Svatý Ráth

  Tak konečně! Sociálnědemokratický kraken odhalil svoji lidskou tvář. Zapomeňme na historické exkursy do doby nacistického ekonomického “zázraku”, zapomeňme na urážlivé nadávky politickým oponentům každodenně se valící z nechutně proříznutých úst páně doktora, zapomeňme na populistickou a demagogickou kampaň “vrátíme vám z vašich daní 30 peněz a ještě vás u toho obereme na vyšší marži léků.” Halelůja! Bude se rozdávat hejtmanský plat!

 

Panečku, to je kabrňák. Odtrhne si od úst, by nasytil hladové, by nakoupil dárečky chudým, by pomohl potřebným. Od března každý může poslat žádost do kanceláře dr. Lidumila. Sám nejvyšší vládce kraje poté ve své božské chvíli rozhodne. Pokud tedy bude schopen přes pronikavé ostré světlo vlastní svatozáře vůbec na ponížené supliky dohlédnout.


Předpokládám, že úřad zavalí tisíce dopisů. Oranžové a rudé obálky navoněné špekáčkem z akce v Lídlu. Středočeská pošta bude muset zvýšit stavy a posílit linku ke krajskému vládci. Každý bude chtít drobek z panského stolu. Každý, komu se nepříčí ohýbat hřbet a rýt držkou v zemi. Na tržnici se budou prodávat svaté obrázky s lidskou tváří dobrotvůrce s motýlkem, odpustky za třicet a Bible s doslovem o sociálně rovné společnosti.


Bože, jak je to všechno nádherné v tom neobolševickém světě. Jak chrabří, inteligentní, slušní a lidsky krásní představitelé stojí v čele sešikovaných bojovníků za sny, které zítra již znamenají včera. Nelžou, nekradou, nepodvádí. Dnem i nocí myslí jen na blaho prostého lidu. Dokonce již rozdávají ze svého. Přesto jim, v kontextu s jejich ostatními činy a proslovy, tak nějak nevěřím. Asi jsem politicky stupidní. Strčte si své populistické almužny víte kam, soudruhu Ráthe, a raději začněte dělat slušnou politiku bez morálního balastu a demagogického nakupování volebních preferencí! Amen.







Výběr nejzajímavějších článků na: http://pravyblog.blog.cz/

Autor: Karel Kříž | středa 4.2.2009 9:01 | karma článku: 37,59 | přečteno: 2631x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40