Re: Zesnulý Mašín rozděluje po 50 letech Čechy .................

To píšete všude stejně?

0 0
možnosti
O

oslik

26. 8. 2011 12:56
Čemu se divíte

ve zvráceném světě, kde teroristé dostávají Nobelovu cenu míru (Arafat)? Nijak to nevybočuje z celkové zhovadilosti. Akorát já bych takové ceny nechtěl, protože být ve stejné řadě s lumpy se mi prostě příčí.

0 0
možnosti
PP

časy jsou zlé, kamile

26. 8. 2011 11:09
máte pravdu

Mašíni by měli jednoznačně víc zastánců, kdyby třeba Josef dnes tvrdil, že v noci nemůže spát, protože se mu zdá o těch mrtvých a podobný románový řeči.

Možná, že víc než jejich činy spoustu lidí dráždí jejich postoj ve stylu "udělal jsem, co jsem považoval za nutný a omlouvat se nebo si sypat popel na hlavu nehodlám." Prostě žádný Descartovo Corgito ergo sum, ale klid a sebejistota.

Asi bych byl taky radši, kdyby se aspoň zajímali o to, kdo byly jejich oběti, ale oba bratři i Paumer prostě nejsou (nebyli) nějaký zasněný salónní mudrci, ale nepochybující vojáci.

U nás je prostě z jejich doby největší hrdinka Horáková (taky si jí vážím). Cynik by ale řekl, že ji uctíváme hlavně proto, že jí zhoupli za diskuzní kroužek. Prostě náš hrdina musí mít tyto vlastnosti - odvaha, statečnost a zásadovost, ale nesmí se dospustit žádného násilí (pokud už se násilí dopustí, tak minimálně na Hitlerovi, Stalinovi nebo Gottwaldovi a musí toho s odstupem litovat) a hlavně - musí být mrtvý..

0 0
možnosti
PZZ

Petr ze Zlína

26. 8. 2011 12:20
Re: máte pravdu

Je málo chytré od psavců, že se omlouvají tím, že tehdy nežili...ti, kteří tehdy žili, zdaleka nemají tolik informací, jako

máme dnes o činu bratří Mašínů. Osobně na osudu těch tragických postav našich dějin považuji za významné, že

jim nebylo dopřáno žít s rodiči. Otce jim zabili fašisté, a smysl života pak jen hledali v pomstě. A s tím se dá prožít

jen bídný život. Je mi jich líto, zatímco dnešními obdivovateli a oceňovateli jejich vražd opovrhuji. R^

1 0
možnosti
I

Inzheim

26. 8. 2011 11:05
Zdá se

že formálně máte 100%ně svou pravdu, zlu je pohodlnější ustoupit, i Edward Beneš zrušil velmi úspěšnou mobilizaci. Škoda, že stejně ohnivě a zaujatě nevylíčíte osudy komunisty popravených vlastenců a zejména a hlavně zkažené životy mnoha statisíců, kteří byli pouze a jenom potomky živnostníků, jako je švec, krejčí, kovář atpod.--- což byla jejich neodpustitelná vina, sama o sobě. Neřku-li pak potomci střední třídy, úředníků, lékařů a profesorů, těm zbyla buď emigrace nebo zametání špon v socialistických fabrikách. Z té hluboké hořkosti, pravého neštěstí, že nevinně zděděnou kádrovou skvrnu vám nikdo a nic na světě nesmaže, že vámi budou hluboce pohrdat pologramotní rudí fanatici, se mi cesta za svobodou jeví jako nedělní výlet Primátorem po Vltavě.

0 0
možnosti
M

martin.p

26. 8. 2011 11:13
Re: Zdá se

Nikde jsem v článku nenašel, že by se mělo ustupovat zlu, četli jsme stejný článek?

2 0
možnosti
PP

fidel

26. 8. 2011 10:36
karma...jednoznačná a zasloužená

... R^[>-]

2 0
možnosti
VN

Rosselanor

26. 8. 2011 10:32
Karma

Přesně jste vyjádřil můj názor. Zabít nepřítele - to se stává, zabít neozbrojeného, spoutaného - i to může být v boji nutností (neberu teď v potaz, zda tu válka byla či ne). Ale nikdy nezapochybovat o tom, zda to bylo skutečně nutné, nebo zda mám vůbec právo vzít druhému život, to zkrátka pochopit nedokážu.

2 0
možnosti
TP

assco

26. 8. 2011 10:16
Je to tak - dnes se to zdá velmi kontroverzní.

I já se ale zdržuji soudů prostě proto, že jsem v té době nežil. Ono řekněme si upřímně, partyzáni také nedělali nic jiného, než, že napadali malé místní posádky s jedním dvěma německými vojáky, které pak pobyli. Byla to jiná doba, moc blízko k strašné válce a žádná úcta k životu. Obětí je mi samozřejmě líto. A vám karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Vzděláním právník, duší všudybyl, rád píše kdykoli o čemkoli pro kohokoli, kdo bude mít chuť číst.