Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K57a70r80e48l 19R70a23d34a

8. 5. 2013 1:14

Tak přesně tahle holupá válka, jestli za to může pravice či levice,  mafiánum vyhovuje a drží je u moci. Uvědomte si už konečně, že nám vládne tlupa chamtivých hlupáků, bez rozdílu za kterou barvu kopou.  Z kapitalismu tu máme chamtivce, kteří využijí každou možnost jak si nahrabat,ale chybí nám kontrolní mechanismy, které je drží na uzdě a dokáží je přimět k užitečné práci. Ze socialismu tu máme nezodpovědné a laxní úřady, které bují jako rakovina  a prolhanou propagandu ala Rudé právo. Vybrat z obou systémů to horší a namixovat to dohromady, to je opravdu umění. Jediná šance je vypráskat tu verbež a začít úplně znova. Mimochodem, jak může fungovat systém, kde každý ťulpas, který se vydrápal do parlamentu chrlí jeden hloupý nápad za druhým a za svůj životní cíl považuje to, že ta pitomost vyjde ve sbírce zákonů. Přibližně dva zákonné předpisy za každý z 365 dnů ročně. A komu může takový chaos vyhovovat ?  V kalných vodách se prý dobře loví.

1 1
možnosti
SN

:-) Diskutéři, obhájci modrých barev a kapitalismu 19. stoleti. Doufám , že jste si dnes poslechli Zemana v parlamentu! Jak  dalece se liší jeho názory od tiskem a televizí zesměšňovaného Okamury? Pusťte si to z archvivu. Možná, že mu dáte za pravdu, ale jestli jste skalní modráci, tak prohlásíte, že je to populismus. Nálepka dehonestující se vždycky najde!  Čus-bus!   !!

2 4
možnosti
SN

:-) ....archivu....

1 2
možnosti
Foto

V tom je celé jádro pudla. Vykonali jsme v podstatě krátký oblouk od socialismu k socialismu jiného druhu. Oni vlastně lidé v '89 vůbec nechtěli socialismus opustit. Chtěli jen výměnu tehdejších oligarchů. (A ani to se v podstatě nepovedlo.)

Nelze se divit tomu, že všechny nynější politické strany nenabízejí nic jiného, než více státu, více daní, více přerozdělování. A hlavně ty sociální jistoty, že. Na úkor jiných a z peněženek jiných.

Kapitalismus lidé nechtějí. On požaduje výkony a zodpovědnost a to se lidem nechce. Raději rovnoměrnou bídu, než nedejbože někoho bohatšího, než jsem já.

8 5
možnosti
VH

V podstatě ano. Voliči o kapitalizmus 18. století nemají zájem. Zvlášť když jim pravicová vláda ukázala, jak tento kapitalizmus funguje. Po tolika letech vlády Topolánka a Nečase si takový kapitalizmus přeje jen masochista.

5 6
možnosti

Velice přesně napsané, karmaR^

5 4
možnosti
MC

Bohužel hněv bez léku.

1 2
možnosti

Jste v zajetí starého schématu, že za všechno můžou levičáci. Ne že by to nebyly pijavice a ukrajují ze společného a moc do něj nedávají, ale nad nimi jsou zloději a likvidátoři všeho lidského, kteří každou manipulaci s oběživem zatěžují desátkem, za který nic nedávají. Hromádka ze které žijeme se tak kombinací dluhů a úroků zmenšuje až nezbývá na běžný chod státu. U nás se k tomu úspěšně blížíme.

4 2
možnosti
PP

Takže, z hlediska většiny občanů, nemuselo k žádné sametové revoluci dojít, protože podle pana Kříže nebylo špatně, že podíl na moci a dalším směřování země měli jen vyvolení, špatně bylo, že to byli ti nesprávní vyvolení, protože mezi nimi nebylo místo pro pana Kříže... Apropo právě ten uřvaný Adolf by panu autorovi dobře vyhovoval - žádná práva pro odbory, státní zakázky v rámci zbrojení pro všechny, bez korupce, homosexualismus a multikulturalismus pěkně označený pečlivým systémem pestrobarevných trojuhelníčků a uklizený do pečlivě vedených táborů s "pracovněosvobozujícím" nápisem nad branou, tradiční role konzervativního bílého muže, heterosexuála zaručena takřka ústavně a ten klid na práci a nízké daně.....

6 6
možnosti
JN

On je na slohové práci pana Kříže zajímavý právě ten názor, že někteří lidé stojí na společenském žebříčku výše, tudíž by jejich hlas měl mít větší platnost než hlas těch, kteří stojí na společenském žebříčku níže.

A na kterépak příčce stojí nedoštudovaný učitýlek, kteý se živí kšeftováním?

5 6
možnosti
MR

Ano, dokud se většina společnosti nebude motivována se starat o věci veřejné. Zde nejde o kapitalismus a socialismus, neboť před tím zde byla vláda jedné ideologie a vláda lidových mas, a ke konci socialistické maloměšťáctví a rozkrádání jež ostatně tehdy pranýřoval sám režim. Žili jsme jak si ve vzduchoprázdnu, zde zvláště naše hospodářství, které bylo od 80 let v naprostém úpadku. Bohužel lidi pojali nový věk obdobně jako v minulosti kolektivně, a nikdy zde neměl zkušenosti z hodnotami levice a pravice. Levice, lidi měli sociální zabezpečení a všichni všechno a nic, měli odbory a nemuseli jako jinde ve světě bojovat o své živobytí. Pravice, zde režim neučil lidi k hodnotám k péči o přijaté vlastnictví a předání jej dalším generacím, samostatně myslet, umět se postavit na své nohy a podnikat, být živnostník, sedlák, soukromý lékař ... .

Zde tedy nemůže být žádná řeč a levici a pravici a navíc je zde i tragický omyl, naroubovat demokratický politický systém na společnost, která pro něj postrádá hodnoty a společenské vrstvy... . Zde bohužel došlo jen pokračování úpadku od 80 let, kdy se vyvazovaly  z podniků jen hodnotné části do samostatných podnikatelských subjektů jež poskytovali služby svému původnímu podniku - matce. Zkrátka jede se nadoraz. Bohužel zde nevládne prostředí pro samostatnost a podnikatelský um v původním slova smyslu. Zde vládne naprostá vládní nekoordinace v rámci požadavků ministerstev, špatná energetická politika, byrokracie EU, chybí zde dlouhodobější vize národního  hospodářství, úřady na místo aby pomáhaly tak šikanují, zaměstnanci chtějí socialisticky pracovat a kapitalisticky žít a když se jim nakonec daří tak přijdou lidské hyeny. Bohužel zde je diktát sociální většiny jež touží snad být vedena a menšina nemůže jít proti většině, jež slyší jen na hesla a ... . Jsme na dně díky myšlení většiny a dokud jasně nebude řečeno, že  západní politický systém nelze uskutečnit na posttotalitních státech, je potřeba lidi motivovat a učit odpovědnosti.

6 1
možnosti
EN

Bohužel parazit přisátý na hostiteli se nikdy dobrovolně nevzdá zdroje obživy.

Je jen jedna možnost,ale to budeme asi muset nejdřív padnout až na dno,než se zmůžeme k aktivnímu odporu...8-o

9 3
možnosti
VH

Kříž by si měl přiznat, že odmítáním demokratického uspořádání se stal hlastatelem totalitní ideologie.

3 11
možnosti
EN

Proč si myslíte ,že tenhle systém  má něco společného s demokracii,tím bájným zřízením o kterém už všichni slyšeli,ale ještě ho nikdo neviděl...8-o

10 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz