Vždy připraven! Vzorný pionýr Bohuslav Sobotka

Jako supi kroužící nad mršinou se jeví v kontextu siláckých gest i slov Sobotkovi soudruzi z Lidového domu. Sociální demokracie procitá z halucinogenní léčby Paroubkem pomocí další dávky drogy jménem moc a prachy. Dealeři z pražského magistrátu jim dali šňupnout a hned je pod oranžovými vlajkami veseleji.  

Co se tedy nevydat na pořádný trip. V senátních lavicích už se štěchá dle socialistických not, tak proč by se nemohlo i v poslanecké sněmovně či v Kramářově vile? Vždyť v případě omezení poslanecké imunity se to parádně povedlo.Za stranu, za lidi! Hurá do boje!

 

Poloskoropředseda Sobotka je připraven. Vláda padne a on bude jednat. Tedy vyjednávat. O čem? Zatím jen o rozdělení koryt. To chvíli potrvá. Když se zadaří, dostane politické krytí rozkrádání státního rozpočtu oranžový háv a rudými a bleděmodrými proužky. Bohuslav bude hrdina, vzorný pionýr, který to dotáhl hodně daleko. Dokázal otočit státní penězovod opět směrem do bezedné žumpy v Altnerhouse. Stamilióny vydané na Tvrdíkovu megašou konečně najdou své opodstatnění. Volební vítězství bude završeno a spisovatelka Paroubková bude muset rychle napsat druhý díl svého intelektuálního bestselleru s vysvětlujícími vsuvkami.

 

Bůh s námi.

 

PS: Zcela vážně. Myslím, že vláda dnes nepadne. Ačkoliv se VV zatím ve vysoké politice chovají malinko jako slůně v procelánu, určitě vidí do jaké pasti by se dostali. Upřímně, nejsem nijak nadšen celkovým vyzněním vlády 118, ale co by nás čekalo pod vedením populistických demagogů z ČSSD opřených o soudruhy revolucionáře z ulice Politických vězňů snad nepřeji ani obyčejným lidem z Paroubkových estrád.

Autor: Karel Kříž | úterý 21.12.2010 8:03 | karma článku: 38,70 | přečteno: 3775x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40