Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

Bylo uplatněno pravidlo "na hrubý pytel hrubá záplata".Je to tragedie a je okolo ní přiměřené množství řečí. Lidská společnost je rozmanitá. "Co smrdí jednomu voní jinému". "Každý líc má svůj rub", "Každá mince má dvě strany". Díváme-li se na lva či orla pravdy, když bereme minci do ruky, musíme si uvědomit, že na druhé straně je hlava, která tam musí být, jinak by to nebyla mince.

Z časů, kdy byl pravdou "většinový názor" a  že jen jedna ideologie byla pravdivá, víme, že to tak nemusí být. A pravdu meměli ani ti co věřili, že jen jedna rasa je ta pravá a později ani ti, že jen jedna společenská třída musí být tou vyvolenou..

Z antické doby je citát : "Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt. Cokoli vidíme, je jen úhel pohledu, nikoli pravda."

Člověk je obdařen rozumem a ten má jen On. Musí na něj spoléhat. Jen ten mu umožňuje hledání pravdy a k pravdě se přiblížit. Jinak se stane davovým tvorem pro kterého pravdu hlásají jiní. Na příklad sdělovací prostředky nebo jiní "vzdělanci" či jen rozumbradové. Člověk může při tom svůj rozum vyblokovat, nechá se vést. Ale tím  se tlačí do jiných živočišných druhů. Společnost přiznává práva /všeho druhu/ jen těm, kteří jsou schopni nést i odpovědnost. Odpovídají za to, aby všechny svobody byly  pro všechni občany Zeměkoule. Podprahově /jak říká autor/ nám to dávají rodiče, škola, různé spolky, sebevzdělávání a okolní společnost. Na to se ale moc nedbá !!!

Bohužel jiní živočichové odpovědnost necítí i když jsou člověku geneticky blízko.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste ale nas--nej pán ! Rád Vás čtu , dneska ale namoutě duši nevím , zda souhlas nebo ne.Trošku jste to pomotal dohromady - daně i islám. Mně také vadí obé , daně být musí , ale islám u nás snad ani ne. Ona to multikulti móda doufejme odejde.

Nakonec - buďme rádi , že jsme neměli v minulých století kolonie. To by to tu bylo mnohem horší.:-)

0 0
možnosti
VH

No jo. Co s Vámi, když nepochopíte evidentní černý humor.  Píši 'evidentní', jasný v celé Evropě? Že bychom zavrhli Švejka?

0 0
možnosti
Foto

J76a15n 14M78a80r76š61á97l

13. 1. 2015 17:24

Víte, já si myslím, že jste to vůbec nepochopil. Na obálce je Mohamed plačící nad tím, co v jeho jménu pár idiotů udělalo, hlásí se k tomu, že i on je Charlie. A říká, že odpouští... zjevně urážky, jichž se mu od týdeníku dostávalo...

12 0
možnosti
Foto

Jistě, může být vícero výkladů, ale ten zásadní "podtext" tomu nikdo neodpáře. Podprahově vnutit lidu co je správně politicky korektní ... tak se mi to prostě jeví.

6 2
možnosti
II

Musíte tu karikaturu vnímat celou. Nejenom nadpis. :-)

4 0
možnosti
Foto

Tak je to asi pro vyšší inteligenci nebo pro pár podobných, kteří okamžitě vědí co je ve správném světonázoru vtip a co ne. Ale pro tu vyšší inteligenci nemusí být náklad 3 milionů za státní peníze. Ty kroužky těch všechápajících si to mohou půjčovat. Stačí jedno číslo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz